Author Topic: Smart Maps  (Read 43166 times)

Offline wlashack

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 232
  • Thanked: 5 times
    • View Profile
Re: Smart Maps
« Reply #30 on: July 03, 2012, 18:43:57 »
Co frčí? To mám nějaký zlevněný členství v Google marketu, že mi ještě nic nefrčí nebo jak?
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12461
  • Thanked: 771 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 2
Re: Smart Maps
« Reply #31 on: July 03, 2012, 18:47:27 »
soucítím :)

EDIT: a není zač :). Ten už jen během července dodělat to automatické přepínámí map jako jsem to kdysi dělal do SmartMaps ...
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline micska

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 88
    • View Profile
Re: Smart Maps
« Reply #32 on: July 03, 2012, 19:03:49 »
Quote from: "menion"
soucítím :)

EDIT: a není zač :). Ten už jen během července dodělat to automatické přepínámí map jako jsem to kdysi dělal do SmartMaps ...

Jo, to bude už naprosto super!!! :-) I když s tlačítkem pro rychlý výběr map to taky docela jde :)
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline wlashack

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 232
  • Thanked: 5 times
    • View Profile
Re: Smart Maps
« Reply #33 on: July 03, 2012, 20:19:28 »
Tak už to mám i já. :) První dojem ale podobnej jako s minulou verzí - nejdřív se to podivně škube, nedočítají se dlaždice apod. Párkrát vypnu a zapnu Locus a pak najednou jakoby zázrakem SmartMaps běhají úplně v pohodě, bez dočítání dlaždic, plynule rejdím mapou kam potřebuju. Přijde mi, jako kdybych měl zasviněnou paměť a ta se po chvíli vyčistila, ale to jen tak střílím od pasu. Telefon ale používám rozumným způsobem, nejsem z těch, komu by běžely miliardy widgetů a furt se všechno synchronizovalo. Automatický synchronizace mám vypnutý (i když i přesto se mi stejně některé programy jako Gmail, Facebook apod. synchronizují). Čert ví, ale nechtěl bych být ten, kdo tohle bude muset vyřešit a přeprogramovat. ;)
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline drowned

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 15
    • View Profile
Re: Smart Maps
« Reply #34 on: July 04, 2012, 12:37:09 »
Dlouho jsem, na "moje vlákno" nekoukal a nestačím se divit :) 14 dní do odjezdu na dovolenou a bomba zpráva o dostupnosti SmartMaps do Locusu. Menione jseš borec, díky moc tobě i maníkům ze SmartMaps !!!
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12461
  • Thanked: 771 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 2
Re: Smart Maps
« Reply #35 on: July 04, 2012, 12:40:36 »
Není zač :D. Jen když už někdo budete mapy kupovat, rozhodně si vyberte "Android Locus" verzi. Nejenže z toho dostaneme drobnou provizi, vy za to dostanete MPX formát map, který v Locusu poběží o něco rychleji než "starší" MAP formát
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline wlashack

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 232
  • Thanked: 5 times
    • View Profile
Re: Smart Maps
« Reply #36 on: July 04, 2012, 14:38:48 »
Můžu se zeptat, jestli :
1. ta nová MPX verze SmartMap funguje i v tom Smartmapovském programu? (ten totiž umí pro mě dost důležitou věc - navigovat po turistických značkách, po kterých jezdím na horákovi, a o to bych nerad přišel).
2. Neřešila se možnost výměny MAP map za MPX mapy (klidně i za nějaký poplatek).

Jinak díky za Locus, sice tu občas zabrečím, ale nestěžuju si, to ne-é!
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12461
  • Thanked: 771 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 2
Re: Smart Maps
« Reply #37 on: July 04, 2012, 14:56:09 »
1. ano funguje ...
2. mohlo by to fungovat na žádost zdarma, zkus se poptat na podpoře SmartMaps.

Jinak ten MPX formát se dělal někdy před dvěma roky když jsem programoval SmartMaps program a narazili jsme právě na to, že MAP není úplně ideální (menší dlaždice a trošku komplikovanější převod do obrázku jako takového na Androidu). Nicméně se distribuje dál i pro Android tuším. Proč přesně to tak je netuším ...
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline wlashack

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 232
  • Thanked: 5 times
    • View Profile
Re: Smart Maps
« Reply #38 on: July 05, 2012, 06:49:30 »
Moc diky, uz mam ty mpx mapy, ale porad to nejak neni ono. Smartmaps navigator nacte mapu a tou scrolluji absilutne plynule bez docitani dlazdic, mapa vypada jak z jednogo kusu. v Locusu cekam vzdycky nekolik vtefin na nacteni dlazdic pri kazdem pohybu mapou.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline wlashack

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 232
  • Thanked: 5 times
    • View Profile
Re: Smart Maps
« Reply #39 on: July 05, 2012, 20:50:49 »
Update mých zkušeností se Smart Maps: Spustím Locus, automaticky se načte SmartMapa, jakou jsem používal naposled. Hýbu mapou a pomalu se pokaždé dočítají dlaždice, někdy se stane, že se nenačtou vůbec.
Když ale vejdu do menu Mapy a tu samou mapu si tam ručně vyberu, jede už pak mapa úplně v pohodě, žádné dočítání dlaždic, pohoda. Když pak zase Locus vypnu a zapnu, opakuje se ta samá situace jakou jsem popsal - prostě to začne fungovat jak má až poté, co si ručně vyberu mapu.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12461
  • Thanked: 771 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 2
Re: Smart Maps
« Reply #40 on: July 05, 2012, 20:55:47 »
fajn, taky myslím že tam bude trošku jiný problém než s rychlostí načítání dlaždic jako takových. Akorát řeším automatické donačítání dalších map a myslím že by mohl být problém tady. Zkus is v menu > nastavení > mapy - pokročilé, vypnout to donačítání map pro offline mapy, co to udělá
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline wlashack

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 232
  • Thanked: 5 times
    • View Profile
Re: Smart Maps
« Reply #41 on: July 05, 2012, 21:07:20 »
Máš na mysli položku Mapa - pokročilé / Osobní mapy / Automatické načítání map a nastavit ji na "Bez auto-načítání"? Pokud ano, tak to nepomohlo. Sice se Locus spustí podstatně rychleji, ale problém s dlaždicemi to nevyřešilo.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline micska

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 88
    • View Profile
Re: Smart Maps
« Reply #42 on: July 09, 2012, 14:01:53 »
zdravim :-)
Tak jsem se vratil po 4 dnech pomerne urputneho pouzivani Locusu s online Smartmaps a jsem pln dojmů. Především, co mne hodně štvalo: Locus si nějak nepomatuje mapy. Nikdy při novém spuštění Locusu se neotevře offline Smartmapa, ale poslední použitá offline mapa :-( A to zoomování v Smartmapách moc chybí :-(
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline micska

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 88
    • View Profile
Re: Smart Maps
« Reply #43 on: July 09, 2012, 14:05:37 »
Quote from: "micska"
zdravim :-)
Tak jsem se vratil po 4 dnech pomerne urputneho pouzivani Locusu s online Smartmaps a jsem pln dojmů. Především, co mne hodně štvalo: Locus si nějak nepomatuje mapy. Nikdy při novém spuštění Locusu se neotevře offline Smartmapa, ale poslední použitá offline mapa :-( A to zoomování v Smartmapách moc chybí :-(

Omlouvám se, chyba!!!

Správně takto: Nikdy při novém spuštění Locusu se neotevře offline Smartmapa, ale poslední použitá ONLINE mapa :-(
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline wlashack

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 232
  • Thanked: 5 times
    • View Profile
Re: Smart Maps
« Reply #44 on: July 09, 2012, 14:10:20 »
Aha, tak to by vysvětlovalo, proč jsem měl pořád pocit, že po spuštění Locusu se Smartmapa natahuje pomalu, ale po jejím ručním výběru v menu už funguje perfektně. Já si nevšiml, že to co se po spuštění zobrazuje je online mapa, nenapadlo mě vůbec o tom přemýšlet. :)
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »