Locus Map - forum

Support => [CZ&SK] - diskuze o Locusu => Topic started by: Pcmann on May 14, 2020, 17:28:58

Title: Navigace
Post by: Pcmann on May 14, 2020, 17:28:58
Ahojky,
Nejdříve Díky  za tuhle parádní aplikaci, kterou používám již několik let a přesto stále pronikám do nových zákoutí této apky.
Nevím jak dlouho se to změnilo, ale když jsem si vybral v mapě bod a dal navigovat, měl jsem možnost si vybrat z několika možností jak chci navigovat. Mám na mysli, že jsem si mohl vybrat mapy Google,  Waze nebo jinou apku kterou jsem měl k navigaci nebo přímo Locus..
Nyní když dám z mapy Locusu navigovat tak mi to nabízí jen co mám v Locusu nastaveno a to buď BRouter nebo GraphHopper. Nešlo by opět vrátit pod tlačítko Navigovat do: výběr jak chci být navigován. Díky
Druhá otázka, Jsem li v terénu a stojím mimo silnice nebo i silničce třetí třídy, v Locusu mám jako navigaci nastavený BRouter a dám se navigovat, tak BRouter napíše cituji: Nemohl jsem najít cílový bod, prosím předefinujte. Dost to štve, když musím shodit Locus a dát se navigovat jinou apkou, která s tím nemá problém. Díky za odpověď.
Title: Re: Navigace
Post by: poutnikl on May 14, 2020, 18:10:22
Druhá otázka, Jsem li v terénu a stojím mimo silnice nebo i silničce třetí třídy, v Locusu mám jako navigaci nastavený BRouter a dám se navigovat, tak BRouter napíše cituji: Nemohl jsem najít cílový bod, prosím předefinujte. Dost to štve, když musím shodit Locus a dát se navigovat jinou apkou, která s tím nemá problém. Díky za odpověď.

Tohle konkrétně je dáno samotným BRouterem. Ten má limit několik set metrů, tuším tak 200 m k nejbližší cestě, jinak prohlásí, že bod není napojený na síť cest. Jde to obejít tím, že se při výběru bodů přímo v mapě předtím mapa patřičně nazoomuje,. Nebo použít jinou metodu výběru bodu, třeba z favourites nebo podle adresy. To jde použít i v plánovací tras.



Sent from my Xiaomi MI A2 / Android 10, via Tapatalk