Author Topic: Smart Maps  (Read 43048 times)

Offline drowned

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 15
    • View Profile
Smart Maps
« on: April 14, 2012, 13:01:40 »
Ahoj Menione.
Měl bych dotaz ohledně SmartMaps, který jsou v Locusu jako online. Moc se mi líbí detailností a rád bych si je koupil, ale nevím jestli jsou použity tyto: http://http://www.smartmaps.cz/obchod/podrobne-mapy-1-10-000
Nerad bych vyhodil peníze jen tak.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12454
  • Thanked: 771 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 2
Re: Smart Maps
« Reply #1 on: April 15, 2012, 15:00:21 »
Zdravím,
  jop. To jsou ta první dvě měřítka online map. Mělo by to být vidět i v horní liště locusu když si jí přepneš na zobrazení informací o mapě. Každopádně počítej, že tyhle mapy fungují jen v aplikaci SmartMaps, tedy ne v Locusu. Je to v plánu a v přípavě ale zatím to není funkční
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline drowned

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 15
    • View Profile
Re: Smart Maps
« Reply #2 on: April 17, 2012, 18:36:30 »
To je velká škoda. Fakt, kdyby fungovaly v Locusu, hned bych je koupil, byla by to skvělá investice (mám fup 600MB, proto online nejsou k použití). Jsou to zatím nejlepší mapy, který jsem viděl. Zatím používám offline Google maps mnou vytvořený v MOBACu a pak tady co jsou ke stažení ty turistický mapy, ale není to ono  :(
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12454
  • Thanked: 771 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 2
Re: Smart Maps
« Reply #3 on: April 17, 2012, 18:41:47 »
škoda  ... říkám že je to v přípravě :) Na letní sezónu to určitě bude plně funkční ;)
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline wlashack

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 232
  • Thanked: 5 times
    • View Profile
Re: Smart Maps
« Reply #4 on: June 04, 2012, 09:35:56 »
Já se na offline Smart Maps v Locusu taky hrozně těším, jsou super! Tak držím palečky! ;)
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline leonell

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 28
    • View Profile
Re: Smart Maps
« Reply #5 on: June 22, 2012, 22:24:26 »
Tak je to funkční nebo není?
Já plánuji, neozve-li se mi na dotaz Shocart  s nějakým rozumným datem (jakože to nevypadá), že koupím mapy od Smartmaps.
Pokud to hraje roli, hodlám pořídit Cyklo+turistické 1:40000 za 990,-

http://http://www.smartmaps.cz/mapy-pro-locus/

Cituji:
Quote
S radostí vám oznamujeme, že naše společnost Asamm Software, s. r. o. zahájila spolupráci se společností Mapy.cz. Nyní můžete používat v naší multifunkční aplikaci Locus turistické mapy SmartMaps. Mapy můžete používat buď online, nebo je možné si je přímo pro Locus zakoupit od společnosti Mapy.cz pro offline použití.

Je tam i návod: nainstalovat Smartmaps aplikaci, koupit mapy, aktivovat je z Smartmaps a měly by být vidět v Locusu.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12454
  • Thanked: 771 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 2
Re: Smart Maps
« Reply #6 on: June 22, 2012, 22:33:40 »
koukám že to prosáklo dříve než mělo. Prozatím to funkční není a do příštího týdne nebude. Je potřeba nová verze Locusu, pak to půjde, když už to musím takhle humpolácky říct jelikož informace je venku :)

Jinak smímly požádat, mapy kupujte až to bude celé aktivní a ozkoušené. Nejen že bude jistota že to šlape jak má, ale i team za Locusem z prodeje bude mít provizi (bude na výběr platforma Android - Locus), jinak z prodeje nemáme nic. Děkujeme ;)

EDIT: jinak Shocart mapy jsou též v přípavě, datum bohužel také říct nemohu, doufáme během prázdnin (už to samozřejmě dávno mělo být). Jinak Shocart budou řešené systémem stejným jako jsou například OSM Cyklo mapy, tzn bude na prodej kredit na určité množství dlaždic a vy si jen vyberete oblast kterou chcete a jaká měříka a to se vám stáhne (prostě aktuální systém na stahování map v Locusu)
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline leonell

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 28
    • View Profile
Re: Smart Maps
« Reply #7 on: June 22, 2012, 23:15:04 »
Díky za info, počkám tedy s rozhodnutím na novější verzi.

Já včera psal na Shocart, že je chci koupit do Locusu a že to nejde :) , odpověď zatím nepřišla, třeba mají dovolenou, nebo moje peníze nechcou :)

Zkušenější kolega mi dal ještě typy - Smartmaps (s tím že je údajně lepší ale dražší). Tu cena nekomentuju, komplet sice stojí 4000 což je hodně, ale já rozhodně nepotřebuju celou republiku. Doufám vystačím s cyklo 1:40000 za necelou tisícovku a pokud bude třeba tak dokoupím vždy konkrétní oblast za tuším 390.

Jinak jsem dal do Google "Smartmaps a Locus" a tohle vypadlo,tak jsem hned koupil PRO (což bych koupil i tak, protože Locus je prostě super). Proto mně pak překvapil Tvůj komentář tady, že to, na co koukám, nejde :)
Jestli uznáš za vhodné,tak prostě tohle vlákno smaž.

EDIT: ne vlákno, ten konec :)
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline wlashack

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 232
  • Thanked: 5 times
    • View Profile
Re: Smart Maps
« Reply #8 on: June 23, 2012, 00:27:08 »
Já tedy bohužel pro Locus team mám Smartmaps dávno koupené, takže vám jen poděkuju za implementaci. Nicméně věřím, že najdu způsob, jak vám projevit náklonnost i v rovině finanční. V tuto chvíli moc díky nejenom za SmartMaps podporu.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12454
  • Thanked: 771 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 2
Re: Smart Maps
« Reply #9 on: June 23, 2012, 07:26:04 »
není třeba projevovat náklonost :) Já budu rozhodně rád že se blíží možnost používat kvalitní mapy v Locusu. Pro Planstudio (výrobce smartmap) je to další perspektivní platforma, pro nás příjemný přivýdělek z prodeje nových map. To že spousty lidí bude používat mapy již zakoupené, s tím počítáme a není to naprosto žádný problém. Takže není zač, snad bude tahle kooperace prakticky fungovat
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline Kroko_CZ

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 112
    • View Profile
  • Device: HTC One M8
Re: Smart Maps
« Reply #10 on: June 29, 2012, 14:02:04 »
Tak a podpora je venku, hurááááá. Po instalaci update mi hezky poslušně projel kartu a našel instalované mapy smartmaps. A Jdu testovat

Edit1:
Tak první problém, jakmile se přepne mapa při přechodu na další čast mapy, totálně se rozhodí grafika mapy, velké kostky a pruhy a to i po návratu na původně vybranou část mapy. Vypnutí a zapnutí proggramu nepomůže, Pomůže pouze znovu výběr mapy z menu.
Při zoomování je nefunkční přechod na jinou mapu s vyšším/nižším rozslišením (mám mapy Přehledovka ČR, Turistické 1:25000 a Podrobná ČR 1:10000). To mě až tak nertrápí, ale bylo by to příjemné.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
backup BackuP BACKUP
 

Offline wlashack

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 232
  • Thanked: 5 times
    • View Profile
Re: Smart Maps
« Reply #11 on: June 29, 2012, 15:00:53 »
Tak já se taky připojuji s díky za SmartMaps. Dokonce jde ty mapy i zoomovat. Nicméně po pár vteřinách se mi sekl Locus a zatím pokaždý když jej spustím se chová jako kdyby telefon (HTC Sensation) absolutně nestíhal. Nenačítají se všechny dlaždice, telefon je zahlcený tak, že nereagují ovládací tlačítka a spustil jsem cvičně navigaci a počítalo to deset minut. Nechci sejčkovat, ale takhle se mi Locus zatím nechoval.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline micska

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 88
    • View Profile
Re: Smart Maps
« Reply #12 on: June 29, 2012, 20:30:29 »
Quote from: "Kroko_CZ"
Tak a podpora je venku, hurááááá. Po instalaci update mi hezky poslušně projel kartu a našel instalované mapy smartmaps. A Jdu testovat

Edit1:
Tak první problém, jakmile se přepne mapa při přechodu na další čast mapy, totálně se rozhodí grafika mapy, velké kostky a pruhy a to i po návratu na původně vybranou část mapy. Vypnutí a zapnutí proggramu nepomůže, Pomůže pouze znovu výběr mapy z menu.
Při zoomování je nefunkční přechod na jinou mapu s vyšším/nižším rozslišením (mám mapy Přehledovka ČR, Turistické 1:25000 a Podrobná ČR 1:10000). To mě až tak nertrápí, ale bylo by to příjemné.

Tak to mohu potvrdit. Omlouvam se za kvalitu obrazku

« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12454
  • Thanked: 771 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 2
Re: Smart Maps
« Reply #13 on: July 01, 2012, 08:23:55 »
krokodýle a micska, jak toho docílím? :) Máte *.map soubory a tohle se děje jen při posunu z jednoho mapového listu do druhého? Ať dělám co dělám, nedaří se mi to nasimulovat

wlashack: tohle bude asi jako tady https://getsatisfaction.com/locus/topic ... 0_cpu_load. Bohužel, opět se mi nedaří najít příčinu proč se tak děje, jeden kluk mi už posílal log a v něm též nic není. Napadá mě ještě ať zkusíš vypnout v nastavení auto-load mapy, jestli to nepomůže
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline Kroko_CZ

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 112
    • View Profile
  • Device: HTC One M8
Re: Smart Maps
« Reply #14 on: July 01, 2012, 20:38:54 »
Jj mám mapy *.map, instalované ve složce ...Smartmaps/Maps, které si Locus sám našel. A děje se to pouze pokud se přesunu na jinou než vybranou část mapy. Potom už to "blbne" furt i při návratu na původně otevřenou část mapy, do doby než znovu otevřu z menu mapu.

P.S.: Zkusím všechno smazat , a udělat čistou instalaci a uvidíme.
« Last Edit: July 01, 2012, 20:46:12 by Kroko_CZ »
backup BackuP BACKUP