Author Topic: Moving locus to a new phone?  (Read 1488 times)

Offline dreamteam

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 59
    • View Profile
Moving locus to a new phone?
« on: November 18, 2012, 17:33:04 »
Hi,

is there already a guideline to move locus to a new phone?

Which directories I need to copy from the old to the new phone to keep my data?

I have identified so far:

- mapsVector
- data

but not sure whether I should copy everything what is inside "data"

Best regards,

dreamteam
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 11776
  • Thanked: 409 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: Moving locus to a new phone?
« Reply #1 on: November 18, 2012, 17:41:51 »
Hi,
  I think that best is
backup whole Locus directory!
copy whole Locus directory except "cache" to new phone
install & start - should work without problems
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 

Offline dreamteam

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 59
    • View Profile
Re: Moving locus to a new phone?
« Reply #2 on: November 18, 2012, 18:11:28 »
Many thanks for the quick answer, will test and report whether everything is working as it should!

Best regards,

dreamteam

PS: Maybe this is a topic for your Q&A?


Quote from: "menion"
Hi,
  I think that best is
backup whole Locus directory!
copy whole Locus directory except "cache" to new phone
install & start - should work without problems
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline tommi

  • Global Moderator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 1232
  • Thanked: 2 times
  • Devices: Samsung S7 + S5 + S3 + Nexus7 flo
    • View Profile
Re: Moving locus to a new phone?
« Reply #3 on: November 18, 2012, 19:21:47 »
Quote from: "menion"
Hi,
copy whole Locus directory except "cache" to new phone
install & start - should work without problems
Is this really sufficient?
What about all the individual settings?
I think they are stored in the regular backup (if activated) and need to be restored on the new phone.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline gynta

  • Global Moderator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 3547
  • Thanked: 40 times
    • View Profile
    • Locus live tracking service
  • Device: SM-A530F(A8) Android 8.0.0
Re: Moving locus to a new phone?
« Reply #4 on: November 18, 2012, 19:41:24 »
If the location of backup is ..Locus/backup (default),
the backups are also included in this package (if you need)
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline tommi

  • Global Moderator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 1232
  • Thanked: 2 times
  • Devices: Samsung S7 + S5 + S3 + Nexus7 flo
    • View Profile
Re: Moving locus to a new phone?
« Reply #5 on: November 18, 2012, 20:13:36 »
Quote from: "gynta"
If the location of backup is ..Locus/backup (default),
the backups are also included in this package (if you need)
I didn't mean that the data isn't available but only that settings don't get restored by the proposed prodecure of only copying the data to the new phone.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline dreamteam

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 59
    • View Profile
Re: Moving locus to a new phone?
« Reply #6 on: November 18, 2012, 22:32:54 »
looks like that it was working

many thanks!

will check over the next days & weeks

Best regards,

dreamteam


Quote from: "menion"
Hi,
  I think that best is
backup whole Locus directory!
copy whole Locus directory except "cache" to new phone
install & start - should work without problems
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 11776
  • Thanked: 409 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: Moving locus to a new phone?
« Reply #7 on: November 19, 2012, 07:57:16 »
you're of course right tommi. All settings are stored in android internal database so they'll not be coppied and restored by simply moving directory. If there is need for complete restore together with most settings, it's suggested to do backup (in settings > misc, or in backup manager) in Locus and then restore it in new installation.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!