Author Topic: Chyby verze 2.7.x  (Read 7846 times)

Offline ArgiCZ

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
    • View Profile
Re: Chyby verze 2.7.x
« Reply #15 on: November 03, 2012, 20:29:28 »
Ahoj,
zkousel jsem ty trackables v nove verzi 2.7.2 a bohuzel to neni funkcni, tedy alespon u me. Vyskoci po kliknuti na predmet.

[attachment=0:2l3cme3n]Screenshot_2012-11-03-20-04-03.png[/attachment:2l3cme3n]
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 11381
  • Thanked: 301 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: Chyby verze 2.7.x
« Reply #16 on: November 04, 2012, 07:35:47 »
Ahoj,
  tenhle problém je už reportován tady https://getsatisfaction.com/locus/topic ... nvalid_141 takže budu pokračovat v řešení tam.

compost: povedlo se? Promiň nějak jsem zapoměl odpovědět. Jinak stačí odinstalovat a nainstalovat přímo přes Google Play aplikaci. O nic nepřijdeš, jen o nastavení jako takové. Žádná data ani mapy
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 

Offline Zerthe

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 23
    • View Profile
Re: Chyby verze 2.7.x
« Reply #17 on: November 05, 2012, 02:12:24 »
nejsem tam registrovaná, tak zde -> mně přelogování u trackables u verze 2.7.2 pomohlo (nemůžu si vybavit, jestli to blblo před nebo po posledním updatu, takže je možné, že v té poslední verzi už je to opraveno) každopádně díky :)
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline highzl

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 11
    • View Profile
Re: Chyby verze 2.7.x
« Reply #18 on: November 05, 2012, 09:58:20 »
Zdravím mám menší problém. Včera jsem obnovoval tovarní nastavení a potom opět instaloval locus. vše proběhlo v pořádku i obnovení databáze ale dnes ráno když jsem locus zapnul, tak prostě hned spadnul. Zkoušel jsem několikrát přeinstalovat, mazat data ale nic nepomohlo. Když ho přeinstaluji proběhne pouze úvodní nastavení a pak jakmile kliknu na "start" tak opět spadne :-(. Už jsem z toho zoufalej a prosím o radu.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 11381
  • Thanked: 301 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: Chyby verze 2.7.x
« Reply #19 on: November 05, 2012, 20:44:36 »
Zdravím,
  tak se budeš muset stát první obětí nového systému pro hlášení chyb. Doteď jsem používal možnost záznamu speciálního logu pomocí jiného programu ale od Androida 4.1 to není možné. Takže jsem dnes dělal jiný způsob.

Jestli tě mohu poprosit, naisntaluj si tuhle verzi https://dl.dropbox.com/u/8015949/Locus% ... .7.2.2.apk a zkus jí spustit. Pokud ti spadne, mělo by ti vyskočit okno se žádostí o odeslání mailu s chybou. Takže jen potvrdit a odeslat, případně dospat že jsi to ty, abych tě pak dohledal. Díky a věřím že to vyřešíme
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 

Offline highzl

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 11
    • View Profile
Re: Chyby verze 2.7.x
« Reply #20 on: November 05, 2012, 22:00:36 »
Tak jsem stáhl a spustil a chovalo se to uplne Stejne. Report odeslán. Jen ta verze byla locus free (používám pro) ale to asi nehraje roli ne?

Odesláno z mého GT-I9300 pomocí Tapatalk 2
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 11381
  • Thanked: 301 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: Chyby verze 2.7.x
« Reply #21 on: November 06, 2012, 06:50:38 »
no tak chyba je celkem jasná "android.database.sqlite.SQLiteDatabaseCorruptException: Cannot open database!" ..

Android má problém s otevřením databáze, pravděpodobně bodů. Takže bych doporučil znovu překonvertovat pokud máš starší zálohu, případně mi ty databáze můžeš poslat a já s nimi něco zkusím, nicméně v tom případě je šance na úspěch dost minimální

EDIT: no napadá mě že poslat na locus@asamm.com by jsi mi ji mohl tak jako tak. Alespoň bych našel místo kde to takhle spadne a mohl bych to udělat minimálně tak aby appka celá nespadla ale alespoň vypsala důvod co je špatně
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 

Offline highzl

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 11
    • View Profile
Re: Chyby verze 2.7.x
« Reply #22 on: November 06, 2012, 09:28:50 »
Tak to jsem rád že se zjistilo co s tím je.
Ok něco teda zkusím jen teda prosím o radu jak locus spustit abych mohl ty body překonvertovat. ;-) Jinak zálohu mám a měla by být už překonvertovaná. Jen mi prosím upřesni co přesně ti mám poslat (složka database ? ) zatím sem se v tom moc nehrabal abych něco nezvojtil. :-)
Doufám teda že o body nepřijdu mám tam dost důležitý věci do práce ale tak zálohu mám tak se snad nemusím bát ne?
Jinak moc díky za rychlou reakci.

EDIT: Takže jsem trochu zaexperimentoval (radši jsem si zkopíroval celý adresář Locusu) a vymazal vše ze složky "database" to pomohlo a normálně se spustil takže jsem obnovil zálohu a vše opět fungovalo jak má. Pak jsem ale zkusil restartovat telefon a (nechápu proč :o ) problém se vrátil. Nevím proč zrovna po restartu ale stalo se. Snad další informace pomůžou vyřešit můj problém.

EDIT2: tak po celodenním "testování" jsem zjistil že ani nemusím tel. Restartovat. Po delší době nepouzivani se problém objevuje také.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 11381
  • Thanked: 301 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: Chyby verze 2.7.x
« Reply #23 on: November 07, 2012, 11:42:24 »
omouvám se za pozdní reakci. Už druhý den tu s koleou špekulujeme a hledáme proč se výjimečně stane, že se ten databázový soubor poškodí. Na pár místech jsme se dočetli, že to může být jedině chyba v androidu nebo nějaký task manager, který násilně aplikaci ukončí.

  Nicméně našel jsem ještě u sebe chybu, která způsobila, že Locus nekorektně hlásil poškozenou databázi i v případě, že byl problém s kartou jako takovou. Takže můžu pak zaslat novou verzi locusu na test (dám jí kdyžtak na fórum do toho topicu), která už bude reportovat opravdovou chybu s databází a určitě bych doporučil, nechat kartu ve stolním počítači zkontrolovat, jestli v pořádku. Třeba jen jestli není soubor databáze zamčený pro zápis. Jinak data co jsi mi poslal obsahují tedy nějaké zmršené databáze v data/database adresáři, tak tedy nevím ...

 komplet záloha dat před konverzí je kdyžtak v Locus/backup/before_conversion_X.zip souboru, takže ten určitě zachovat ať se s tím dá experimentovat
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 

Offline highzl

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 11
    • View Profile
Re: Chyby verze 2.7.x
« Reply #24 on: November 07, 2012, 13:50:33 »
Díky za odpověď. Pokud je to chyba v androidu tak by to přece dělalo i před wipem ne? task manager žádnej nepoužívám a karta je cca 14 dní stará. No s kontrolou v PC asi  bude problém jelikož nemám čtečku jedině že bych to zkusil v práci.
No já tak úplně nevěděl co ti poslat a napadlo mě tohle (tohle se s tim stane když to restartuju nebo je to dýl vypnutý)
Zálohu před konverzí samozřejmě mám problém je však v tom že po tý konverzi jsem tam udělal dost úprav (který si samozřejmě nepamatuju :-) ) a potřeboval bych tedy aktuální zálohu. Pošlu ti teda obě (před konv. a aktuální) ještě do mailu jestli tam něco najdeš. ;-). Jinak za novou verzi pokud by vyřešila můj problém budu určitě moc rád.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 11381
  • Thanked: 301 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: Chyby verze 2.7.x
« Reply #25 on: November 07, 2012, 14:00:15 »
za mailík děkuji. Ty databáze z Locus/data/database ti fungují nebo ne? Mě totiž bez problému jedou ...

zkus kdyžtak tuhle verzi https://dl.dropbox.com/u/8015949/Locus% ... .7.2.3.apk , mohla by pomoci a kdyby ne, tak by pět mělo vyskočit okno s nějakou chybou a možností odeslat mi jí
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 

Offline highzl

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 11
    • View Profile
Re: Chyby verze 2.7.x
« Reply #26 on: November 07, 2012, 14:04:19 »
Díky vyzkoušim. ty db co sem ti poslal mi nejdou. Když je smažu tak se locus spustí a normálně funguje takže obnovim zálohu a vše jede ale ne napořád. :(
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 11381
  • Thanked: 301 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: Chyby verze 2.7.x
« Reply #27 on: November 07, 2012, 14:07:28 »
fajn tak to zkus prosím spustit s tou poslední verzí a i těmi *.db soubory ... mě to šlape v pořádku, tak uvidíš
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 

Offline highzl

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 11
    • View Profile
Re: Chyby verze 2.7.x
« Reply #28 on: November 07, 2012, 14:12:26 »
Tak vyzkoušeno a opět neůspěch :( report jsem poslal ale asi z něj nic nového nezjistíš.
Jen se zeptám nedělám to nějakym špatným postupem? resp. jak by sem měl postupovat?

EDIT: nebo jinak. co vše mi tam může dělat bordel (můžu smazat)?
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 11381
  • Thanked: 301 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: Chyby verze 2.7.x
« Reply #29 on: November 07, 2012, 14:49:43 »
špatný postup zde neexistuje. Tohle musí fungovat ať děláš co děláš.

takže ty jsi nainstaloval tu verzi 2.7.2.3 co jsem avízoval výše. V adresáři Locus/data nemáš žádné staré *.sqll soubory a v Locus/data/database máš ty dva soubory co jsi mi posílal

waypoints.db (o velikosti 2 580 480) a tracks.db (o velikosti 561 152)

a při spuštění té test verze, ti Locus stejně spadne se stejnou chybou?
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!