Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Messages - Andrew Heard

#1
QuoteI can try, although I am far away from the reported place in the screen caps. Will test tomorrow. I thought, and intention was  GPS should have been enabled.
I tried but couldn't reproduce sorry, but in the process have found other weird behaviour...

created an unsaved approx. 4km route with the route planner, but then when tapped from the main map, the track details are briefly displayed, then is auto -hidden again - video shows 3 taps

https://youtu.be/E2GeZARSCgU?si=cm7Nk0BirVJwV6-G

unfortunately (?) when upgraded, the temporary route was deleted, so no further evidence for you @menion

PS. the real question is how or why an unsaved route planner route was still visible
after existing the route planner?
#2
Quote from: Menion on June 05, 2024, 13:09:29In your second screenshot is visible that the first point was placed on the identical location as the second (small green triangle below the blue box).
ah ha - I had not noticed the two points were at the same position (not my intention). I had tapped "my position" for 2nd point.

Quote from: Menion on June 05, 2024, 13:09:29Does it make a difference if you start "Plan route to" with enabled or disabled GPS in the app?
I can try, although I am far away from the reported place in the screen caps. Will test tomorrow. I thought, and intention was  GPS should have been enabled.
#3
4.23.1.6 although I don't think specific to a version. route planner: tapped point (existing black on yellow star), plan route to, tapped from current location, bang - see attached. Also observe that waypoint 1 is not displayed on the map.
You cannot view this attachment.
You cannot view this attachment.
#4
Quote from: Andrew Heard on May 29, 2024, 14:57:12
Quote from: Menion on May 29, 2024, 08:30:31One minute was in the previous version
as already mentioned, sometimes it was ZERO minutes; 100% repeatable

the 2 new settings are nicely placed
now no problem in 4.23.1.6 with first setting on & second setting off, thanks
#5
sorry to read your problem
I recently added a Samsung A73 with Android 14 to the existing collection of A5 Android 8 phones and have not had your problem. I do current (amps) logging to CSV file every 2m & would notice any changes. sorry I can't help further.
#6
Quote from: Menion on May 29, 2024, 08:30:31One minute was in the previous version
as already mentioned, sometimes it was ZERO minutes; 100% repeatable

the 2 new settings are nicely placed
#7
Quote from: Graf Geo on May 28, 2024, 13:07:56
Quote from: Menion on May 28, 2024, 11:57:07Thank you! Seems to be a good solution for now.

But if someone wants to use the function, the increased times for pending recording (5 min.) might be too long
will be forever debating. 5m definitely sounds too long. just 1 or 2m for me would be great... once reliable. as reported a TTS notification is heard as soon as un-pause, which is not right.
#8
Quote from: slarti76 on May 27, 2024, 16:02:42
Quote from: Graf Geo on May 24, 2024, 11:30:18New function "Notification on invalid pause and pending recording states"
Where do I find that? I seem to be overlooking the right pointer. Searching in
there is currently no settings for invalid pause, permanently enabled
#9
Quote from: Graf Geo on May 24, 2024, 11:30:18It would be good to have a settings menu similar to the point alert (see screenshot). There you can enable the function and also set the type of notification (sound, beep, text-to-speech). 
perfect

more testing: pause recording, disable satellite, ..., resume recording - immediate incorrect message instead waiting for satellite to be enabled.
#10
Quote from: Graf Geo on May 23, 2024, 12:18:32and after about a minute the announcement comes on
@menion can you please explain a little bit more about this new feature? I have read the suggestion webpage) and like the general idea because I've sometimes been in the same situation of pausing then riding on & forgetting to unpause. And because I try to have the display mostly off I don't notice the orange icon anyway (even if large & in the middle of screen). I have LM4 notifications disabled but 4 times yesterday while using LM for navigation & track recording I hear this voice... I had no idea what it was about until I read various comments here (thanks others) (PS. & now reading help suggestion I very much like the idea & was going to suggest years ago). Should TTS be enabled if notifications are disabled? Maybe the TTS first says "Locus Map..."?

Sorry for the muddled comment.
#11
full screen- maybe not perfect but don't get rid of it please
#12
v4.23.1.5 - thanks @menion - the crash when data comms is enabled or disabled has been fixed.
#13
Quote from: Menion on May 20, 2024, 09:22:01Hmm, consumed memory itself is not a problem.
I'm unable to test at present (cycle touring) but continually increasing memory consumption (leak) would eventually become a problem. Sometimes the leak is so slow (bytes over days) in practice won't matter (like prostate cancer).
#14
Quote from: Menion on May 20, 2024, 09:13:32Crash when going online/offline > I think I've got it. You have edited one shared track and a moment later deleted it (probably). The app still tries to work with edited shared track, but it has already been deleted. I'll publish the fixed Beta tomorrow.
@menion - I really hope so, but I think it is more general (for me). And appears unrelated to any current LM4 action. Just happens no matter what I am doing when a change of comms status (on > off > on). And only in recent versions.
#15
installed & tested .4 but still crashing whenever comms enabled or disabled ;-(
You cannot view this attachment.