Author Topic: .sqlitedb as Overlay not working?  (Read 10386 times)

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12140
  • Thanked: 616 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 2
Re: .sqlitedb as Overlay not working?
« Reply #15 on: June 12, 2013, 05:20:08 »
it's not optimal, that's why it isn't officially in public release, I'm also not satisfied with it ...

algorithm? own :). I was unable find and working solution so I created own. It's not best, but I don't have better ...

Gynta created very nice comparation, so I'll use it and tune shading a little more ...
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
Top links
- Official help desk (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, public discussions, sharing of knowledges, beta versions: you're here!
- Beta versions download: link
 

Offline joeloc

  • Expert
  • Padavan of Locus
  • ***
  • Posts: 370
  • Thanked: 11 times
    • View Profile
Re: .sqlitedb as Overlay not working?
« Reply #16 on: June 23, 2013, 13:23:51 »
I quite like the builtin hillshading from hgt... good job!
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12140
  • Thanked: 616 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 2
Re: .sqlitedb as Overlay not working?
« Reply #17 on: June 25, 2013, 06:12:17 »
:) thanks. I'm not yet satisfied to publish it, but it's a good way to go I think ... if it will work, I hope I'll be able to apply it on every map type, not just vector
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
Top links
- Official help desk (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, public discussions, sharing of knowledges, beta versions: you're here!
- Beta versions download: link
 

Offline jjensson

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
Re: .sqlitedb as Overlay not working?
« Reply #18 on: July 15, 2013, 04:34:30 »
Hi Menion,

This overlay shader stuff is genius! But i noticed that the hillshading takes away much of the contrast of the map. I thought it was some error on my part, but now i notice that your screenshot has the same problem.

May i suggest that you use a different blending mode for the shader overlay, a method that does not lighten the darks (text, lines, etc). In Photoshop terms maybe Soft-Light + a less bright hillshade overlay? Just poking in the dark here... As a brute force method the shader could amplify the contrast a bit, but i don't know if the processing cost wouldn't be too high.

Locus rocks!  :ugeek:
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12140
  • Thanked: 616 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 2
Re: .sqlitedb as Overlay not working?
« Reply #19 on: July 15, 2013, 12:14:55 »
I spend quite a lot of time by improving this hillshade system and I think it's going to be ready to publish now :) At least you'll see in next version
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
Top links
- Official help desk (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, public discussions, sharing of knowledges, beta versions: you're here!
- Beta versions download: link
 

Offline jusc

  • Global Moderator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 1895
  • Thanked: 20 times
    • View Profile
  • Device: Samsung Galaxy S2 and Note 2
Re: .sqlitedb as Overlay not working?
« Reply #20 on: July 15, 2013, 12:51:39 »
Can anybody proof, if you can  set
dev_enable_vector_maps_hillshade set to 1
and later set it back to
dev_enable_vector_maps_hillshade set to 0?


Locus crashed after zoom in or out. I had to delete this line completly to get Locus to run again. (Maybe it´s only my phone)
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
Regards J.
 

Offline gynta

  • Global Moderator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 3550
  • Thanked: 44 times
    • View Profile
    • Locus live tracking service
  • Device: SM-A530F(A8) Android 8.0.0
Re: .sqlitedb as Overlay not working?
« Reply #21 on: July 15, 2013, 13:06:58 »
hm works here.

start
locus vectormap - locus cycle theme
quit
changed to 1
start
move map
quit
changed to 0
start
move and zoom map
quit

...with both sgs2 devices.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline jusc

  • Global Moderator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 1895
  • Thanked: 20 times
    • View Profile
  • Device: Samsung Galaxy S2 and Note 2
Re: .sqlitedb as Overlay not working?
« Reply #22 on: July 15, 2013, 13:24:06 »
Did you try zoom in and out? You wrote "move.." And was hillshading definitiv displayed and later not displayed again.
After stopping Locus and changing the settings on SGS2 back to 0 (zero) and restarting Locus the hillshading ist still visible, but Locus doesn´t crash.
The crashs are on the Note2, but this is probably another problem..
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
Regards J.
 

Offline tommi

  • Global Moderator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 1234
  • Thanked: 2 times
  • Devices: Samsung S10 + S7 + (S5 + S3 + Nexus7 flo)
    • View Profile
Re: .sqlitedb as Overlay not working?
« Reply #23 on: July 15, 2013, 16:52:17 »
For me the hillshading on and off on vector maps works. If enabled, hillshading is displayed from zoomlevel 9-15. In level <=8 the world map is displayed, from zoomlevel >=16 no hillshade is not displayed.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline jjensson

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
Re: .sqlitedb as Overlay not working?
« Reply #24 on: July 15, 2013, 19:34:21 »
Quote from: "menion"
I spend quite a lot of time by improving this hillshade system and I think it's going to be ready to publish now :) At least you'll see in next version

Can't wait to see it in action - i have all of Europe in .hgt-files on my extSDcard. I knew i bought the right app for my mapping needs, and i only buy the best ones.  :)
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline jusc

  • Global Moderator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 1895
  • Thanked: 20 times
    • View Profile
  • Device: Samsung Galaxy S2 and Note 2
Re: AW: .sqlitedb as Overlay not working?
« Reply #25 on: July 15, 2013, 20:04:16 »
Yes, I tried it again. It's ok on SGS2. The other phone does have a problem.
Thanks for double check.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
Regards J.
 

Offline jjensson

  • Newbie
  • *
  • Posts: 3
    • View Profile
Re: .sqlitedb as Overlay not working?
« Reply #26 on: August 12, 2013, 23:57:35 »
Is it possible to give a coarse ETA for the next update? I'm looking in the app store almost every day but can't find anything.

EDIT: Never mind, i found a bunch of updates. Turns out, Google Play doesn't show updates for Locus, go figure...
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »