Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Messages - Tapio

#301
Locus Map / Re: [APP] - version 4.4.+ ( 23. 9. 2021+ )
September 30, 2021, 09:43:03
Menion, why don't you feel the itch to put some analysis functions into Locus? The stuff which is in good old gpstrackanalyse.net? Like: Find and mark (on tracks) vmax, hmax, hmin, pause>n minutes... I mean you could sell a plugin and get rich instantly 😁
Or an algorithmic thing like "align track to paths/roads".
Or minimize # of trackpoints...
This kind of stuff. Because on Android, Locus is the best solution to edit/manage other peoples tracks.

As for Pause (no movement) detection. I know algorithmic it is not as simple as it seems, but Locus must already have it coded because it is able to stop adding trackpoints while not moving.

So I guess an option to add Waypoints like "Pause @ {t}: mm:ss" shouldn't be too far away.
The following users thanked this post: Andrew Heard
#302
a) Ja. In LM4 gerade ganz neu - Quick settings - "Distance Markers".
b) Genau so nur wenn Du Dir ein Dashboard anfertigst. Ist nichts für Anfänger. Ansonsten Track antippen und die Analysemöglichkeiten nutzen, die da sind.

Nachtrag zu Dashboard: Verfügbare Daten sind da aber die aktuell anliegenden. Aktuelle Messwerte, aktuelle Aufnahme. Es kann NICHT Daten irgendeines gespeicherten Tracks darstellen.
The following users thanked this post: pirchen
#303
Locus Map / Re: [APP] - version 4.3.+ ( 28. 7. 2021 )
September 20, 2021, 18:24:48
Menion, we discussed the trackpoint screen and users agreed, for track(point) analysis the Time of the point is most crucial, followed by speed maybe... Now you've put the rather static address up to almost the top. Please put it down! Even "From start/To end" are below the address...

You could gain more space by putting the navigation arrows to the upper section, IMO they need no headline.
The following users thanked this post: Andrew Heard
#304
Locus Map / Re: [APP] - version 4.3.+ ( 28. 7. 2021 )
September 10, 2021, 14:42:46
Now those labels are much lovelier IMO! I like it. Also, the labels rotate nicely on map rotate.
Not super important, but the distance labels have no cross marker in the route planner.
I think an independent setting inside the route planner would be useful. I can see myself having 1km markers turned on there all the time (really useful for planning!), while in normal operation I will rarely turn on, just if needed.
The following users thanked this post: Menion, Andrew Heard
#305
Locus Map / Re: [APP] - version 4.3.+ ( 28. 7. 2021 )
September 10, 2021, 12:16:04
OK, so, a global approach. Thx for implenting the DMs. I think the quick settings is a good place.
Please expose the distance markers to presets.

I wonder why in Josefs screenshot it is "2.0 km", here it is "2 km" - which I prefer.

I think you added a line at the km places on track? It is hardly visible. I am not even sure if there is such lines.
The following users thanked this post: Andrew Heard
#306
Locus Map / Re: [APP] - version 4.3.+ ( 28. 7. 2021 )
September 06, 2021, 12:24:30
Quote from: Žajdlík Josef on September 06, 2021, 10:24:46Do you use Lomaps maps? Unfortunately, it doesn't work without them. Must be in the map folder.
Ah, thanks that's the reason. I deleted Lomaps the other day,I always use OAM because MFV4. And if you display offline Lopoints via the eye symbol, poi from both databases are shown, ie many duplicates.
The following users thanked this post: Viajero Perdido
#307
Locus Map / Re: [APP] - version 4.3.+ ( 28. 7. 2021 )
September 03, 2021, 08:01:16
The whole LoPoint system needs an overhaul IMO some day... And the subsystems a) "show n*100 poi as temporary items on map" vs. b) "show some unknown subset of close online/offline LoPoint on map" - for sure are confusing.
The following users thanked this post: Andrew Heard
#308
Locus Map / Re: [APP] - version 4.3.+ ( 28. 7. 2021 )
September 02, 2021, 16:28:54
I am wondering: is the checkbox in the first screenshot obsolete? IMO it is. It is achieved by the eye symbol, 2nd screenshot.
The following users thanked this post: Andrew Heard
#309
Troubles & Questions / Re: Questions about POIs
August 27, 2021, 14:09:07
Quote from: Menion on August 27, 2021, 10:05:04
Tip: best zoom system by one finger ... tap > up tap > tap and hold ... now swipe with your finger up and down.
You mean, generally? It's not in Locus, right?

@Freischneider: But less (e)MTBs in the woods would be even better 😁😁👻 Where I was alone 10 years ago, say, on a 15% up slope,  today a family, with their fat uncle and 100 year old granddad overtake me. Nah seriously, it is as it is, we gotta make the best of it. Even though I don't like that development.
The following users thanked this post: freischneider
#310
Well the OS is complex, unfortunate problems, where sometimes you find a solution just because you hear of another dev who struggled with the same and luckily found an answer... or his users... it happens. Unfortunate, but this is reality. And please compare with the big company realities. Google. They never answer, they have no changelogs mostly, I wouldn't ever waste time on reporting them anything. Apple. They give you tools which aren't open to do what you need. You have to need what they offer... and look no further.
Let's keep our eyes and ears open, there is no doubt Asamm does the same.
The following users thanked this post: Menion, freischneider
#311
No problem. Offline Geonames is there for you. Unpacked text files go to Locus/data/geonames/
It is a per-country search. So, for Russia, whole Russia, not only Oblast. Kyrillic is included in the ru.txt file. I searched Спасск in my screenshot. HTH

http://download.geonames.org/export/dump/
The following users thanked this post: Andrew Heard
#312
Hey, I may be weird or annoying, but this very small thing always confuses me...

I am expecting "Select all" on top - anyone else? It is the most likely thing to do. "Deselect all" is probably rarely or never used...

And in point screen it is at second place, in tracks on third...

Minor, I know 😁
The following users thanked this post: T-mo, Viajero Perdido, freischneider
#313
Tasker / Call Tasker Task with parameters
August 20, 2021, 14:20:08
Guys, I just learnt, it is possible to call a Tasker task via URL scheme, including parameters (%par1 and %par2 that is).

So we can use that in Locus Quick Bookmarks.

This is awesome, a few of us might have used Tasker Secondary before, an indirect approach without parameters.

Example - see also screenshot:

tasker://assistantactions?task=TaskNameHere&par1={mapLat}&par2={mapLon}

HTH
The following users thanked this post: Andrew Heard, lor74cas, alogblog
#314
Here's a good reading about elevation gain calculation which lets us understand why a) it is not trivial and b) why different services deliver different values.
https://www.gpsvisualizer.com/tutorials/elevation_gain.html

Best way as a user is to use a consistent data source, consistent usage of flattening/correction... same software when comparing elev. gain.
The following users thanked this post: helkenner@gmail.com
#315
Oh! Locus and its millions of options 😁 That's the solution for the gps confirmation window, I am not asked any more.

New update from today... clickable currently recorded track - nice, thx!
The following users thanked this post: Menion