Author Topic: Načítání Smartmaps  (Read 5693 times)

Offline chrabros

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 39
  • Thanked: 1 times
    • View Profile
Načítání Smartmaps
« on: January 14, 2013, 10:06:35 »
Ahoj,
mám Locus i Smartmaps. Hodně se mi líbí, že můžu mapy Smartmaps
použít i v Locusu, ale dost mě otravuje, že start Locusu je dost pomalý,
protože se ty mapy pořád enumerují při startu.
Je to nutné?
Nedá se to někde vypnout?

Díky,
 Dalibor
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Kroko_CZ

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 112
    • View Profile
  • Device: HTC One M8
Re: Načítání Smartmaps
« Reply #1 on: January 14, 2013, 13:03:50 »
To je dost zvláštní. Mě se načtou jednou při prvním spuštění a při dalších spuštěních se již okamžitě spouští LOCUS. Mám komplet mapy od SmartMaps, to bych se načekal kdyby se pokaždé načítaly.
Jako nejrychlejší způsob bych zkusil vymazat cache dat - Menu - Nastavení - na konci seznamu Různé . Tím se smaže i inicializační soubor map. Vyzkoušej spuštění s inicializací a potom další spuštění, kde by to už dělat neměl. Pokud to nepomůže tak nejrychlejší by bylo:
- odinstalovat Locus
- složku Locus na kartě zálohovat nebo třeba přejmenovat
- znovu instalovat LOCUS a nechat vytvořit novou složku LOCUS
 No a teď testovat, zda to dělá stále, nebo je "něco" v původní instalaci LOCUS
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
backup BackuP BACKUP
 

Online Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12519
  • Thanked: 792 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: Načítání Smartmaps
« Reply #2 on: January 14, 2013, 13:30:29 »
nene tohle není problém v nějaké inicializaci a ani vymazání keše nepomůže. To že Locuspři každém startu projíždí mapy znamená, že v seznamu map existuje mapa která není načtená. Tzn. chce se to podívat do adresářů Locus/maps a adresáře kde máš mapy Smartmaps a zkontrolovat jestli jsou vidět všechny soubory i v Locusu jako mapy

většina map, pokud nejde načíst, vyhodí chybu a ví se která mapa zlobí. ne vždy je to ale 100%, takže některá tvá mapa chybu nevyhodí, ale nefunugje, takže se jí Locus snaží pokaždé načíst znovu
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline chrabros

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 39
  • Thanked: 1 times
    • View Profile
Re: Načítání Smartmaps
« Reply #3 on: January 16, 2013, 15:23:51 »
No jo, kdyz muj adresar Locus/maps je uplne prazdnej.
Proc?

Diky,
 Dalibor
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Online Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12519
  • Thanked: 792 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: Načítání Smartmaps
« Reply #4 on: January 17, 2013, 09:53:25 »
proč je prázdnej? No a měl by být plný?

SmartMapy mají svůj vlastní adresář a v něm adresář maps, takže tam budeš mít uložené zakoupené mapy.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline chrabros

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 39
  • Thanked: 1 times
    • View Profile
Re: Načítání Smartmaps
« Reply #5 on: January 21, 2013, 10:21:51 »
Aha, ten prechozi mail me zmatl, pac jsem to pochopil tak, ze v Locus/maps ma byt jakysi mirror adresare Smarmaps/maps.

Ale smazal jsem jeden textak a jedno .exe z adresare Smartmaps/maps a ted uz Locus pri startu mapy dokola
nenacita.

Takze dekuji za radu,
 Dalibor
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Online Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12519
  • Thanked: 792 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: Načítání Smartmaps
« Reply #6 on: January 21, 2013, 10:30:43 »
exe asi nevadil ale jestli ten texťák měl nějakou nevhdonou koncovku, hmm možná i to txt by stačilo, pak to mohlo vadit. perfekt že jsi to vyřešil. Ať slouží.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline micska

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 88
    • View Profile
Re: Načítání Smartmaps
« Reply #7 on: January 22, 2013, 10:53:28 »
Ahoj, mám stejný problém :-(
Dokonce mne to zlobí tak dlouho, že jsem si myslel, že je to vlastnost a má to tak být, takže jsem začal přemýšlet o požadavku na "Zaškrtávátko", které mapy má Locus brát v úvahu a které ne. Protože řešení mapy smazat a v případě potřeby je nakopírovat zpátky není příliš operativní. Navíc si nejsem jist, co by to udělalo s licencí od Smartmaps.

Nicméně zpět k problému: při každém staru se mi projíždějí mapy, ale žádnou "chybnou" to nevyhodí :-( Při kontrole to zobrazuje v seznamu možných map všechny, které jsou v adresáři Smartmaps/maps. To jsem blázen
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Online Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12519
  • Thanked: 792 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: Načítání Smartmaps
« Reply #8 on: January 24, 2013, 14:51:10 »
v další verzi by měl Locus vyhodit error pokud bude nějaký problém se smartmapami, případně i nějakými jinými mapami. Takže snad to pomůže odhlait kde je problém (se kterou mapou)
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline hudik

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
Re: Načítání Smartmaps
« Reply #9 on: January 25, 2013, 08:29:52 »
Zdravim. Vždy mi Locus načítal mapy Smartmaps v pohodě až v poslední době mi je vube nenačte z adresare Smartmaps.  V aplikaci Smartmaps funguji mapy v pohodě.  Co se stalo z Locusem? Poradite mi někdo jak to opravit?
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline micska

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 88
    • View Profile
Re: Načítání Smartmaps
« Reply #10 on: February 06, 2013, 14:14:11 »
Quote from: "menion"
v další verzi by měl Locus vyhodit error pokud bude nějaký problém se smartmapami, případně i nějakými jinými mapami. Takže snad to pomůže odhlait kde je problém (se kterou mapou)

Tak nová verze projela mapy, vyhodila jednu "Není aktivována" zjistil jsem, že fakt není (byla na kartě omylem) a po jejím smázaní už Locus mapy neprobírá a nabíhá okamžitě. Bravo!!  :)
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Online Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12519
  • Thanked: 792 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: Načítání Smartmaps
« Reply #11 on: February 06, 2013, 14:30:59 »
perfektní! jsem rád že funguje :)

hudíku, tvůj post jsem nějak přehlédl, pardon. Stále nefunguje?
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline hudik

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
Re: Načítání Smartmaps
« Reply #12 on: February 06, 2013, 21:42:21 »
Ok funguje.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline chrabros

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 39
  • Thanked: 1 times
    • View Profile
Re: Načítání Smartmaps
« Reply #13 on: February 12, 2013, 10:37:51 »
Ještě bych měl jeden dotaz ke Smartmaps.
Trochu mě otravuje, že když se přepínám z vektorových OSM na Smartmaps,
tak nikdy nevím, kterou mapu ze Smartmaps mám vlastně vybrat.
Locus mě sice upozorní, že ta, co se chystám zvolit, není pro mou lokalitu,
ale už neporadí, kterou mám vybrat.
Dá se to teď nějak řešit? Nemohl by Locus rovnou vybrat tu mapu, která odpovídá
nejlepšímu měřítku pro danou lokalitu?

 Dalibor
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Online Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12519
  • Thanked: 792 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: Načítání Smartmaps
« Reply #14 on: February 12, 2013, 10:50:59 »
no tam lze naprosto jednoduše kliknout na "ne". Tim se sice mapa vybere ale Locus zůstane vycentrovaný tam kde je. Hned po tom zkusím na vyhledat nejvhodnější SmartMaps mapu a na tu se přepne.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download