Locus Map - forum

Support => Wishlist => Implemented => Topic started by: fricek on November 26, 2010, 00:01:45

Title: MAP UPDATE
Post by: fricek on November 26, 2010, 00:01:45
Hi,
Is it possible to update/edit target downloaded offline map ?

-------------------------------------------------

Např. Stáhl jsem si mapu v Locusu s vrstvamy 1, 2, 3, 4 a nyní bych chtěl např. přidat k mapě další vrstvu (vrstva 5) nebo např. aktualizovat cílovou vrstvu (např. ponechat vrstvy 1, 2, 3 a vrstvu 4 stáhnout znovu) ??
 
Myslím, že by to nebyl špatný nápad... pokud to tedy není nějak složitě proveditelné...
Mapy se ukládají podle vrstev do jednotlyvých souborů př. z_15.tar, z_16.tar, atd. Nedalo by se to nějak využít ? - Př, smazat jen jeden ze souborů a stáhnout místo něj jednu vrstvu mapy a uložit ji znovu (ostatní soubory ponechat a nemusely by se stahovat znovu, když už stažené jsou)?

Naprosto ideální by bylo, kdyby bylo možné editovat přímo soubor, ve kterém je uložena daná vrstva mapy.
Např: mám mapu ČR s vrstvami z_17.tar, z_18.tar a z _19.tar ; a ve vrstve 20 (maximální přiblížení) bych chtěl mít jen některé oblasti mapy (např. jen některá města podrobněji, ne celou ČR)... dalo by se nějak spojovat stažené mapy do sebe nebo tak něco ?


Nebo bylo by mozne povolit zoom in i v pripade kdy uz je zoom na max? Samozrejme na ukor zhorseni kvality obrazku mapy (map tile)?
Title: Re: MAP UPDATE
Post by: Menion on November 28, 2010, 09:43:38
Hi,
  no it's not possible. Due to actual map format (TAR files), it's not so easy to edit directly those files. I don't think that this is much useful function ...

  i also think about using another (or more) map formats. Maybe SQLite database in one of existing formats. This should allow to download or later edit downloaded maps or merge parts into one map. But as I said ... maybe and if, then later. This is not a priority

  about zoom in: this also exist!! try lock button on map screen, this allow you to zoom in, in one map layer up to five times!
Title: Re: MAP UPDATE
Post by: fricek on November 28, 2010, 14:28:29
Quote from: "menion"
Hi,

  about zoom in: this also exist!! try lock button on map screen, this allow you to zoom in, in one map layer up to five times!


thanks, it works  :)