Locus Map - forum

Support => [CZ&SK] - diskuze o Locusu => Topic started by: agilka on July 28, 2016, 15:34:03

Title: Neplatný formát souřadnic...
Post by: agilka on July 28, 2016, 15:34:03
... právě tato hláška z titulu se objeví pokud zadám hledání tohoto tvaru souřadnic (pro přesnost - z Pumdroida) přes Schránku: 50° 41' 39,512" 13° 56' 25,972" , pokud to zadám v adresním vyhledávači Locusu, skočí to úúplně jinam.
Musí se to pak opravdu velmi pracně upravovat, tzn. odmezerovat, tečky za čárky a za apostrofy ještě přidat N a E.
Přitom např. app. MAPYcz s tímto tvarem běžně pracují jak ve vyhledávači, tak dokonce i coby cíl v navi.
Menione, dalo by se s tím do budoucna něco udělat? Asi nejen moje chvála by byla doslova nebetyčná. A Mapy by tím navíc ztratily tuto svoji prioritu...🌐
Title: Re: Neplatný formát souřadnic...
Post by: Menion on July 28, 2016, 23:21:38
Zdravím,
na první pohled se divím, že takovýto formát Locus nepobere. Nu potestu se zdá, že problém jsou jen mezery mezi hodnotami. Opraveno a alespoň u mě již funguje jak má. Díky!
Title: Re: Neplatný formát souřadnic...
Post by: agilka on August 04, 2016, 17:44:43
...tak ani po aktualizaci 3.18.6 nebyl problém odstraněn. Z toho uvedeného formátu musím stejně jako předtím nejprve nahradit desetinné čárky TEČKAMI, teprve pak je to OK.

A ještě poznámka, asi by nebylo od věci a to zejména pro začátečníky, přidat do toho základního vyhledávání v řádku info, že zde lze vložit i zkopírované souřadnice z externích zdrojů...

S tímto vším souvisí i další detail, je s prominutím trochu tristní to, že právě ten kdo to netuší, tak jde poctivě do zadání "dle souřadnic" a tam už je vůbec v tomto a podobných souvislých  tvarech nezadá, jedině v tom děleném tvaru, což sice nakonec lze, ale je to fakt pěkná pruda. Tak možná i tam by nebylo od věci přidat možnost zadání i v tomto tvaru...
Title: Re: Neplatný formát souřadnic...
Post by: Menion on August 04, 2016, 19:23:53
Ah, ještě tečky/čárky. No vida, to jsem nějak přehlédl, zkontroluju.

A ad zadávání ...

Bavíme se o tomto dialog
(https://s31.postimg.org/twoajtf0n/2016_08_04_19_22_34.png) (https://postimg.org/image/twoajtf0n/)

Kde lze vybrat jakýkoliv formát ve výběru nahoře
(https://s31.postimg.org/ywwb5jlzr/2016_08_04_19_23_23.png) (https://postimg.org/image/ywwb5jlzr/)

Nebo je řeč o něčem jiném?
Title: Re: Neplatný formát souřadnic...
Post by: agilka on August 04, 2016, 22:50:43
jj, to je ten dialog ve volbě "Přesunout do"...ale možná by bylo správnější a výstižnější Přesunout na..., jako na souřadnice...no to je asi jen detail.
Title: Re: Neplatný formát souřadnic...
Post by: Menion on August 05, 2016, 08:18:41
Oki nicméně, ten "tristni" problém tedy neexistuje jelikož dialog zadávání souřadnic podporuje všechny tvary, je to tak?

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Title: Re: Neplatný formát souřadnic...
Post by: agilka on August 05, 2016, 16:40:16
Tak teď nevím, znova jsem vše pečlivě ověřoval a definitivní výsledek je tento.
Existují tedy 2 cesty vedoucí k správnému cíli, obě však vyžadují úpravy, které se poněkud různí.

a/ do schránky zkopírované koordináty v tom patvaru, jak je vidět v úvodní zprávě, vložím do vyhledávacího řádku v "Hledat adresy Online". Aby to odtud šlo kam má, musím nahradit desetinné čárky TEČKAMI - nic víc.

b/ pokud jako další možnost použiji “Schránku", tak tam se musí také zaměnit čárky TEČKAMI a NAVÍC ještě přidat za apostrofy N a E.

V obou případech zřejmě není vůbec nutno řešit mezery....
Title: Re: Neplatný formát souřadnic...
Post by: Menion on August 05, 2016, 17:33:40
No ten první způsob mě ani nenapadl, nicméně to je na straně toho serveru který souřadnice (text) převádí. Tím chci říci, že je to mimo Locus ..

Ten druhý způsob už je samozřejmě na mé straně. Takže jsem otevřel v telefonu prohlížeč s tímto tématem, zkopíroval kus textu z prvního příspěvku do schránky a vložil ji do Locusu a hle ...


(https://s31.postimg.org/4no9bdh87/2016_08_05_17_31_21.png) (https://postimg.org/image/4no9bdh87/)

Takže co dělám jinak, že mě to funguje?
Title: Re: Neplatný formát souřadnic...
Post by: agilka on August 05, 2016, 19:00:02
tak jsem opět zabádal a je tu další zjištění. Ano, může to fungovat, pokud je mezi částmi N a E rovnou středová 2-mezera, kterou jsem tam ale zřejmě nechtěně přidal při přepisu....sorry.
Takže když se např. v tom Pumpdroidu zkopíruje toto:  50° 46' 28,754" 15° 1' 40,965"  tak tam určitě mají jen 1 mezeru.
V Locusí schránce jsou tyto koordináty správně, tedy v tom pumdroidím tvaru zaneseny, ALE nad nimi je rovnou drobnějším písmem sděleno "Neplatný formát".
Původně jsem tam přikliknul 1 mezeru, nápis o neplatnosti zmizel a už to pak letělo kam má (Globus Lbc). Ale nyní v dalších badatelským kolečku jsem navíc zjistil, že se vlastně ani nemusí ta mezera o 1 klik rozšiřovat, že stačí tam prostě vložit kursor a na kteroukoliv stranu s ním jenom pošíbovat a tvar se v ten moment změní na Platný, i ty tečky se tam najednou objeví. Což je asi ten požadovaný tvar. Takže tomu v podstatě stačí nějak tam počarovat s těmi mezerami.
 Jako zajímavé je to, že tam pak může být jak zcela identická mezera jako před tím pošíbováním, tak jich tam pak
může být třeba 10.... hmmm...
Title: Re: Neplatný formát souřadnic...
Post by: Menion on August 05, 2016, 21:04:32
Mno ...

Tak jsem si teda nainstalovat pumpdroid, zobrazil benzinu a zkopíroval souřadnice přímo podržením prstu, do schránky ... lépe to zdá se nejde. Po přenesení do Locusu do schránky souřadnice nefungují. Nicméně je to proto, že mezi souřadnicemi není mezera, ale tabulátor. Ač si skoro troufám tvrdit, že je to jediná aplikace na světě co tam cpe tabulátor ... upraveno