Author Topic: Addon - GeoGet Database  (Read 5132 times)

Offline Kuratkoo

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 14
    • View Profile
Addon - GeoGet Database
« on: December 02, 2011, 09:53:30 »
Since new version of Locus 1.14.6 comes new addon – GeoGet database. Do you know GeoGet? GeoGet is geocache manager, where you can manage your final waypoints, add notes or waypoints to geocache or import/export geocache from/to GeoGet.

This addon provide connection between GeoGet database, where geocaches are save, and Locus, great map tool for Android! So you can view all your GeoGet geocache in Locus, manage final waypoints, view listing, etc. And everything offline!

It’s simple – install plugin, copy your GeoGet database to SD card, setup addon and run Locus. And just import geocaches.

Android Market: http://https://market.android.com/details?id=net.kuratkoo.locusaddon.geogetdatabase

Support development: Paypal

Instructions:
1. Set correct path to GeoGet database on your SD card
2. Change filter in settings, if you want
3. Open Locus, tap on map (hold finger), select last icon in bottom menu – Settings and select Load GeoGet geocaches.
4. Done!

Changelog:
v1.3 - 2011-12-13
* fix issue with negative coords
* little speed improve

v1.2 - 2011-12-04
* Correct display of geocaches with final waypoint
* Option to filter geocaches by "archived"

v1.1 - 2011-12-04
* Able to load caches from right-side panel (by add function). Position from center of map
* Some fixies

« Last Edit: December 13, 2011, 21:25:33 by Kuratkoo »
 

Offline wvb

  • Premium
  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 218
    • View Profile
  • Device: Z1, Nexus 7, TrueSmart
Re: Addon - GeoGet Database
« Reply #1 on: December 02, 2011, 12:53:16 »
This looks interesting!
Sadly I can't find that new version of Locus yet in the market.
Guess I'll have to wait to try it out.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Kuratkoo

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 14
    • View Profile
Re: Addon - GeoGet Database
« Reply #2 on: December 02, 2011, 22:08:38 »
New Locus version is out. So you can download and try this addon  :)
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline ivosak57

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 10
    • View Profile
Re: Addon - GeoGet Database
« Reply #3 on: December 02, 2011, 23:19:45 »
Ahoj,
skvělý addon!
Jen 2 poznámky:
- Když není v Locusu v nastavení "Hlavní" zaškrtnuto "Povolit hledání adresy", pak není jak vyvolat načtení keší.
- Nevím, kde se berou ikony pro načtené keše, ale uvítal bych možnost (třeba volitelnou), že se ikony zobrazí tak, jak je v Locusu zvykem, tedy podle nastavení v Kategoriích.

Dík za Tvou práci.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Kuratkoo

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 14
    • View Profile
Re: Addon - GeoGet Database
« Reply #4 on: December 03, 2011, 09:54:13 »
Quote from: "ivosak57"
- Když není v Locusu v nastavení "Hlavní" zaškrtnuto "Povolit hledání adresy", pak není jak vyvolat načtení keší.
Ahoj, vyvolat nacteni kesi lze pres jakykoliv jiny bod v mape. Jinak mas asi pravdu, jinak to nejde :)
Quote from: "ivosak57"
- Nevím, kde se berou ikony pro načtené keše, ale uvítal bych možnost (třeba volitelnou), že se ikony zobrazí tak, jak je v Locusu zvykem, tedy podle nastavení v Kategoriích.
O tom nerozhoduje muj addon, ale primo Locus. Ja pouze do nej nahraju kesky.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 11503
  • Thanked: 334 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: Addon - GeoGet Database
« Reply #5 on: December 03, 2011, 09:59:54 »
nevím jak jinak je v locusu zvykem zobrazovat keše. Ikony keší se nastavují nezávisle na navolené ikonce v kategorii!
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 

Offline ivosak57

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 10
    • View Profile
Re: Addon - GeoGet Database
« Reply #6 on: December 03, 2011, 10:13:13 »
Aha, já jsem vždycky keše importoval jako jakékoliv jiné body (nejsem až tak zapálený kešer a ostatní služby pro GC nevyužívám) a tím pádem jsem jim mohl přiřadil ikonu podle kategorie, což mě vyhovovalo. Kešek jsou husté mraky a ty ikony dost veliké, takže už při mírném odzoomování není ani vidět mapa, takže používám jako ikonu puntík.  Dá se tedy nějak jinak (někde jinde) ta ikona keší změnit?
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 11503
  • Thanked: 334 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: Addon - GeoGet Database
« Reply #7 on: December 03, 2011, 10:17:46 »
no počkat ... to že keše importuješ jako jiné body je v pořádku, jinak to ani nejde. Každopádně to že tvoje naimportované keše mají ikonu takovou jako má daná kategorie je špatně :). To znamená jedině že keše importuješ jen jako obyčejné body (tzn. informace v souboru který imporutješ neobsahuje informace o keši ale jen jméno a polohu). Protože pokud by v souboru co importuješ byly informace i o keši (listing, obtížnost, logy atd ...) tak prostě bod musí mít ikonu keše. Takže ve výsledku odpoveď - nedá, ikona keší je zatím jak je, bez možnosti změny. Pokud máš na mapě hodně ikon, doporučuju zapnout grupování ikonek, což by mělo pomoci
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 

Offline cevacevikus

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 18
    • View Profile
Re: Addon - GeoGet Database
« Reply #8 on: December 03, 2011, 13:36:43 »
Sice jsem už děkoval na gc.cz, ale ještě jednou díky :-)

Nešlo by spouštění vyřešit tohoto addonu stejně jako u addonu argumented reality? Tedy ikonkou z pravého panelu? Načítání by pak bylo samozřejmě ke středu mapy... To samé by se hodilo i u addonu Geocaching (Nebo to rovnou udělat pro všechny addony jako standard)...

Na pomalejších telefonech totiž funkce hledání adresy docela obtěžuje, hlavně v terénu když je puštěno více aplikací - to je pak občas přímo k vzteknutí, když místo posunutí mapy vyskakuje hledání adresy...

Jelikož mám v Locusu vypnutý přesun finálek na úvodní souřadnice a označení jako vypočtené, všiml jsem si, že addon toto udělá za mě a pak když si dám v locusu zobrazit finálku, zobrazí se na úvodních souřadnicích (které jsou ale na místě vypočtené finálky, takže jsou oba body na sobě). Zajímavé ale je, že se začne zobrazovat čára od skutečných úvodních  souřadnic, na kterých ale není žádná ikonka...

EDIT: Tak jsem měl volbu přesunu nějakou zamrzlou, teď se to po zkoušení nějakým záhadným způsobem začalo chovat korektně, ale přišel jsem na jednu chybku: keše se neoznačují jako vypočtené...
« Last Edit: December 04, 2011, 10:45:38 by cevacevikus »
 

Offline ivosak57

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 10
    • View Profile
Re: Addon - GeoGet Database
« Reply #9 on: December 03, 2011, 15:26:07 »
Ano! To grupování je báječné, stydím se, že asi mě některé možnosti unikly. Budu si muset zase celý Locus projet.
Jen co se týká keší, exportuju je z Geodetu současně se všemi informacemi co potřebuju (název, hint, velikost, terén, obtížnost) a to se mi zobrazí jako poznámka bodu v Locusu. A víc nepotřebuju. To jen na vysvětlenou, proč jsem doposud podporu GC nepoužil.  Ovšem s novým addonem nutnost toho exportu odpadá, navíc mám k dispozici víc informací. Dík.
A souhlasím s cevacevikusem, že by bylo dobré odstartovat načítání ještě jiným způsobem, než je ten současný, třeba přes "Funkce" nebo tlačítkem na pravém panelu a to samozřejmě s vazbou na střed mapy.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Kuratkoo

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 14
    • View Profile
Re: Addon - GeoGet Database
« Reply #10 on: December 04, 2011, 10:40:34 »
Vydána aktualizace v1.1, která umožňuje načítat kešky podle středu mapy pouze kliknutím na addon (musíte si ho hodit na pravý panel nebo přes menu ve Funkcích).
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline cevacevikus

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 18
    • View Profile
Re: Addon - GeoGet Database
« Reply #11 on: December 04, 2011, 11:04:47 »
Super, načítání přes tlačítko na pravém panelu funguje skvěle! Jen jsem objevil chybku s neoznačováním keší jako vypočtené(nikoliv nalezené, ty jsou OK, omlouvám se za překlep), ale nevím zda je to v addonu a nebo Locusu...

Pošli mi prosím přes SZ odkaz na donate, ať to nemusím dělat přes mobil :-)

EDIT: Neoznačují se vypočtené, nalezené jsou OK :oops:
« Last Edit: December 04, 2011, 15:48:28 by cevacevikus »
 

Offline Kuratkoo

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 14
    • View Profile
Re: Addon - GeoGet Database
« Reply #12 on: December 04, 2011, 14:10:14 »
Tak jsem to zkusil, a me se nalezena kesky zobrazuji v poradku? Zkus napsat na muj Google Talk kuratkoo@gmail.com a domluvime se.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Kuratkoo

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 14
    • View Profile
Re: Addon - GeoGet Database
« Reply #13 on: December 04, 2011, 19:42:26 »
v1.2 - 2011-12-04
* Correct display of geocaches with final waypoint
* Option to filter geocaches by "archived"
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline Kuratkoo

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 14
    • View Profile
Re: Addon - GeoGet Database
« Reply #14 on: December 13, 2011, 21:26:21 »
v1.3 - 2011-12-13
* fix issue with negative coords
* little speed improve
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »