Locus Map - forum

Support => [CZ&SK] - diskuze o Locusu => Topic started by: wlashack on May 15, 2019, 18:21:22

Title: Locus se minimalizuje
Post by: wlashack on May 15, 2019, 18:21:22
Zdravím, poslední dobou se mi děje, že běžící Locus se při ztmavení a následném rozsvícení obrazovky telefonu zminimalizuje, takže pokaždé, když se chci podívat na mapu, musím Locus nejdřív ručně obnovit v seznamu spuštěných aplikací. Dřív se to určitě nedělo, je to nějaká novinka a netuším, co ji zůsobuje. Poradíte prosím?
V nastaveních Locusu jsem se nevrtal, aspoň o tom nevím, že bych něco měnil, co by mohlo tohle divné chování způsobovat.
Díky.
Title: Re: Locus se minimalizuje
Post by: dvzd on May 16, 2019, 06:39:57
Nejspis nejaky spravce operacni pameti nebo setric baterie.
Title: Re: Locus se minimalizuje
Post by: menion on May 16, 2019, 08:42:18
Hmm a to obnovení funguje tak, že je okamžitě během vteřiny vidět mapa a nebo to celé trošku trvá, nejspíše je i vidět ten načítací dialog a celé to zavání spíše tím, že Locus Map startuje komplet znovu?

Děje se to samé i pokud běží v Locusu nějaká služba jako záznam trasy, Live tracking, POI Alert, ...?
Title: Re: Locus se minimalizuje
Post by: wlashack on June 02, 2019, 22:00:16
Mapa se po ručním obnovení načte okamžitě.

Locus se minimalizuje, i když v něm běží například záznam trasy.
Title: Re: Locus se minimalizuje
Post by: wlashack on June 02, 2019, 22:02:43
Nejspis nejaky spravce operacni pameti nebo setric baterie.
Těžko říct, ale jediná aplikace, která se tak na mém telefonu chová, je Locus. A dřív se to nedělo.
Title: Re: Locus se minimalizuje
Post by: hlavsar on June 03, 2019, 21:30:50
No nevim, ale prijde mi, ze se neco opravdu zmenilo s chovanim Locusu na pozadi. Vzdycky kdyz jsem driv vyskocil z Locusu (2x back), tak pri dalsim spusteni se mi opet zobrazila iniciacni obrazovkaa a az teprve pak mapa. Ted rovnou startoval Locus. Jakoby stale bezel na pozadi.
Title: Re: Locus se minimalizuje
Post by: Jencek on June 08, 2019, 07:58:17
Nejspis nejaky spravce operacni pameti nebo setric baterie.
Těžko říct, ale jediná aplikace, která se tak na mém telefonu chová, je Locus. A dřív se to nedělo.

Stejné chování mám i já, locus aktivní jako služba, krásně je vidět jak po načtení otisku prstu aplikace přejde do pozadí  ;D, takže taky klik navic
Title: Re: Locus se minimalizuje
Post by: wlashack on July 14, 2019, 11:01:34
Ještě jednou se vracím k topicu tohoto vlákna — mám za sebou 14 dní v Dánsku s Locusem, a tak, jak jsem si dřív práci s mapou užíval, teď je to přesně naopak — změnilo se to v totální opruz. Muset znovu a znovu spouštět Locus, kdykoli se potřebuji podívat do mapy (což například v cizím městě je každou chvíli) je šílené. Ze zoufalství jsem pak přešel na Google Maps, protože to s Locusem prostě nešlo.

Nepíšu, abych prudil nebo si stěžoval, jen že považuje tohle chování za zásadní a byl bych rád, kdyby se co nejdřív vyřešilo.

Díky a hezké léto všem.
Title: Re: Locus se minimalizuje
Post by: menion on July 15, 2019, 16:01:56
Ale to pruď, alespoň se to někam pohne. Doufám že to nemělo zásadní vliv na dovču, to vždy slyším nerad :/.

Takže počkat, co tedy přesně se děje:
- Telefon má nastavený zámek obrazovku na nějakou "secure" (otisk prstu, pattern, PIN) metodu zámku obrazovky.
- Spustíš(te) Locus Map, běží, vypnete displej tlačítkem na telefonu, zapnete displej, zadáte otisk/pattern/PIN a Locus Map je shozen na pozadí a je třeba ho znovu vyvolat kliknutím na ikonu aplikace a nebo ze seznamu naposledy spuštěných aplikací? Chápu to správně?

Nastavení co by zde mohlo mít vliv
- optimalizace baterie telefonu. Tzn. pak jedině že byl Locus Map komplet ukončen což poznáte že start bude chvilinku trvat případně může (ale nemusí) být vidět načítací dialog
- nastavení > displej > vypnout zámek displeje
- "Locus Map jako služba" případně jiná služba která má aktivní notifikaci když běží (záznam trasy, live tracking, navigace, ...) by měla udržet Locus Map na živu co to jde
Title: Re: Locus se minimalizuje
Post by: wlashack on July 15, 2019, 16:08:42
Určitě mi Locus nepokazil dovču, takže to určitě neřešíme. Jde jen o to, že se s ním fakt mizerně pracuje, pokud jej člověk potřebuje každou chvíli zapínat/vypínat.

Co se týká nastavení, mám myslím vše přesně tak, jak to mít mám, tedy:
- Locus se určitě nevypíná, po znovuspuštění naběhne ihned
- Locis jako služba mám zapnuto a je i vidět nahoře na telefonu v horní liště, že Locus jede. On se jen po zhasnutí obrazovky zminimalizuje, takže je nutné jej kliknutím na jeho ikonku znovu zobrazit. Čili jakmile jednou ztmavne obrazovka telefonu, bude Locus po jejím rozsvícení (třebas tím otiskem prstu) minimalizovaný.
Title: Re: Locus se minimalizuje
Post by: menion on July 15, 2019, 16:10:11
Oki, díky, zkusím si s tím nějak pohrát.

Já jen po pravdě snad ani nevím jak bych ručně aplikaci minimalizoval (myslím jakožto programátor v kódu) :).

EDIT: ah už vím jak a dokonce se to vlastně dělá když něco běží (záznam trasy) a klikne se na zpět. Je tam pak tlačítko minimalizovat. Nicméně takhle funkce se sama od sebe jen tak volat nemůže. Zajímavý, jdu to prozkoumat.
Title: Re: Locus se minimalizuje
Post by: wlashack on July 15, 2019, 16:15:50
Já nejsem kodér, ale taky mi to přijde hodně podivné. Nicméně je Locus jedinou aplikací, která se takto chová. Schválně jsem vyzkoušel snad všechny, které mám na telefonu, a ani jednou podobný "efekt" zmizení nenastal. Vždy přesně taková obrazovka, s jakou telefon vypnu, se mi po rozsvícení zobrazí. Kromě případu, kdy je na obrazovce Locus.
Title: Re: Locus se minimalizuje
Post by: menion on July 15, 2019, 17:06:53
Zkus ještě prosím změnit nastavení jak jsem zmiňoval: "nastavení > displej > vypnout zámek displeje", jestli to něco udělá. A ještě poprosím o verzi Androida. Nějak se mi nikde nedaří ten problém nasimulovat ale pro Android 8.1+ jsem našel drobné vylepšení které by mohlo něco udělat pokud to nastavení co jsem zmínil bude hrát roli.
Title: Re: Locus se minimalizuje
Post by: wlashack on July 15, 2019, 20:55:29
Mám tam nastaveno "Všechny zámky displeje". Ale i když nastavím "Jednoduchý zámek", chová se to stejně, tzn. ihned po rozsvícení displeje se Locus minimalizuje. K té minimalizaci tedy evidentně dochází až po rozsvícení, ne při zhasnutí. Aspoň to tak tedy vypadá = vidím, jak se obrazovka Locusu po rozsvícení ztrácí.

Android mám verzi 9 PKQ1.181007.001 (takto mi to telefon ukazuje).
Telefon mám Xiaomi Mi Max3.
Title: Re: Locus se minimalizuje
Post by: wlashack on July 15, 2019, 21:01:50
Och! Tak teď jsem jen tak z hecu zkusil v nastaveních zámků displeje volbu "Systémová nastavení", a začalo se to chovat normálně!
Tak se to tím asi vyřešilo.
Title: Re: Locus se minimalizuje
Post by: menion on July 17, 2019, 10:52:38
Tak to jsem rád že jsme objevili zdroj problému.

Chvilku jsem se v tom hrabal a teda přijde mi že tohle prostě nemůžu udělat jinak.
Našel jsem jednu drobnost, která něco málo může udělat při zapnutém nastavení "Všechny zámky" na Androidu 8.1+, tak uvidíš v další verzi jestli to pomůže.
Title: Re: Locus se minimalizuje
Post by: wlashack on July 17, 2019, 12:08:27
Super, děkuju.
Mně na tom přijde divné, že Locus je skutečně jediná aplikace, které se takto chová. Proto bych logicky hledal řešení/chybku nebo aspoň důvod, proč se to děje, v něm.

Ať se daří!
Title: Re: Locus se minimalizuje
Post by: menion on July 17, 2019, 13:12:25
Tak ono je taky otázka, které aplikace (mimo mapy.cz co jsem zkoušel) obchází tu "lock" obrazovku tak jako Locus. U všech ostatních očekávám, že se nejdříve po zapnutí zobrazí ten zámek obrazovky což právě tohle nastavení které tu řešíme ruší a měl by se ukázat rovnou Locus který ten zámek přeskočí.
Title: Re: Locus se minimalizuje
Post by: wlashack on July 17, 2019, 13:48:51
Aha! Už chápu. Díky.