Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Žajdlík Josef

Pages: 1 2 [3] 4 5 6
31
Check maximum deviation from route distance.
The following users thanked this post: Žajdlík Josef

32
About content of settings-only backup: I'll think about it. Presets: right, they are some kind of settings. Dashboard are more a "content" than a setting...
I disagree, but also think that it's most important to include presets, especially as I (and most others, I presume) tinker with these regularly. Can live without including dashboards...
The following users thanked this post: Žajdlík Josef

33
Locus Map 4, prep (Archived) / Re: Locus Map 4, discussion
« on: June 29, 2020, 08:55:50 »
@michaelbechtold
problem with enabled GPS is weird. I noticed it one really really long time ago. Almost impossible without simulation or till it happens to me when I'll be home (connected to PC).  :-\

@Žajdlík Josef
quick checked the video ... what is the point? The chart that display how far are you on the up or down segment during navigation? ... ah, found a nice explanation here: https://support.garmin.com/en-SG/?faq=KKRLD2Fo6MAlCXOzUZb1e9 . Well, nice but not doable in the nearest days.

@john_percy
1. top toolbar cause problems to me. I'm still unable to find a method, how to make it looks correctly. Looks, I'll after all change the color back to a darker version like in the current Locus Map version.
2. good question. Probably best will be to invert color for completely black icons in case of dark mode. I'll look at it, thanks.
The following users thanked this post: Žajdlík Josef

34
Locus Map 4, prep (Archived) / Re: Locus Map 4, discussion
« on: June 29, 2020, 01:04:33 »
Would it be possible to add a version of the Climb Pro function to version 4? https://m.youtube.com/watch?v=2mimn3lBN1I
Watching that video reminds me it would be nice to see the name of the upcoming road name, not just the command/ direction. If and when BRouter is integrated into Locus, surely this level of functionality will become possible.
The following users thanked this post: Žajdlík Josef

35
Locus Map 4, prep (Archived) / Re: Locus Map 4, discussion
« on: April 30, 2020, 09:01:44 »
@Žajdlík Josef
hope this helps you and also some others who struggle with the custom POI database.

Currently, SQLite address/poi database has to be attached to any vector map. This is done simply by name, where the database has to have a name by this scheme:
- map: <<name>>.osm.map
- db: <<name>>.poi.db or <<name>>.osm.db

Loading of POIs in the recent Alpha version is anyway different. Previously, the app picked POI db based on the selected vector map. Now it is completely independent and the app checks automatically the visible area and load/unload DB(s) automatically. So flexible & independent on the map.

@john_percy
I've noticed an idea about online/offline sources for addresses at the help desk. This is currently not possible. If exists an offline address database for required coordinates, it is always used. Otherwise is used as an online source that is defined in settings > misc.

I believe that problems with offline addresses were not known to Petr (who take care of this) and he will look at it.

If DB contains pois or addresses is define inside this database by versiondbaddress and versiondbpoi keys in MetaData table.

@freischneider
more specific setup ... we will see. Not for now, but probably later. I now have to wait on Radim (wrote about in here) for a final version of new POI database.
The following users thanked this post: Žajdlík Josef

36
Themes - Vector maps / [Theme] OS Map (v20200427 for v3 maps only)
« on: April 19, 2020, 01:38:58 »
Having used UK Ordnance Survey (OS) maps all my life, when I started using Locus Map I was desperate for a map theme that looked similar. After using both Voluntary UK and OS Style themes for a while, I still hankered after something closer to the style of the original UK OS maps. So I decided to create my own theme that tries to emulate the Ordnance Survey 1:25k and 1:50k map styles as closely as is possible within the constraints of Locus Map and data provided by the vector maps. It should work with both LoMap and OAM maps. I must give credit to John Campbell for his Voluntary UK theme that I used as a starting point (v. 190101).

There are 6 maps styles provided in the theme:
  • Explorer 1:25k
  • Landranger 1:50k
  • Dynamic Scale
  • Night Mode 1:25k
  • Night Mode 1:50k
  • Night Mode Dynamic
Dynamic Scale automatically switches from 50k to 25k at zoom level 16.
Night Modes provide a darker colour scheme for night usage that preserve the OS colour, but muted a bit. I don't like the built in night mode as it inverts all the colours.

There are also several overlay options:
  • non-OS  symbols
  • non-OS road furniture
  • demanding paths
  • hiking routes, national
  • hiking routes, local
  • emphasise hiking routes
  • cycling routes, national
  • cycling routes, local
  • emphasise cycle routes
  • fill in residential areas
  • grow 50k buildings into town masses
  • emphasise land access
  • OS style road labels
  • level road labels
  • boxed road labels
I used google translate to define the translations, so let me know if there are more appropriate translations.

I also created PDF legends for the 25k and 50k themes to show what is supported/different using a similar style to the original OS legends with screenshots from Locus Map and the theme's own symbols etc.

Last attachment is a ZIP of the theme. (now with .nomedia files, thanks Henk van der Spek for pointing that out).

Install in the usual way of unzipping in Locus Map's _theme folder, e.g.:

\<root>\Android\data\menion.android.locus.pro\files\Locus\mapsVector\_themes

I've only tried this on my phone (Samsung Galaxy A3) and tablet (Samsung Galaxy Note 10.1 2014). It is quite a big theme file now (~10,000 lines)  because it contains so many different categories and overlay options. I am interested to know if it works OK for everyone. I have considered creating a "lite" 25k only option to see it is works faster or not...

I am putting this theme out there as I feel it might be of interest to others. It is provided as is.
I am not inclined to spend a lot of time working on it, but you are welcome to modify it for your own purposes.

Let me know if there some major problems with the theme.

Here is a comparison of the same map rendered with: Internal Theme, Voluntary UK, OS Style and my new 4 OS map styles (also attached as ThemePreviews_LORES.jpg but lower resolution):


USE SCROLL BAR TO VIEW THE REST >>>>

UPDATE 2020.04.27
I have fixed:
   - couple of  mistakes in the legends
   - added to the legends some additional overlay footer notes.
   - country borders to include admin_levels 2, 3 and 4 now.
   - rounded locks in rivers now square
   - some syntax errors I found during porting to v4 (which is now about 50% completed).

I've updated the attachments with new versions, hence their counters are reset.
The following users thanked this post: Žajdlík Josef

37
Locus Map 4, prep (Archived) / Re: Locus Map 4, discussion
« on: April 13, 2020, 20:39:02 »
@poutnikl
- scale ruler in Route planner .. same with the zoom buttons. I've to discuss this with Michal and change the title and description for these functions a little bit and yes, agree, it should.

@jonny.blue
nice search UI issue, thanks. I've not yet tested it on tablets and this is the result :)

@Ricardo Borges
auto-rotation is active as long, as you are centered. Behavior in the current public version is a little problematic as the map rotates even if you move with the map.

@Žajdlík Josef
Ah sorry! My mistake. It was removed by accident, not intent as Libor wrote. Current GraphHopper API does not offer more options for some fine-tunning so I see no option to make it better (from a technical point of view). Anyway, fixed. Btw @tapio, what is the advantage of OpenRouteService routing compare to Locus Map?

---

Quick toggle between routing & manual drawing ...
- extra button ... eh, no, the screen is already too covered by UI, right? ;)
- change in the "+" button ... the current solution has perfect sense I believe
- toggle by long click on the "Route type" button? That's it ... easy, quick and allows to insert more than just one manual button. Once done, long-click to continue in automatic routing.

Implemented, nice discussion, thanks.
The following users thanked this post: Žajdlík Josef

38
Locus Map 4, prep (Archived) / Re: Locus Map 4, discussion
« on: April 13, 2020, 09:24:40 »
I remember something like a mentioned design or coding flaw in round trip generator in history logs, so perhaps @menion  has withdrawn it to put better one later.

Sent from my Xiaomi MI A2 / Android 10, via Tapatalk

The following users thanked this post: Žajdlík Josef

39
Locus Map 4, prep (Archived) / Re: Locus Map 4, discussion
« on: April 13, 2020, 08:25:27 »
In the latest version of Alpha and Beta, is it no longer possible to use automatic route planning from a starting point based on a specified distance?
You mean that automatic route creation tool, indeed it is missing. BTW, something similar, a bit more sophisticated, is here: https://maps.openrouteservice.org
The following users thanked this post: Žajdlík Josef

40
Locus Map 4, prep (Archived) / Re: Locus Map 4, discussion
« on: April 02, 2020, 23:22:43 »
Experts and novices alike will always suffer from changes, yet changes are key to improvements and progress.
Hence - AGAIN - my advise to spend energy into a 21st century help and function (*) search capability. Android settings in many new devices deliver that: you type a word about what you want to do and get a number of matching functions/settings at your fingertip.
That does not address the ongoing UI discussion, I know. But the overwhelming (yet USEFUL!!!) settings have been a reported pain since years.
(*) each function and setting needs to have a number of keywords and synonyms associated. In the selected language and always plus English.
The following users thanked this post: Žajdlík Josef

41
Locus Map 4, prep (Archived) / Re: Locus Map 4, discussion
« on: March 11, 2020, 09:53:47 »
@Andrew Heard
so GraphHopper, ok :)
Itinerary list behavior will be improved, thanks for pointing on this problem.

Generate trip does not work, hmm. I'll look at it.

@lor74cas
ah thanks, fixed

@jonny.blue
The geocaching part of the new point screen is definitely not finished. The current state is work-in-progress. So if, I will appreciate some feedback based on work with all points except geocaching :).

@Žajdlík Josef
in case of any problem, you should see a big notification icon (as in the current Free/Pro version), directly on the map screen. In case of only "info" notifications, only this small number on the main menu button is visible.
The following users thanked this post: Žajdlík Josef

42
Hi guys,

based on testing, your comments, own thoughts, there is progress.

But I will still appreciate some help. So short (5-10 minutes) poll for those of you, interest in future of Locus Map: https://forms.gle/ro1xvZoRjwqTnXCP9 . If know similar, not active users, please share it.

I believe that 100+ votes will be enough to give me nice overview of the preferences of current users, thanks!

@tapio
Not sure how exactly will it look like, but an option for hiding of the zoom buttons will be there. As well as search in settings (I have most of the work done regards this task).

"Created time" in point detail: why this may be useful? I understand this in the case of trackpoints (to know time between two trackpoints), but in the case of waypoints?

Menu > more: will be fixed in next Beta, thanks.
The following users thanked this post: Žajdlík Josef

43
Thanks Josef, this is nice mystery :).
Seems that for you, old settings are not restored at all.

I've just published version 3.40.0 RC1 into Beta channel, so please try it and if the same issue happen, may you please create a log for me? Maybe you should simply enable logging in "Expert settings" directly in the app for the time of this experiment, it should be enough. (logs are then stored in Locus/logs directory). Thanks.
The following users thanked this post: Žajdlík Josef

44
@Žajdlík Josef
hmm I'm playing with it and it always works correctly for me, interesting. You wrote it worked previously, so let's test it tomorrow with next beta.

@CabrioTourer42
interesting. Oki, may you please send me your nogo points? They are stored in Locus/cache/various/nogo_places.lb file. Thanks

@lor74cas
thanks. You describe what I wrote: that Global map is the only one used when enabled. Agree, that in your case of weather WMS, it is not optimal solution.

Anyway, in previous post you wrote that
"today I was fighting with wms layers I did it to show some servicies for italy but when I disabled the last one It never disappears from the map."
If I understand correctly, you disabled WMS map, but it was still visible. So I asked if there are some steps that allows me to simulate this problem because this does not happen to me.
The following users thanked this post: Žajdlík Josef

45
@Žajdlík Josef
I'm checking app source code and it is as you wrote: if you completely turn off sound notifications => no "turn on" for the screen.

I've just changed this behavior (needs a test) anyway in next Beta, "turn the screen on" won't depend on this setting, which I believe makes more sense. Thanks

"Preset does not restore settings when navigation end" ... the task to check wrote into my todo.

@CabrioTourer42
hmm it should work with online GH, interesting. Please check if you have also enabled for example bike in nogo point settings if you create a route for the bike. This is last what may be wrong I believe.

@lor74cas
WMS map problem: are you able to simulate it? Because when I simply enable one map and then disable it, it works correctly.

The global map became THE ONLY MAP, not just a last. It is the only map that is drawn. And yes, these global maps are not visible in quick map switch. Generally, there should be no reason to offten manually switch map to this global map. Maybe on the sofa when playing/planning, but not in the field.

@jonny.blue
interesting and not sure if I may do something with it. Never had any problem and I use Google TTS for years (and definitely also in places without network). Anyway, in current public version are some problems with languages, so maybe wait on the next version (maybe next week) or try a Beta.
The following users thanked this post: Žajdlík Josef

Pages: 1 2 [3] 4 5 6