Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - alanmcd

Pages: [1]
1
Troubles & Questions / Default set up - one click?
« on: September 18, 2018, 04:59:35 »
I use locus the same way very often (most often). This is the setup/clicks
1. double tap for options
2. click rotate
3. click rotate again from popup
4. click locate
5. click +/- to get close to my desired zoom
6. click lock
7. click Lock the Zoom - this always moves the zoom away from the previous zoom, so
8. several (sometimes) clicks to re-adjust the zoom to my previous choice
9. sometimes the zoom does not actually zoom the map (vector zoom) it jumps into a raster view and I have to go in and out to get back the proper clarity.
10. click record
11. click dashboard (because it often seems to just disappear and not stay on)

In all it takes about 15 clicks or more to get my screen the way I want it.
Is there a way to get all this done in one click by setting default a view? Or at least a good part of it?
thanks
Alan

2
Troubles & Questions / Navigation - 'null description'
« on: September 18, 2018, 04:51:16 »
Hi,
I use BRouter because I am offline a lot. But even when I am on a main road, I often get a navigation failure with the error as an orange box with 'null description' and a number under it. I try over and over with no change. The nav fails to provide a route. If I move one some way and try again, it can work. Why do I get this error and how do I avoid it?
Alan

3
Troubles & Questions / Constant Re-Calc during Navigation
« on: January 23, 2018, 08:23:38 »
When I have auto-recalc ON and use BRouter (offline) (but it's the same with GraphHopper or MapQuest etc)
I select a point and Navigate to, the route is calculated... and hear the 'Let's Go'
but then the sequenc eof events is:
1. 100-200m later, the ? question mark comes up and locus beeps.
2. Several seconds later, the voice says "track has been re-calculated" and gives me a nav instruction.
3. 100-200m later, the ? question mark comes up and locus beeps...
this repeats all the way along the track...

What is causing this? How do I let it just sit on the track (unless I move off it). Is there a setting to avoid this?

It doesn't matter if I choose point of route priority - it's the same result.

If I set auto-re-calc to OFF, then the ? question mark comes up and never gets refreshed.

Alan

4
Add-ons / Field Notes - How?
« on: November 21, 2017, 03:43:44 »
I must be blind or something - I've tried for hours to create field notes. I can add a cicle and a line, I can add a photo. But it's not listed anywhere. I see the help file has a menu on the bottom of the FieldNotes Manager but my manager window is half size and I cannot get to the bottom menu button if it exists.
I've installed the add-on as well and all I get is the filter must be set. No way to add a note, no way to see notes.
There has to be a step by step somewhere?
Alan

5
Troubles & Questions / Dashboard
« on: November 20, 2017, 00:40:33 »
How do I make my own dashboard come up by default and stay there permanently without having to turn it on all the time via several menu layers?
I've made my own but it appears to disappear every time navigation ends. Can I make it appear whenever I go into nav mode?
Alan

6
Troubles & Questions / Distance to target
« on: November 20, 2017, 00:38:54 »
I have used GraphHopper for Navigation but the Distance to target is always weird. It keeps using e.g. an off-ramp totally unrelated to the route as the target distance. As soon as  pass it, it recalcs the distance to teh next unrealted street corner. The Navigation guide also show unrelated intersections and fails to advise on major freeway exits.
Is Map quest or any other service better? Best?

Alan

7
Troubles & Questions / Time at Arrival
« on: November 18, 2017, 08:05:31 »
I see questions from a long time ago (2013) on this but nothing much since. I notice that time to arrival for navigations are extremely underestimated. 500km is set to take 1hr 20m. 100km shows as 10mins away.
What do I have to do to get these estimates of arrival more realistic?
Alan

Pages: [1]