Author Topic: Bluetooth GPS nejde připojit  (Read 11097 times)

Offline babi

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 88
    • View Profile
Re: Bluetooth GPS nejde připojit
« Reply #15 on: November 16, 2012, 22:19:20 »
Quote from: "menion"
no pokud ti to běží v "Bluetooth GPS" pak to normálně můžeš používat i v Locusu. Spusť GPSku před Blutooth GPS appku a pak jí normálně zapni v Locusu. Ale ne jakoby BT GPS ale normální systémovou. Locus tím bude brát polohu přeposílanou z "Bluetooth GPS" programu

Ahoj, tak tohle mě nefunguje.
V nastavení vyberu zdroj GPS signálu svůj bt modul. zapnu gps v systému. zapnu Bluetooth GPS, připojím se k modulu, zapnu Locus, zapnu v něm Moje pozice a nic.

Taky se mi někdy stává, že jakmile Locus vypnu ikdyž je bt gps zapnutá, tak po opětovném zapnutí locusu už se k modulu nepřipojím. Nedaří se mi to přesně nasimulovat ani nalézt řešení. Vždy testuju, restartuju mobil a modul, znova páruju dokud se to nechytne.. Zvkáštní chování.

HTC Wildfire S, CyanogenMod 7.2
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline otan

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 46
    • View Profile
Re: Bluetooth GPS nejde připojit
« Reply #16 on: November 17, 2012, 08:27:21 »
Není právě chyba v tom "zapnu gps v systému"? Já když (a to skoro vždy) jedu s BT GPS modulem tak nesmím mít zapnutou gps v systému ale jen BT komunikaci (a když  zapomenu tak si stejně o to Locus řekne). Horší je to u jiné aplikace (navigace) tam musím ještě zapnout šidítko které předstírá že je systémová gps. V obou případech ale nesmí být systémová (interní, mobilová) gps zapnutá.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline sluny

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 32
    • View Profile
Re: Bluetooth GPS nejde připojit
« Reply #17 on: November 19, 2012, 09:40:09 »
Já můžu mít současně zapnutou i systémovou GPS, byť to asi nemá smysl. Ale abych spároval Nokii LD-3W s Locusem, to ne, musím ten dongle připojit třeba pomocí Bluetooth GPS appky, nebo libovolné jiné, a pak to jde, jenom Locus se mi k tomuhle BT donglu nepřipojí a jiný, na kteém bych to vyzkoušel, nemám...
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12461
  • Thanked: 771 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 2
Re: Bluetooth GPS nejde připojit
« Reply #18 on: November 19, 2012, 10:05:23 »
ač to není ideální řešení, musím vás odkázat na používání jiného programu na práci s BT GPS. U mě osobně vše funguje naprosto v pohodě a spolehlivě nicméně s jedním GPS modulem a dvěmi telefony evidentně nejsem schopen odladit všechny možnosti. Takže opravdu, pokud vám podpora BT GPS v locusu z nějakého důvodu nedělá dobrotu, tak se s tím neperte a využijte relativně snadnou možnost použití dalšího programu
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline martinhub

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 12
    • View Profile
Re: Bluetooth GPS nejde připojit
« Reply #19 on: January 02, 2013, 07:36:48 »
Ahoj,
já mám tablet bez gps a řeším gps taky pomocí externího gps modulu. Locus ovšem u mě nepotřebuje žádného prostředníka (Ty používáš aplikaci Bluetooth GPS a pak by se teoreticky měla externí GPSka chovat jako interní). Já normálně spáruju GPS modul s tabležtem a když mám zaškrtbnutou v Locusu volbu Bluetooth GPS (jak psal Kroko_CZ), tak mi to v Locusu normálně funguje.

Pokud mám zapnutou aplikaci Blutooth GPS Provider (něco jako Tvoje Bluetooth GPS) tak mi to udělá přesně to samé jako Tobě ( "Nelze se připojit k zařízení"). Tak to zkus bez té meziaplikace a uvidíš.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline sluny

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 32
    • View Profile
Re: Bluetooth GPS nejde připojit
« Reply #20 on: January 02, 2013, 08:34:52 »
No voto právě jde, že bez té meziaplikace mi to nejde :) Spáruju dongle s mobilem a když ho chci vybrat v Locusu, tak mi to hodí tuhle chybu. Když tu GPS připojím přes tu "meziaplikaci", tváří se pro Locus jako interní GPS a funguje to, tedy až na to, že se v Locusu nezobrazují nalezené satelity. A já nevím, jestli je to jenom tímhle konkrétní GPS modulem, ROMkou, nebo Locusem...
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »