Locus Map - forum

Support => [CZ&SK] - diskuze o Locusu => Topic started by: dvzd on August 21, 2014, 21:01:00

Title: Logování do Field Notes
Post by: dvzd on August 21, 2014, 21:01:00
V nové verzi Locusu mi to při logování do Field Notes nabízí automaticky čas posunutý o dvě hodiny dopředu oproti skutečnosti. V předchozí verzi mi to nedělalo, nabízelo to automaticky skutečný čas a přitom jsem měl nastaven také úplně stejně letní čas v Evropě (GMT+2).


(http://s27.postimg.org/58umkh6sj/Screenshot_2014_08_21_19_45_22.png) (http://s27.postimg.org/58umkh6sj/Screenshot_2014_08_21_19_45_22.png)
Title: Re: Posunutý čas při logování do Field Notes.
Post by: Menion on August 22, 2014, 00:54:09
díky díky, vím o tom. Bude opraveno.
Title: Field Notes NEFUNKCNE logovanie TB
Post by: Condor on August 23, 2014, 20:17:42
Nechcem zakladat nove vlakno.
Najnovsia aktualizacia a zmeny sposobili ze priamo z Locusu sice prejde log no FN zostane ulozeny (ano nevybaveny).
Dalsi problem je ze nova verzia ma problem zalogovat TB. Nacita zoznam korektne no pri odoslani uz skacu len cervene okna ze problem s predmetom...
Title: Re: Posunutý čas při logování do Field Notes.
Post by: Menion on August 23, 2014, 20:22:05
Zdravím,

přiznám se že nerozumím co je ten první problém.

Problém s Travelbugy je orpaven a bude fungovat v další verzi.
Title: Re: Posunutý čas při logování do Field Notes.
Post by: Condor on August 23, 2014, 20:31:10
Nastavenie zalogovat off line. Zapisem log a ulozi ho. Vyberiem volbu zalogovat online a vyberiem ten ulozeny log. Nacitam pripadne TB, editujem... a potvrdim odoslanie. Log sa odosle vypise OK a.... A v predoslej verzii ten ulozeny log za sebou Locus vymazal. Teraz zostane ulozeny oznaceny cervene ako neodoslany.
Title: Re: Posunutý čas při logování do Field Notes.
Post by: Menion on August 23, 2014, 20:35:08
ano to je pravda. Záměr nikoliv chyba. Log je označený jako použitý. Pokud se podíváš do "add-onu Field notes", log je tam jako odeslaný.

Nicméně tohle je na diskuzi, jak s tím naložit. Jestli u keší zobrazovat jen logy, které se ještě neodeslali (což je otázka jak posoudit u offline logů), nebo všechny, tak jak je to dělané teď.
Title: Re: Posunutý čas při logování do Field Notes.
Post by: dvzd on August 24, 2014, 08:38:35
Me to vyhovuje, tak jak to je ted. Loguji tedy v terenu vzdy jen offline do FN a pak logy odesilam najednou pres ten novy addon. Odesilam pak jenom logy, neodesilam FN. Jen by me zajimalo, kde je FN soubor nyni ulozen? Drive jsem ho mel v adresari Locus na microSD karte, tam uz neni.
Title: Re: Posunutý čas při logování do Field Notes.
Post by: Menion on August 24, 2014, 09:01:52
ten soubor už neexistuje. Ten byl totiž hlavním problémem celého starého systému. Obyčejný textový soubor, který měl problémy se zalamováním řádek, speciálními charaktery atd. Locus ho vždy musel načíst aby měl k dipozici aktuální FN a to byl problém.

Nyní je komplet veškeré logování uložené v Databázi a pokud chceš ten offline soubor, v add-onu je nahoře tlačítko pro export právě do toho souboru (opět jen vybrané FN záznamy). Tím komplet odpadla nutnost ten soubor načítat a jen se exportuje, takže by mělo být zaručené, že všechny záznamy budou v pořádku. Navíc díky tomu lze teď i pracovat s obrázky, což předtím též nešlo.
Title: Re: Posunutý čas při logování do Field Notes.
Post by: dvzd on August 24, 2014, 16:14:30
Jo, diky za info, to je perfekt.
Title: Re: Logování do Field Notes
Post by: dvzd on August 26, 2014, 18:54:46
díky díky, vím o tom. Bude opraveno.
Po dnesni aktualizaci uz je to OK, dik.
Title: Re: Logování do Field Notes
Post by: marram on August 31, 2014, 09:29:48
Logování přes addon je docela v pohodě, ale mám problém s exportem toho zatracovaného texťáku. :) Pro logování používám externí program (GSAK) a FN v texťáku prostě potřebuju. Až do té zásadní změny jsem měl způsob vychytaný a používal jsem automatický upload do PC přes Dropbox. Fajn, na to, že logy musím nejdřív vyexportovat si klidně zvyknu, bude to mít i výhodu neexportování již zalogovaných keší, když jsem to předtím zapomněl smazat. Jenomže to má jeden háček, místo kam se FN exportuje.

Šlo by přidat možnost změny (klidně editací nějakého souboru ručně) složky, kam se má FN exportovat? Přímo v kořeni SD karty je to pro mě velký problém. Proč to vlastně není třeba v klasické složce Locusu pro Export?
Title: Re: Logování do Field Notes
Post by: Menion on August 31, 2014, 09:51:43
zdravím,

myslím že to má být v kořeni Locusu, proto se taky soubor jmenuje LocusFieldNotes, má to podlě totiž být Locus/FieldNotes :).

Nicméně už jsem kvůli tomu kontaktoval Ormora (vývojáře tohoto add-onu).

Ideální též psát přímo jemu buď na email nebo na Google+ skupinu https://plus.google.com/communities/116912083345036647185
Title: Re: Logování do Field Notes
Post by: marram on September 01, 2014, 09:11:30
Díky, další dotazy (narazil jsem ještě na nemožnost zobrazit si keš, ke které log patří, dřív to šlo) budu směřovat na patřičné místo. :)
Title: Re: Logování do Field Notes
Post by: ormoru on September 02, 2014, 23:02:03
Logování přes addon je docela v pohodě, ale mám problém s exportem toho zatracovaného texťáku. :) Pro logování používám externí program (GSAK) a FN v texťáku prostě potřebuju. Až do té zásadní změny jsem měl způsob vychytaný a používal jsem automatický upload do PC přes Dropbox. Fajn, na to, že logy musím nejdřív vyexportovat si klidně zvyknu, bude to mít i výhodu neexportování již zalogovaných keší, když jsem to předtím zapomněl smazat. Jenomže to má jeden háček, místo kam se FN exportuje.

Šlo by přidat možnost změny (klidně editací nějakého souboru ručně) složky, kam se má FN exportovat? Přímo v kořeni SD karty je to pro mě velký problém. Proč to vlastně není třeba v klasické složce Locusu pro Export?

Opravdu se měl soubor ukládat do rootu adresáře Locusu. Nikoliv do rootu SD karty. To je již opraveno. Jinak do budoucna se počítá s možností vybrat si vlastní adresář, kam se budou exporty ukládat. V úvaze je i podpora Dropboxu GDrive, Evernote.

Také používám GSAK pro správu keší. Protože se v addonu dá nastavit FAV bod, šlo by i FTF, tak by se dalo přemýšlet i vlastním exportu pro GSAK/Geoget, kde by byly i tyto parametry. Jen by bylo potřeba napsat makro pro import. Je to na úvaze.

Jarda