Locus Map - forum

Support => [CZ&SK] - diskuze o Locusu => Topic started by: Petr Püschel on August 29, 2014, 00:12:07

Title: WMS - Ortofoto mapa (jak ji přidat do aplikace?)
Post by: Petr Püschel on August 29, 2014, 00:12:07
Přeji hezký den. Stále objevuji v Locusu nové možnosti. Už jsem si zprovoznil offline navigaci pomocí BRouter, umím přidávat WMS vrstvy, nastavovat transparentnost, ale stále se mi nedaří nějak aktivovat možnost WMS Ortofoto vrstvy, Přes odkaz v online manuálu (WMS mapy)  mi právě tato mapa nejde přidat. pro ostatní to funguje. Patrně je odkaz neplatný a já nevím jak tuto mapy dostat do WMS map Locusu ...
Uvítám jakoukoliv nápovědu, která mě dovede k cíli. :-)
Děkuji
Title: Re: WMS - Ortofoto mapa (jak ji přidat do aplikace?)
Post by: Bucky Kid on August 29, 2014, 13:15:52
Pravděpodobně to bude jak píšeš, jestli máš neplatný odkaz tak se určitě nic nezobrazí.
Zkus vložit tuto vrstvu: http://geoportal.cuzk.cz/WMS_ORTOFOTO_PUB/WMService.aspx (http://geoportal.cuzk.cz/WMS_ORTOFOTO_PUB/WMService.aspx)
Mě v Locusu funguje dobře
Title: Re: WMS - Ortofoto mapa (jak ji přidat do aplikace?)
Post by: Petr Püschel on August 29, 2014, 13:42:52
Bucky Kid: díky !! :-)
 Funguje na první pokus. Já jsem nevěděl tu webovou adresu, kterou bych měl zadat. :-)
Title: Re: WMS - Ortofoto mapa (jak ji přidat do aplikace?)
Post by: Petr Püschel on August 29, 2014, 13:55:20
Ještě malý dotaz. Zkoušel jsem zda je možnost přidat na prav panel nějakou "zkratku" aby se aktivovala či deaktivovala tato ortofotomapa. Lze to nějak dosáhnout? Děkuji
Title: Re: WMS - Ortofoto mapa (jak ji přidat do aplikace?)
Post by: Menion on August 30, 2014, 11:08:45
Zdravím,

ten seznam co vidíte jakoby z Locusu je umístěn zde na wiki

http://docs.locusmap.eu/doku.php?id=manual:map_tools:wms_maps_list

Takže pokud nějaká mapa nefunguje, neváhejte a opravujte, syntaxe je docela jednoduchá (jak wiki, tak zápisu pro přidání do Locusu)

A jinak koukám že právě ortofoto jim nějak nefunguje - viz http://geoportal.gov.cz/web/guest/wms/ , pravý sloupec

EDIT: jo a k poslední otázce, tohle bohužel nejde. Mapu lze prozatím vždy aktivovat ručně.
Title: Re: WMS - Ortofoto mapa (jak ji přidat do aplikace?)
Post by: matej.cernohorsky on March 25, 2015, 09:07:29
Ahoj,chtěl jsem Vás požádat o radu,zda je možné zobrazit najednou mapové podklady z více zdrojů wms, konkrétně ortofoto+kat.mapu.
Title: Re: WMS - Ortofoto mapa (jak ji přidat do aplikace?)
Post by: Menion on March 25, 2015, 09:54:01
Zdravím,

bohužel pouze jedna WMS mapa může být aktivní v jednu chvíli, více nikoliv.
Title: Re: WMS - Ortofoto mapa (jak ji přidat do aplikace?)
Post by: puschpull on May 12, 2015, 09:59:07
Přeji hezký den. Nějak se mi nedařilo přihlásit přes google účet tak jsem udělal normální registraci.
Jsem "Petr Püschel" z postů výše. :-)

Mám problém s WMS vrstvou - Ortofoto. Patrně po poslední aktualizaci přestala fungovat. Až dosud fungovala naprosto bez problémů. Používal jsem tuto vrstvu často.
Je za tím nějaká "objektivní příčina" (nějaký výpadek, změna nastavení, ...) nebo bude chyba někde u mě?
Děkuji
Title: Re: WMS - Ortofoto mapa (jak ji přidat do aplikace?)
Post by: Menion on May 12, 2015, 13:32:12
Zdravíčko,

díky za report. Našel jsem takovou podivnou chybku nejspíše v Locusu (i když asi i částečně na WMS serveru). Opraveno a bude fungovat v další verzi.
Title: Re: WMS - Ortofoto mapa (jak ji přidat do aplikace?)
Post by: puschpull on May 12, 2015, 13:50:48
menion: dík za rychlou reakci

Našel jsem ještě tuto informaci:
http://docs.locusmap.eu/doku.php?id=manual:user_guide:maps_wms:wms_list
a
http://geoportal.gov.cz/web/guest/wms/

kde je možnost
barevná ortofotomapa s prostorovým rozlišením 50 cm (add to Locus)
přeškrtnutá
barevná ortofotomapa s prostorovým rozlišením 50 cm

Nemá tohle nějakou souviskost s nefungujícím načítáním ortofotomapy?
Title: Re: WMS - Ortofoto mapa (jak ji přidat do aplikace?)
Post by: Menion on May 12, 2015, 14:04:48
jo tam to byl snad nějaký jiný problém. Tohle proč nefungovalo bylo protože jsem měnil jednu věc kolem WMS tak aby zase jiná nefunkční mapa fungovala a ten CZUK server zase tuhle změnu nějak nepobral :).
Title: Re: WMS - Ortofoto mapa (jak ji přidat do aplikace?)
Post by: puschpull on May 22, 2015, 19:08:06
Funguje (po dnešní aktualizaci)
:-)
Děkuji
Title: Re: WMS - Ortofoto mapa (jak ji přidat do aplikace?)
Post by: Menion on May 22, 2015, 20:11:18
To rád slyším. já díky za nahlášení chyby!
Title: Re: WMS - Ortofoto mapa (jak ji přidat do aplikace?)
Post by: puschpull on June 21, 2015, 08:14:20
Dobrý den. Po dnešní aktualizaci (poslední verze mám 3.9.3) se opět nenačítají ortofotomapy.
Jinak samozřejmě velké díky za neustále vylepšování této skvělé aplikace
Petr
Title: Re: WMS - Ortofoto mapa (jak ji přidat do aplikace?)
Post by: Menion on June 21, 2015, 09:46:18
Zdravím,

pokud se bavíme o geoportal.cuzk.cz, WMS - ortofoto mapě, tak tam mě osobně funguje. Můžu poprosit o URL na mapu ať to zkusím? Díky
Title: Re: WMS - Ortofoto mapa (jak ji přidat do aplikace?)
Post by: puschpull on June 21, 2015, 09:52:48
Mám mobil v autě, za chvilku odjíždím. Myslím, že adresa je:
http://geoportal.cuzk.cz/WMS_ORTOFOTO_PUB/WMService.aspx
po poledni, až přijedu to ještě případně potvrdím.
Title: Re: WMS - Ortofoto mapa (jak ji přidat do aplikace?)
Post by: Menion on June 21, 2015, 10:14:08
Tak to je přesně ta co zkouším. Odebral/přidal jsem jí ještě jednou a vše v pořádku. Počkám tedy na potvrzení, třeba to byl jen nějaký dočasný error na jejich serveru.
Title: Re: WMS - Ortofoto mapa (jak ji přidat do aplikace?)
Post by: puschpull on June 21, 2015, 12:13:05
OK, už mi to jde. Pomohlo Re-inicializovat mapu. Díky :-)
Title: Re: WMS - Ortofoto mapa (jak ji přidat do aplikace?)
Post by: Menion on June 21, 2015, 12:19:05
tak perfekt. Omluva, nejspíše nějaká chybka v ukládání starého stavu. Snad se to nebude opakovat