Author Topic: Turistické mapy  (Read 47540 times)

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12430
  • Thanked: 757 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 2
Re: Turistické mapy
« Reply #75 on: July 19, 2012, 11:04:55 »
možné je cokoliv :) nicméně SmartMaps se přes Locus koupit nedají, ale dají se koupit přímo na stránkách v eshopu a poté v locusu provozovat
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline Docent

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 30
    • View Profile
Re: Turistické mapy
« Reply #76 on: July 19, 2012, 12:36:03 »
Jenže ta cena je trošku mimo... BTW nešlo by tu zavádějící hlášku o vybrání mapy nahradit něčím jako "Mapu nelze stáhnout off-line"?
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline micska

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 88
    • View Profile
Re: Turistické mapy
« Reply #77 on: July 19, 2012, 13:10:17 »
Tak jsme to zkusil, pustil stahování ShocKart, vbrla oblast, cca 2000 dlaždic to hlásilo, stáhlo se 96kB dat a bez jakéhokoli upozornění skončilo. Mapa tváří, že tam je (název, zdroj, měřítko), ale je prázdná. Pustit to znovu na stejnou mapu už nejde. :-( Co s tím?
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12430
  • Thanked: 757 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 2
Re: Turistické mapy
« Reply #78 on: July 19, 2012, 13:18:10 »
skončilo to bez jakékoliv hlášky v tom stahovacím dialogu? A strhlo ti to nějaký kredit v Shopu?? zatr ..

EDIT. jinak pokud se stahování nedokončilo, pokud spustíš jakoby znovu stahování v záložce "Online", mělo by být hned první tlačítko "Pokračovat"
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline micska

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 88
    • View Profile
Re: Turistické mapy
« Reply #79 on: July 19, 2012, 13:53:26 »
Tlačítko Pokračovat jsem hledal (jak bývá u normálního stahování) a NENÍ :-(
V Shopu to píše stále základní počet dlaždic, takže jakoby se nic nestáhlo, jen se vytvořila prázdná mapa. Jestli je to tedy to čílso Owned:...tiles
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12430
  • Thanked: 757 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: Pixel 2
Re: Turistické mapy
« Reply #80 on: July 19, 2012, 13:57:23 »
ano je ... (nepřeložené? opravíme). No tak prosím zkus ještě no .. hlavně že se nestrhnul kredit :). Nicméně pokud by to zlobilo tak se na to hned podíváme. Usilovně jsme to testovali a i přesto jak je vidět, chyby mohou být. Budu teď cca 4 dny pryč ale pak to hned poladíme
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline micska

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 88
    • View Profile
Re: Turistické mapy
« Reply #81 on: July 19, 2012, 13:59:23 »
Tak jsem to pustil ještě jednou, protentokrát nevypnul displej a zatím se to stahuje. Tak budu po očku sledovat, co to udělá
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline micska

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 88
    • View Profile
Re: Turistické mapy
« Reply #82 on: July 19, 2012, 14:02:10 »
Napadá mne jedna věc. Pustil jsme stahování ihned bezprostředně po nákupu, tak jestli tam není nějaká prodleva, než server zjistí, že mám dlaždice zakoupené.
Teď to jede, už je 25% doma

Já mám od "jisté doby" Locus v angličtině, takže to je v pořádku.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline micska

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 88
    • View Profile
Re: Turistické mapy
« Reply #83 on: July 19, 2012, 14:18:11 »
Tak ZAJÍMAVÉ. Celou dobu jsme koukal na měřák stahování, hezky nabíhala číslíčka, statusbar rostl na konci to napsalo něco jako: Working... Pak Initialising... a nic, mapa je zase prázdná, tentokráte ukazuje souborový manažer 132kB (bylo to 3024 tiles) a zase nic. Shop stále hlásí: Owned 20000 tiles
Jsem z toho jelen :-(
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline leonell

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 28
    • View Profile
Re: Turistické mapy
« Reply #84 on: July 20, 2012, 09:09:54 »
Micska: podobně se mi choval pokus o stažení map v rozlišení 16 (tj nejdetailnější nabídnutý).
Vypočítalo to dlaždice, stahovalo je to (resp tvářilo se to tak), ale nezobrazilo je to. A nic mi to z kreditu neodečetlo.
Když jsem dal rozlišení 15 a menší tak to korektně dlaždice stáhlo, zobrazilo i odečetlo.
Spouštět 16 současně s menšími jsem nezkoušel.
Předpokládám, že ShoCart má pokryto tím ZL 16 jenom něco (anebo je to celé připraveno Locusem do budoucna).
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Kroko_CZ

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 112
    • View Profile
  • Device: HTC One M8
Re: Turistické mapy
« Reply #85 on: July 20, 2012, 09:59:19 »
Shocart má vrstvu 16 u Prahy o okolí kam zasahují čtverce, jinak je nejvyšší vrstva 15.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
backup BackuP BACKUP
 

Offline micska

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 88
    • View Profile
Re: Turistické mapy
« Reply #86 on: July 20, 2012, 10:30:59 »
Quote from: "Kroko_CZ"
Shocart má vrstvu 16 u Prahy o okolí kam zasahují čtverce, jinak je nejvyšší vrstva 15.
Ach so! Wunderbar
Tak to bude ten problém, když dám vrstvu 15, je to tam. Stačilo se trochu zamyslet a měl bych na to přijít sám ;-)
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline leonell

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 28
    • View Profile
Re: Turistické mapy
« Reply #87 on: July 20, 2012, 11:36:39 »
Ještě se zeptám na jednu věc: co myslíte že je chytřejší - založit jednu externí databázi "MojeShocartMapy" , natáhnout pro přehled celou republiku v malém rozlišení a pak importovat dovnitř koupené oblasti ála Šumava, Krkonoše,...  nebo mít vícero databází, pro každé "hory" samostatnou ?
Já se nějak nemůžu rozhodnout a protože s tím pak už asi nejde manipulovat tak bych rád znal vaše názory.
Díky,
L.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline glasvas

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 12
    • View Profile
Re: Turistické mapy
« Reply #88 on: July 23, 2012, 12:11:51 »
zdravím, tak jsem hned někdy ve čtvrtek v noci, jak jsem se dozvěděl, že už je možno koupit, zakoupil těch 20000 dlaždiček a stáhl  mé okolí v měřítku 15 a bez pročítání manuálu se vše zadařilo.. Včera jsem chtěl stáhnout mapu celé ČR v měřítku 11 a 3x jsem neprorazil. Zadával jsem
mapa Cyklo+reliéf a smůla..  Jak jsem změnil na Hiking+reliéf, tek se načetla..
Potýkám se s jedním problémem a asi nebudu sám(začátčníků je a bude..) Když koukám na mapu, kterou si chci stáhnout, tak dole vidím klasické
úsečka a metry.. Vstoupím do stahování a tam se objeví tabulka s  měřítko 7  až 15, ale tady začíná  můj zmatek.. zde bych ocenil nějakou metráž(alespoň  nějaké od do..) Vím je tam nahoře náhled, ale dvě měřítka vedle sebe neumím odhadnout.. Pro mne by bylo super abych si tam přečetl ty metry, které jsem viděl v prvopočátku..
Jinak nezbývá než Vaši snahu a produkt jen pochválit a dát hvězdiček 5..  Zatím jsem vše zvládl bez manuálu... Super..

Předchozí odstaveček je pro případné náměty k doladění od laika..  Málokterý program si vede tak dobře jak Vy      díky..
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline glasvas

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 12
    • View Profile
Re: Turistické mapy
« Reply #89 on: July 23, 2012, 12:16:18 »
ještě jsem zapmněl.  Neprobíhá někdy, někde nějaká prezentace.. kde by bylo možno okoukat i to co mne samotného nenapadá..??
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »