Locus Map - forum

Support => [CZ&SK] - diskuze o Locusu => Topic started by: pekom on May 07, 2011, 12:18:53

Title: Problém s ověřováním licence
Post by: pekom on May 07, 2011, 12:18:53
Dobrý den,

mám koupenou licenci Locus Pro a jsem s ním velmi spokojený. Občas mi ale po startu nahlásí, že licence není platná a zavře se. Pomůže až spustit ho když jsem připojený na Internet. Tak dojde k ověření a vše funguje jak má. Je na to nějaké řešení?

Děkuji
PK
Title: Re: Problém s ověřováním licence
Post by: Menion on May 07, 2011, 12:32:33
zdravím, máte koupenou verzi přes Android Market nebo přes AppCenter na AndroidPitu?
Title: Re: Problém s ověřováním licence
Post by: pekom on May 07, 2011, 12:43:13
Přes Android Market 28.3. 2011
Title: Re: Problém s ověřováním licence
Post by: Menion on May 07, 2011, 13:11:24
dobře díky. nejste první kdo mi píše o podobém problému, tak se na to budu muset podívat. díky díky, do příští verze to zkusím dát co nejlépe dopořádku. tohle je celkem základní věc která musí fungovat ...
Title: Re: Problém s ověřováním licence
Post by: pekom on May 07, 2011, 13:16:50
Taky díky za bleskovou reakci :-)
Title: Re: Problém s ověřováním licence
Post by: Menion on May 09, 2011, 13:49:47
no to není zač děkovat, poděkovat můžeš až to bude fungovat jak má. Díval jsem se na to, a nemůžu najít žádný problém. Budu muset napsat na nějaké googlí fórum, každopádně přidal jsem do toho okna kde se ti ukáže že nemáš koupenou verzi, tlačítko na znovu zavolání funkce pro otestování platnosti licence, tak to prosím zkus kdyby se zase to okno ukázalo ... díky moc, určitě to dám do kupy!
Title: Re: Problém s ověřováním licence
Post by: petrxh on May 10, 2011, 12:47:12
Mám také problém, ale s nákupem. Koupil jsem aplikaci přes android market, a stále tam svítí autorizace nákupu. Peníze se z účtu stáhly takřka okamžitě. Co s tím?
Title: Re: Problém s ověřováním licence
Post by: pekom on May 10, 2011, 16:30:50
Díky, updatnu a uvidíme.
Title: Re: Problém s ověřováním licence
Post by: ormoru on May 12, 2011, 22:37:17
Quote from: "petrxh"
Mám také problém, ale s nákupem. Koupil jsem aplikaci přes android market, a stále tam svítí autorizace nákupu. Peníze se z účtu stáhly takřka okamžitě. Co s tím?

Tohle se mi stava nekdy taky. Tam storno. Nikoliv refunde. Pak se mi tlacitko zmeni na purchase. Pak dam znovu stahnout a appka se stahne.
Title: Re: Problém s ověřováním licence
Post by: pekom on May 15, 2011, 10:09:44
Ahoj, díky Retry jsem se na vyjížďce neztratil, ale zmáčkl jsem ho asi 50x :-)). Stále to ukazuje chybu ERROR_COMMUNICATING_WITH_APPCENTER, která zmizí po připojení na Internet a ověření licence. Asi je chyba někde v kešování licence.
Title: Re: Problém s ověřováním licence
Post by: Menion on May 15, 2011, 10:36:25
ahoj, díky. Ke stejnému závěru jsem došel i u verze koupené přes market kde to taky trošku zlobí. Takže už vím kde opravovat .. díky díky
Title: Re: Problém s ověřováním licence
Post by: Fero on May 25, 2011, 19:31:53
Vo verzii PRO  zakupenej cez Android Market po spusteni nabehne oznam "Aplikacia nema licenciu". Ked sa pripojim cez wifi (datovy prenos nepouzivam) na web a potom spustim Locus, oznam sa neobjavi. Myslel som, ze je to len po prvom spusteni po aktualizacii (po prvom zapnuti wifi uz dalsie spustenia bezali aj offline bez problemov) ale teraz sa zasa objavil ten oznam. Zatvoril som Locus, zapol som wifi, spustil Locus, vypol wifi a teraz uz ide zase bez problemov.
Title: Re: Problém s ověřováním licence
Post by: Menion on May 25, 2011, 19:45:29
omluva, bude opraveno snad už konečně! v dalším releasu
Title: Re: Problém s ověřováním licence
Post by: dvzd on September 04, 2013, 17:45:12
Mám teď s novou verzí také problém s ověřením licence, respektive mi to tvrdí, že aplikace licenci nemá. Locus mám zakoupen přes Google Play. Odinstaloval jsem předchozí verzi Locusu, smazal adresář Locus z microSD karty, stáhnul z Google Play a nainstaloval novou verzi Locusu 2.15.0 a háže mi to při každém startu Locusu tu hlášku s licencí. Přitom i Google Play potvrzuje, že mám zakoupeno. Nikomu jinému to nedělá? Co s tím? Musím zaplatit znovu?  :'(

(http://img191.imageshack.us/img191/2329/qmo6.png) (http://img541.imageshack.us/img541/9021/ctsk.png) (http://img850.imageshack.us/img850/3637/ujna.png)
Title: Re: Problém s ověřováním licence
Post by: Menion on September 04, 2013, 17:53:51
hmm zaplatit znovu ... zajímavý nápad :)

omluva z mé strany. Nová verze už se šine na Google Play.
Title: Re: Problém s ověřováním licence
Post by: dvzd on September 04, 2013, 17:57:15
No je pravda, že jsem koupil Locus o vánocích v akci za asitak poloviční cenu, tak jsem nevěděl, jestli v tom nebyl nějaký takový "háček", jako že je to zakoupeno jen na určitou dobu ... a pak zaplatit znovu.  ;)
Title: Re: Problém s ověřováním licence
Post by: Menion on September 04, 2013, 18:00:11
bohužel pro nás :) taková možnost na androidu neexistuje. Jednou zaplatíš, máš na věky věků. Některé aplikace to řeší pomocí in-app billingu, nicméně my si držíme vysoký standart :)
Title: Re: Problém s ověřováním licence
Post by: dvzd on September 04, 2013, 18:05:31
No jde to obejít tak, že autor přestane podporovat starou verzi aplikace a vedle toho začne vyvíjet novou s trochu jiným názvem, za kterou se musí znovu platit, jako to teď udělal autor Tapatalku, neboť má na Google Play vedle sebe dvě placené verze: Tapatalk 2 a Tapatalk 4.

Jak poznám, že už je na Google Play opravená verze Locusu? Bude tam napsáno že je to verze 2.15.1 nebo stále 2.15.0 ?
Title: Re: Problém s ověřováním licence
Post by: Menion on September 04, 2013, 18:13:23
jo to je samotřejmě taky řešení ...

verze bude 2.15.1 .. koukám na to každou minutu ale stále tam není. Doufám že to bude fungovat, protože tohle se v podstatě nedá otestovat jinak, než nahráním a vyzkoušením ... nad tam bude každou minutu