Author Topic: chybná práce GPS při zapnutém nahrávání trasy  (Read 6278 times)

Offline babi

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 88
    • View Profile
chybná práce GPS při zapnutém nahrávání trasy
« on: December 24, 2011, 14:30:46 »
Zdravím.
Dnes jsem se vydal na vánoční procházku a cestu jsem si chtěl nahrát. Kouknu tedy do nastavení, jestli se někde něco nezměnilo, a nastavím tyto hodnoty v "Nastavení" - "GPS a pozice":
"Vypnout lokalizování" - zde vše zaškrtnu
"Automatické vypnutí interní GPS" - povolím GPS auto-off, nastavím čas na 30s.
S tímto nastavením doufám, že jakmile zapnu nahrávání trasy a vypnu displej telefónu, že se stále co 30s gps ZAPNE, zjistí pozici, uloží mou polohu a zase se GPS vypne.
Avšak s tímto nastavením je GPS stále zapnutá (vůbec se nevypíná, jen nechytá satelity, je zobrazeno 0/0) a při vypnutém displeji ani nezaznamenává mou polohu. Takže mám rozestup bodů když jsem si toho všiml asi 500m.
Při vypnutém GPS auto-off zapisuje mou polohu neustále, avšak zase pokud vypnu displej je konec. Žádné zjišťování polohy, nic.

Několik verzi (aktualizaci) nazpátek vše fungovalo správně. Při cyklovýletech jsem zapl nahrávání trasy, vypl displej, schoval telefón a po příjezdu dom jsem měl krásně celou cestu nahranou s body co 30s zaznamenanými.

Je možné, že jsem špatně pochopil některá nastavení, proto bych se rád zeptal, jak docílím toho, abych mohl nahrávat trasu co určitý počet sekund s tím, aby mezi tímto intervalem se GPS vypla a mohl mít vyplý displej?

HTC Wildfire S, Android 2.3.5, S-ON, Locus Pro 1.15.3.

Děkuji za jakoukoli radu.
PS: Šťastné a veselé!!
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12823
  • Thanked: 952 times
  • Country: cz
    • View Profile
    • https://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: chybná práce GPS při zapnutém nahrávání trasy
« Reply #1 on: December 28, 2011, 19:06:38 »
zdravím též,
  teď jsem akorát řešil rpoblém s tím gps auto-off protože i u mě to dělá neplechu ale nejsem si jist že vím čím to je. Každopádně něco jsem upravil a vypadá že u mě to šlape, takže můžeš zkusit tuhle verzi viewtopic.php?f=25&t=1404&p=8322#p8322

  jinak pokud je ale GPS auto-off vypnuté, mělo by to šlapat jako dříve a tedy i bez problému. Jsi si jist že při vypnutém GPS auto-off to taky nezaznamenávalo? Prosím ještě zkontroluj ... díky
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline babi

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 88
    • View Profile
Re: chybná práce GPS při zapnutém nahrávání trasy
« Reply #2 on: December 28, 2011, 19:55:06 »
jo jo, jsem si jistý. zbytek procházky jsem měnil nastavení na všechny možné varianty a co deset minut kontroloval jestli se něco zaznamenalo nebo ne. a po žádném bodu ani památka. naposled zaznamenaný bod byl než jsem vypnul displej.
novou verzi vyzkouším nejrychleji zítra. pak pisnu poznatky.
zatím dík!
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline babi

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 88
    • View Profile
Re: chybná práce GPS při zapnutém nahrávání trasy
« Reply #3 on: December 29, 2011, 17:56:16 »
Tak jsem dneska byl venku a testoval. S danou vezí funguje nahrávání trasy ikdyž je displej vyplý, ale jedině s vyplým gps auto-off.
Se zaplým gps-auto-off se gps zapne, zjistí mou polohu, zapíše bod a konec. Tedy nezaznamenává další body, ani se zaplým displejem, ani s vyplým. Prostě zůstane trčet na bodě, který zaznamenal při zapnutí gps auto-off. Satelity jsou stále 0/0 a gps je stále ZAPLÁ.
Taky mi jednou při zapínání gps auto-off aplikace spadla.

Doufám, že se to brzy vyřeší aby bylo nahrávání tras zase brzy použitelné.

Když tak zase rád otestuji provedené úpravy.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12823
  • Thanked: 952 times
  • Country: cz
    • View Profile
    • https://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: chybná práce GPS při zapnutém nahrávání trasy
« Reply #4 on: January 01, 2012, 09:26:24 »
fajn díky za report. No píšeš "Doufám, že se to brzy vyřeší aby bylo nahrávání tras zase brzy použitelné." ... já věřím že použitelné je, tohle GPS auto-off má být jen takový bonus který šetří baterii. Bez něj to funguje krásně, to je hlavní, každopádně zkusím to co nejdřívě nějak pořešit, i když se mi stále nedaří najít chybu
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline babi

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 88
    • View Profile
Re: chybná práce GPS při zapnutém nahrávání trasy
« Reply #5 on: January 01, 2012, 18:21:21 »
Jasně, použitelné je,) Ale na trasy do max dvou hodin výletu.
S GPS auto-off jsem mohl po horách chodit celý den, nebo jezdit na kole aniž bych řešil baterku. Což byla obrovská výhoda. Proto je pro mě osobní tato funkce prioritní. ;-)
Jak jsem psal, s testováním rád pomůžu. :P

Sent from my HTC Wildfire S A510e
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12823
  • Thanked: 952 times
  • Country: cz
    • View Profile
    • https://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: chybná práce GPS při zapnutém nahrávání trasy
« Reply #6 on: January 01, 2012, 21:53:07 »
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline babi

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 88
    • View Profile
Re: chybná práce GPS při zapnutém nahrávání trasy
« Reply #7 on: January 02, 2012, 20:13:19 »
Paráda, už to zapisuje body i při vyplém displeji!!! Díky ti!
Ještě bych se rád zeptal, jak je to s gps, když je zaplé gps auto-off - jakmile získá pozici, tak se mi v počtu satelitů ukáže 0/0 ale gps je v aplikaci stále zaplá. Kdysi si pamatuju, že se i v aplikaci gps vypla. A po uplynutí příslušné doby se zase zapla, chytla satelity, v mém případě také píípla při fixu a zase se vypla.
Je to jen kosmetická věc? A nebo se s gps nějak pracuje během nečinnosti a tím pádem i žere baterku?
PS: To pípání mi naznačovalo, že locus stále běží a nejsou žádné problémy. Nyní pípne jen při prvním fixu od zapnutí gps - šlo by prosím to pípání zapnout při každém gps fixu?
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Menion

  • Locus team
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 12823
  • Thanked: 952 times
  • Country: cz
    • View Profile
    • https://www.asamm.com
  • Device: Pixel 5, A12
Re: chybná práce GPS při zapnutém nahrávání trasy
« Reply #8 on: January 02, 2012, 21:32:21 »
no kdyby pípala při každém fixu tak by pípala vlastně po každém zapnutí. Takhle ti pípne třikrát když naopak fix nebude a přitom by měl být. Jinak tlačítko GPS je sice stále zapnuté, ale to jen znamená že Locus GPS obsluhuje. Ta GPS auto-off metoda je tak úsporná že už úspornější být nemůže :). Vypne totiž komplet GPS a pokud se telefon na nic jiného nepoužívá a ani LOcus už nic jiného nedělá, tak se komplet uspí telefon. Po uplynutí nastavené doby Locus telefon probudí, získá polohu a zase uspí ... krása :). Takže na výdrž baterie naprostá paráda! Teda doufám :)) sám to potřebuju otestovat v terénu ale mělo by to šlapat krásně
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
- Official help (ideas, questions, problems): help.locusmap.eu
- Advanced topics, sharing of knowledges: you're here!
- LM 4 Beta download, LM 4 final download
 

Offline babi

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 88
    • View Profile
Re: chybná práce GPS při zapnutém nahrávání trasy
« Reply #9 on: January 02, 2012, 23:17:59 »
aha aha. dík za vysvětlení.
dneska při hodinové pocházce s 30s gps auto-off neubralo nic z baterky! paráda, paráda, paráda ,)
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Marcio

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
Re: chybná práce GPS při zapnutém nahrávání trasy
« Reply #10 on: March 18, 2012, 13:54:20 »
Ahoj, mám podobný problém, tak to píšu sem, ať zbytečně nezakládám nový thread.
Když potřebuji vidět v locusu svoji polohu, zapnu jej a nechám si zobrazit svoji pozici na mapě. Při startu se tedy zapne GPS, najde polohu a zobrazí. Ale když vypnu displej a po chvilce jej znovu zapnu, GPS sice vypadá zapnutá, ale satelitek v horní liště chybí a polohu mi už nezobrazuje. Mám vyzkoušeno, že když Locus nechám zapnutý a vyjedu z něj home tlačítkem a vypnu displej, tak při najetí do locusu se GPS zapne a lokalizuje polohu. Taktéž kdykoliv když je problém vyjedu home tlačítkem a najedu zpět, se GPS zapne.
Mám zaškrtnuto "Vypnuto, pokud je skrytá". Když ji nechám zapnutou pořád, je vše OK. Ale když je to jako "seklé" a zapnu nahrávání trasy, GPS zůstává neaktivní.
Takže to hádám na nějakou chybu.
Ještě doplňuji, že mám nastaveno nikdy nevypínat displej a vypnutý lockscreen.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Marcio

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
Re: chybná práce GPS při zapnutém nahrávání trasy
« Reply #11 on: March 30, 2012, 23:39:08 »
Ahoj. Tak problém je vyřešen. Měl jsem teď takovou rošádu s telefony a zjistil jsem, že chyba byla v nahrání nastavení ze zálohy, nejspíše při přechodu z Locusu free na pro. Provedl jsem reset nastavení, všechno nastavil znovu (tak, jak to bylo) a funguje to správně!
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »