Locus Map - forum

Support => [CZ&SK] - diskuze o Locusu => Topic started by: wlashack on January 09, 2019, 15:41:15

Title: Ikonka pro stažení výškových dat pro LoMaps
Post by: wlashack on January 09, 2019, 15:41:15
Zdravím,
pořídil jsem nový telefon, nainstaloval na něj Locus, stáhnul LoMaps ČR + SR. A děje se mi, co jsem nikdy dřív nezažil - v pravém horním rohu obrazovky se mi objevuje ikonka, která mi nabízí, ať si stáhnu výšková data zobrazované oblasti, aby se mohly mapy vykreslovat stínovaně.
Dřív jsem nic takto stahovat nemusel, mapy se vykreslovaly stínovaně automaticky. Poradíte, co s tím, aby se to zase chovalo jak dřív = aby měl Locus všechna výšková data k dispozici?

Díky!
Title: Re: Ikonka pro stažení výškových dat pro LoMaps
Post by: menion on January 09, 2019, 15:55:02
Zdravím,
kliknout na ikonku a stáhnout výšková data?
Title: Re: Ikonka pro stažení výškových dat pro LoMaps
Post by: poutnikl on January 09, 2019, 17:20:22
Zdravím,
pořídil jsem nový telefon, nainstaloval na něj Locus, stáhnul LoMaps ČR + SR. A děje se mi, co jsem nikdy dřív nezažil - v pravém horním rohu obrazovky se mi objevuje ikonka, která mi nabízí, ať si stáhnu výšková data zobrazované oblasti, aby se mohly mapy vykreslovat stínovaně.
Dřív jsem nic takto stahovat nemusel, mapy se vykreslovaly stínovaně automaticky. Poradíte, co s tím, aby se to zase chovalo jak dřív = aby měl Locus všechna výšková data k dispozici?

Díky!
A neměl jsi předtím výšková data stažená z dřívějška ručně, umístěna na patřičné místo ve složkách Locus?

Sent by my Xiaomi Mi A1 via Tapatalk.

Title: Re: Ikonka pro stažení výškových dat pro LoMaps
Post by: wlashack on January 09, 2019, 17:27:37
poutnikl: Upřímně nevím, jak jsem to dřív měl, ale nikdy jsem ikonku oznamující potřebu ručně stáhnout výšková data neviděl, vše fungovalo správně od začátku.

Teď mám úplně nový telefon, v něm nainstalovaný Locus + LoMapy.

Teď si uvědomuji, že jsem si zatím nepostahoval další pluginy pro Locus (ty jsme dřív měl v telefonu snad všechny), tak jestli to není důvod, proč se aplikace chová, jak ji neznám.


menion: Klikám, ale mně to píše, že stáhne jen data dané oblasti, což se i stane. Čili to, co zrovna vidím, se vykreslí, ale když se posunu kousek vedle, tak to zase zobrazí ikonku a ta chce stahovat další kousek.
Title: Re: Ikonka pro stažení výškových dat pro LoMaps
Post by: wlashack on January 09, 2019, 17:43:30
Tak jsem to nakonec vyřešil tak, že jsem si odzoomoval tak, abych viděl celé československo, a kliknutím na ikonku si stáhl výšková data "celé zobrazené oblasti". Takže asi vyřešeno, jen mi je záhadou, proč se to dřív nedělo.
Title: Re: Ikonka pro stažení výškových dat pro LoMaps
Post by: menion on January 09, 2019, 18:05:15
Už to bude tak dávno, že si nejspíš stahování dat nepamatuješ. Jak píše poutník, data jsi musel stahovat ty sám dříve, žádný add-on tohle nedělá.
Jak stáhnout data je popsáno i zde https://docs.locusmap.eu/doku.php?id=cz:manual:faq:how_to_add_map_shading#kde_je_ziskat , lze to udělat celkem jednoduše při stahování čehokoliv z Locus Storu.
Title: Re: Ikonka pro stažení výškových dat pro LoMaps
Post by: wlashack on January 09, 2019, 18:13:05
Možné to je, ale ani za nic si nevybavím, že bych někdy takovou ikonku v Locusu viděl.

Moc díky za info i že se věc vyřešila.