Author Topic: Is there any topo map for France available to use is in Locu  (Read 23402 times)

Offline ukuest

  • Newbie
  • *
  • Posts: 8
    • View Profile
Re: Is there any topo map for France available to use is in
« Reply #45 on: July 11, 2012, 09:38:35 »
@skids: Thank you for pointing to this, I can wait for a general solution. "Quick map change" - did not know this, great tip!

@mimichris: Thanks, will try this next time!
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline skids

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 29
    • View Profile
Re: Is there any topo map for France available to use is in
« Reply #46 on: July 14, 2012, 09:32:53 »
Tried using topomap to download another area of France today.  All tiles downloads are failing.  I was wondering if anyone else has had this problem - is it an issue with geoportail, or am I being blocked maybe?

Ah - don't worry - I've just gone to the geoportail website, and there's a message about possible problems until end July, so I guess that explains it.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline 2012

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 30
    • View Profile
Re: Is there any topo map for France available to use is in
« Reply #47 on: October 25, 2012, 13:25:07 »
Quote from: "skids"
Tried using topomap to download another area of France today.  All tiles downloads are failing.  I was wondering if anyone else has had this problem - is it an issue with geoportail, or am I being blocked maybe?

Ah - don't worry - I've just gone to the geoportail website, and there's a message about possible problems until end July, so I guess that explains it.

I also could not make TopoMap work with Geoportail / IGN France.

It seems that Geoportail changed their projection (and possibly other things) July 2012. I guess this might be the reason.
The good news however is that MOBAC now works like a charm with Geoportail!

Just create an XML file in the mapsources directory of MOBAC with this content:
Code: [Select]
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<customMapSource>
   <name>Geoportail</name>
   <minZoom>0</minZoom>
   <maxZoom>18</maxZoom>
   <tileType>jpg</tileType>
   <tileUpdate>None</tileUpdate>
   <url>http://gpp3-wxs.ign.fr/6usqvehthxi0ck95g2s9sc36/wmts?SERVICE=WMTS&amp;VERSION=1.0.0&amp;REQUEST=GetTile&amp;LAYER=GEOGRAPHICALGRIDSYSTEMS.MAPS&amp;STYLE=normal&amp;FORMAT=image/jpeg&amp;TILEMATRIXSET=PM&amp;TILEMATRIX={$z}&amp;TILEROW={$y}&amp;TILECOL={$x}</url>
   <backgroundColor>#000000</backgroundColor>
</customMapSource>

And then start up MOBAC and select Geoportail as your map source. Use atlas format "Big Planet Tracks SQLite" and you can add it straight to Locus! :D
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline noutters

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
Re: Is there any topo map for France available to use is in
« Reply #48 on: January 16, 2013, 22:24:44 »
Sorry! I had to delete my entry about importing IGN Geoportail maps in Locus.
IGN does not appreciate Locus downloading illegally maps from GĂ©oportail.
This was against the terms of use of the site.
« Last Edit: March 05, 2013, 22:31:01 by noutters »
 

Offline jusc

  • Global Moderator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 1896
  • Thanked: 19 times
    • View Profile
  • Device: Samsung Galaxy S2 and Note 2
Re: Is there any topo map for France available to use is in
« Reply #49 on: January 17, 2013, 08:36:19 »
Thank you. I think a lot of people waited for this. Works excellent.  :mrgreen:

You may unzip this small symbol into the same directory, where you have your provider.xml.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
Regards J.