Author Topic: Zaznam stopy  (Read 11748 times)

Offline InFusio

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
Zaznam stopy
« on: August 01, 2012, 21:56:46 »
Ahoj,

chtel bych se zeptat, kde v telefonu najdu soubor se zaznamenanou stopou, kam se uklada ten *.gpx soubor? Ted, kdyz si ho chci stahnout do PC, tak to resim tak, ze ho primo z Locusu poslu na svuj email a pak stahnu. Coz neni uplne idealni.

Zkousel jsem ho hledat na pametove karte ve slozce Locus a vsech podslozkach, ale neuspesne.

EDIT: Tak v telefonu je vidim ve slozce Export, ale v PC se mi ta slozka ukaze prazdna. Zkousel jsem i povolit zobrazeni skrytych souboru a stejne to nepomohlo.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12523
  • Thanked: 795 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: Zaznam stopy
« Reply #1 on: August 01, 2012, 22:24:28 »
Zdravím,
  Locus uchovává data v SQLite databázi, takže je třeba nejdříve trať vyexportovat právě do například GPX. Pokud uděláš export do GPX, tak ten soubor pak bude ve složce "export", jinak ne
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline InFusio

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
Re: Zaznam stopy
« Reply #2 on: August 01, 2012, 22:58:17 »
To jsem udelal, potom uz jsem ho ve slozce export nasel, ale pouze v telefonu. PC mi ukaze slozku prazdnou, ale to uz asi nebude problem Locusu.

Jeste bych mel jeden dotaz. Kdyz si zobrazim informace o zaznamenane stope, tak tam mam udaje o casu a rychlosti 2x, "Vse" a "Rychlost". Pokud jsem to pochopil spravne tak "Vse" zobrazuje celkovy cas, kdy bezel zaznam stopy a "Rychlost" potom zobrazuje pouze udaje, kdy jsem byl v pohybu (mam nastavenou automatickou pauzu pry rychlosti 0). Problem je, ze kdyz potom uploaduju ten soubor gpx na web napr. Endomondo, Sports Tracker apod., tak si automaticky vyberou ty udaje z polozky "Vse", ale ja bych potreboval, aby si braly ty udaje z polozky "Rychlost". Ten cas jizdy se da na vsech webech upravit a prepocita se pak i prumerna rychlost, ale udaje o rychlosti v jednotlivych usecich zustanou uz stejne. Takze kdyz treba nekde zastavit na piti, tak mi to potom ukaze, ze jsem jel treba 1km za 20 min. Slo by tohle nejak nastavit? At uz nejakym nastavenim v Locusu, kdy by se do informaci o stope ukladaly pouze zaznamy, kdy jsem v pohybu nebo post upravou finalniho gpx souboru?
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12523
  • Thanked: 795 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: Zaznam stopy
« Reply #3 on: August 02, 2012, 12:53:05 »
no toť otázka. Ty údaje co vidíš v obrazovce o trati nejsou žádné hodnoty které jsou zapsané v tom vyexportovaném souboru. Ty jsou napočítané ze zanamenaných bodů. Pokud ani jeden program nedokáže GPX trasu korektně zpracovat tak mají ten import špatně napsaný. Nezkoušel jsi import přes KML soubory? Jinak moc upravit to nejde, není moc co. To bych jedině nějak potřeboval vědět co přesně Endomonto potřebuje za zápis aby to pobral korektně
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline InFusio

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
Re: Zaznam stopy
« Reply #4 on: August 02, 2012, 14:48:37 »
Import pres KML jsem nezkousel. Ten si taky muzu nejak vyexportovat z Locusu, stejne jako ten gpx?
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12523
  • Thanked: 795 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: Zaznam stopy
« Reply #5 on: August 02, 2012, 14:51:00 »
jojo, v seznamu možností pro export je i KML, tak to zkus. Nicméně nemám s žádným z těch serverů extra zkušenost, takže by to chtělo spíše jestli někdo už s Endomontem neměl co dočinění ...
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline InFusio

  • Newbie
  • *
  • Posts: 4
    • View Profile
Re: Zaznam stopy
« Reply #6 on: August 02, 2012, 15:09:29 »
Tak KML to bohuzel nebere. No nevadi, zivotne dulezity to neni. :) Tak uz snad jen posledni dotaz. :) Kdyz zvolim u ulozene trasy "vyplnte vysky", jaka metoda je presnejsi? Online nebo offline? Obe vyhodi trochu jine hodnoty.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline corbas

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
    • View Profile
Re: Zaznam stopy
« Reply #7 on: August 04, 2012, 20:22:50 »
Uz ked sa tu riesi zaznam stop, dovolim si otazku co riesim teraz ja...

V kategorii TRASY mam IMPORTOVANE - to su tie ktore som proste naimportoval.
Vsetky takto naimportovane trasy maju na mape svoju farbu, sirku stopy.
Toto viem zmenit kliknutim po jednotlivych trackoch.
Da sa to nejako zmenit hromadne ? - oznacim trebars 30 trackov a tym dam taku a taku farbua sirku stopy.

Podotazka...
1/Preco maju vsetky zaznamenane tracky zelenu farbu, sirky 12pix, ked v menu nastavenia zaznamu tras mam nastavene cosi ine....
2/ Viem si vytvorit vlastnu kategoriu trackov? pomenovat po svojom, na ikone nezalezi...
3/V starsich verziach som vedel jednoducho zmenit hromadne ikony BODOV ZAUJMU.
Teraz to nijak raz neviem. Riesim to tak, ze vytvorim novu kategoriu, ktorej viem dat aku ma mat ikonu - teda vsetky body v nej a body tam presuvam z inych kategorii. AKo to spravim na jeden klik? isto to ide..
dik
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12523
  • Thanked: 795 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: Zaznam stopy
« Reply #8 on: August 04, 2012, 20:43:49 »
no hromadná editace je v plánu, snad je to i někde jako prosba na GetSatisfaction, ale prozatím to možné není ani u bodů ani u tratí.

1) no naimportované trasy a i ty ukládané po záznamu se řídí nastavení v menu > nastavení > různé > import dat. Jinak přímo při ukládání lze barvy a tloušťku nastavit
2) není možné
3) vše snad popsáno tady - tlačítko editovat (http://docs.locusmap.eu/doku.php/cz:man ... _kategorii)
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline Mireczech85

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 14
    • View Profile
Re: Zaznam stopy
« Reply #9 on: August 27, 2012, 15:31:25 »
Zdravím, snad to napíšu správně do tohoto topicu.

Chtěl bych se zeptat, na automatickou pauzu. Plánuješ na této funkci něco dělat? Pokud vím, v Locusu si mohu nastavit, že se nebude trasa zaznamenávat, pokud se dostanu pod určitou rychlost, ale nezastaví se čas - tak jako to dělají aplikace k zaznamenávání trasy určené (Sports Tracker či Endomondo a určite i jiné). Jejich webové rozhraní pak nespočítá správně průměrné rychlosti. Naproti tomu SportsTrackLive s tím počítá stejně jako Locus a uvádí průměrné rychlosti celkové a v pohybu.

Zda by pak byla možnost vybrat si, zda chci automatické pauzy se zastavením času a nebo jen přerušení zaznamenávání trasy.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12523
  • Thanked: 795 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: Zaznam stopy
« Reply #10 on: August 28, 2012, 08:05:54 »
Zdravím,
  no nad tím jsem nikdy nepřemýšlel i když más pravdu, že ruzné programy tohle mají. Pokud by jsi byl schopen dát tento úkol na GetSatisfaction, bylo by to perfect. Takže říkám proč ne, může se to hodit, ale nepřijde mi to teď tak důležité takže bych to rád měl rád někde kde na to nezapomenu a kde lidi můžou hvězdičkami říct že to chtějí více než by se mohlo zdát :) (tzn. dám tomu větší prioritu a udělám to dříve)
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline Mireczech85

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 14
    • View Profile
Re: Zaznam stopy
« Reply #11 on: August 28, 2012, 08:10:32 »
Ok tak já to tam nějak vhodně zformuluju.

Odesláno z mého HUAWEI U8815 pomocí Tapatalk 2
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline tprochazka

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 24
    • View Profile
Re: Zaznam stopy
« Reply #12 on: September 07, 2012, 08:29:39 »
Já nemůžu ten export nikde najít. V nastavení jsem našel možnost zapnout automatický export, který ale exportuje jen nové trasy. Jak exportuju ty už uložené. Když vlezu do sekce "Stopy" (divný překled), tak v menu je pouze Import a Manuál. Přesně tam bych čekal i export, proč to tam není?

Navíc je zde Locustrochu schyzofrenní,protože na Androidu 4 zobrazuje ty 3 tečkys pro menu jako vpravo dole tak nahoře. Myslím na Galaxy Nexu. Nicméně dolní tečky nic nedělají, je to hodně matoucí, ty dolní tečky by se měli automaticky skrýt pokud je menu v ActionBaru.
« Last Edit: September 07, 2012, 08:39:38 by tprochazka »
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12523
  • Thanked: 795 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: Zaznam stopy
« Reply #13 on: September 07, 2012, 08:38:36 »
export je popsán tady http://docs.locusmap.eu/doku.php/manual:export_dialog, prozatím jen anglicky. Nicméně export trasy buď kliknutím na ikonu nástroje u dané kategorie nebo na samotnou stopu/trasu, kterou chceš vyexportovat
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline tprochazka

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 24
    • View Profile
Re: Zaznam stopy
« Reply #14 on: September 07, 2012, 08:41:18 »
díky moc, to jsem úplně přehlédl
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »