Author Topic: GC live API (Locus Pro)  (Read 2515 times)

Offline pmoravec

  • Premium
  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 43
    • View Profile
GC live API (Locus Pro)
« on: December 27, 2011, 15:52:55 »
Zdravim,
funkce, kterou hodne lidi ocekavalo je tady, dovolil bych si okomentovat prvni poznatky z pohledu BM (kdysi jsem byl i PM, ale ted ne).

1. Bude treba dopilovat retezce
   - Skrýt: X -> Ukryto: X/Založeno: X, apod.
   - chcete uložitXX Field notes na web? -> chcete uložit XX ...

2. Nevim, jak je na tom API, nebylo by mozne pri hromadnem uploadu specifikovat, ze chci nahrat jen Field Notes od urciteho data/posledniho uploadu, obdobne jako u WWW rozhrani?

3. Po autentizaci v externim prohlizeci na GC.live mi Locus spadl, totez opakovane  po uploadu Field Notes pres menu GC live. Pokud si uklada crash logs, muzu zkusit dohledat a poslat, aby se zjistilo proc. Pri uploadu po zapsani field note se to nestalo...

4. Tohle je spise do wishlistu - myslim si, ze by hodne lidi uvitalo moznost aktualizace stavu kese pres API (tedy zda je OK/disabled/archived) hromadne/u kesky, nekteri mozna i stazeni poslednich logu primo v listingu, jak to je treba v GeoGetu...

EDIT: pridany crashlogy
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 11436
  • Thanked: 317 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: GC live API (Locus Pro)
« Reply #1 on: December 28, 2011, 18:58:54 »
nazdárek,

  texty ještě upravím, díky za připomenutí (a za logy), každopádně celkem jsem si s tím teď hrál. Tady je test verze viewtopic.php?f=25&t=1404&p=8322#p8322, která snad už nebdue padat, zkus prosím, a taky jsem celkem upravil to nahrávání field notes na server

ad 4) ... to nějak pořeším s Arcaem, jestli to nebdue v addon Geocaching4Locus, ... uvidíme
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 

Offline pmoravec

  • Premium
  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 43
    • View Profile
Re: GC live API (Locus Pro)
« Reply #2 on: December 28, 2011, 20:36:24 »
Tak bohuzel, asi tim, ze je to Locus Free tak mi to nefunguje, takze neotestuju. Pokud hodim menu pro GC.live, tak to hlasi "Prihlaseni neuspesne", at uz s nactenou konfiguraci nebo po jejim resetu. Pokus o prihlaseni neotevre pres Intent prohlizec, takze to taky vyhodi chybu.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 11436
  • Thanked: 317 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: GC live API (Locus Pro)
« Reply #3 on: December 29, 2011, 08:05:43 »
hmm to je divné, ta verze se chová jako Pro takže tím to není. Oki, tak takhle to asi nepůjde ... pokud locus spadne, tak log je vždy vítán
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 

Offline pmoravec

  • Premium
  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 43
    • View Profile
Re: GC live API (Locus Pro)
« Reply #4 on: December 29, 2011, 12:35:58 »
OK, takze nakonec pomohl jeste jeden cyklus instalace/odinstalace a pak uz se mi to chytlo. Zaskrtavani u field notes je pekne, jen bych tam jeste pridal moznost oznacit/odznacit vse...

EDIT: Jinak aby to bylo jeste jasne, nezkousel jsem vsechny ale jen cca 5 ks a pad jsem po konci prenosu nezaznamenal, stejne tak autorizace vuci GC.live prosla bez problemu.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline cz_bew

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 26
    • View Profile
Re: GC live API (Locus Pro)
« Reply #5 on: January 02, 2012, 13:06:44 »
Ahoj.
Po aktualizaci na poslední verzi Locusu (používám LOCUS PRO) jsem se rozhodl vyzkoušet online nahrávání FieldNotes na GC.COM. Ale projevuje se mi zajímavý problém - pokud poznámku vytvořím např. v 14:10, po nahrání na web se mi ukáže  čas vytvoření 6:10, tj. o 7 hodin "zpět". Pokud nahraju uložený soubor na web přes webové rozhraní, mám časový rozdíl -1hodina. Předpokládám že oboje nějakým způsobem dělá nastavení časové zóny. Dá se s tím něco udělat?

Ve svém profilu na GC.COM mám nastavenou časovou zónu tahle: GMT +1; Central Europe: Prague, Warsaw a zaškrknuto "Adjust for Daylight Savings Time".

Mám něco špatně já nebo jde o chybu ve formátu času používaném LOCUSem ve FieldNotes?
Btw - během letního času mi při nahrání FN na web ze souboru ukazoval vždy čas posun +2hodiny.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 11436
  • Thanked: 317 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: GC live API (Locus Pro)
« Reply #6 on: January 02, 2012, 13:15:47 »
určitě je chyba u mě ;), kouknu na to, díky ...
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 

Offline pmoravec

  • Premium
  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 43
    • View Profile
Re: GC live API (Locus Pro)
« Reply #7 on: January 03, 2012, 19:06:49 »
Jinak pripominam ty retezce z 1. postu - i v soucasne verzi 1.15.5 jsou tam ty spatne.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 11436
  • Thanked: 317 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: GC live API (Locus Pro)
« Reply #8 on: January 03, 2012, 20:10:05 »
jo díky, já jsem chtěl tu obrazovku celou trošku vylepšít ale nejsem si ještě jist jak, každopádně na texty určitě dojde
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 

Offline cz_bew

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 26
    • View Profile
Re: GC live API (Locus Pro)
« Reply #9 on: January 05, 2012, 13:24:16 »
Jeste bych mel jedno potencionalni vylepseni k FieldNotes - jestliže vytvořím FN, automaticky se inkrementuje počítadlo keší. Dalo by se udělat to, že když FN smažu (např. omylem vytvořená/uložená), tak by se i počítadlo decrementovalo? V tuhle chvíli to nedělá. A ideálně aby se i ikonka cache vrátila zpět na "nesmajlíkovou".
Je to sice drobnost ale potěší.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 11436
  • Thanked: 317 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: GC live API (Locus Pro)
« Reply #10 on: January 05, 2012, 13:33:07 »
no a jak poznám že ten smazaný FN byl špatně a ty to chceš jakoby vrátit a nebo že už jsi si ho nahrál na web a teď ho jen chceš smazat? myslím že by to nedělalo dobrotu. pokud už nějaký FN ke keši přidáš, tak než ho mazat a dělat opravenou verzi, doporučuju zeditovat už rovnou ten špatně vytvořený
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 

Offline cz_bew

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 26
    • View Profile
Re: GC live API (Locus Pro)
« Reply #11 on: January 05, 2012, 22:08:36 »
Oki, chapu. Spis jsem myslel situaci, kdyz omylem kliknu na FN u jedne kese 2x nebo oznacim omylem jinou.
I kdyz - to by mozna slo ohlidat aby se nedala k jednomu bodu pridat FN vice nez 1x?
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 11436
  • Thanked: 317 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: GC live API (Locus Pro)
« Reply #12 on: January 06, 2012, 07:02:24 »
no ona se nedá přidat 2x stejný typ, ale například zalogovat nalezeno a k tomu poznámka jde ... no tak ti nevím, asi zatím necháme jak je a kdyžtak doladíme později :)
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 

Offline cz_bew

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 26
    • View Profile
Re: GC live API (Locus Pro)
« Reply #13 on: January 06, 2012, 09:30:17 »
Tak jsem to teď zkusil a opravdu stejný typ FN přidat nejde. Nějak mám ale zafixováno že to dříve šlo :)) Takže O.K., šoupu nohama a mlčím.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »