Locus Map - forum

Support => [CZ&SK] - diskuze o Locusu => Topic started by: Čelda on March 30, 2014, 23:44:13

Title: Nová práce s waypointy/kešemi při geocachingu (Locus 2.20.1)
Post by: Čelda on March 30, 2014, 23:44:13
Tak jsem to (viz subject) byl včera prakticky zatestnout na keškolovu. Myslím, že nová práce s kešemi a waypointy obecně bude dobrá, ale zatím je tam celá řada "porodních bolestí". Tady mám nějaké příklady:
1) Telefon si "pořád" (z mého pohledu nesmyslně) povibrovává tam, kde to dřív nedělal - rozkliknu keš na mapě, zavibruje, rozkliknu podřízený waypoint (třeba parkovací bod), zase zavibruje. Dá se to někde vypnout ?Z mého pohledu to k ničemu není a jen to vybíjí baterku.
2) Mám zapnuté navádění k nějakému podřízenému wpt keše (třeba souřadnice stage). Vyskočím zpět do mapy.  Chci se znovu podívat na listing keše, kliknu v mapě na ikonu keše (tj. ne toho podřízeného bodu, ale "mateřské" keše) a při otevírání keše se mi zároveň ukončí navádění k jejímu podřízenému waypointu ! Proč ?
3) Neuvědomuju si přesně, jak to bylo dřív (domnívám se, že jinak), ale nikde v záložkách wpt keše nemůžu nalézt informaci, kdy byla keš založena - v záložce "základní info" se mně v kolonce "Schováno" ukazuje nějaké evidentně jiné datum, zřejmě kdy jsem já vytvořil tento waypoint nebo tak něco.
4) Pokud na mapě rozkliknu podřízený bod keše, vstoupím přímo do něho (OK). Pokud se ale dál chci podívat na jeho "mateřskou keš" a kliknu na ikonu krabičky, nefunguje to - namísto toho se skočí do mapy. (Ale "jen většinou", viděl jsem, že to i zafungovalo, ale nevím, na čem to závisí. Možná když příjdu do podřízeného wpt z mateřské keše, tak návrat funguje, když přijdu přímo z mapy, tak ne.)
Title: Re: Nová práce s waypointy/kešemi při geocachingu (Locus 2.20.1)
Post by: vladimir29 on March 31, 2014, 22:33:36
Ahoj, mam telefon Galaxy Nexus, nize uvedu co se projevuje me...

1. Zadne z vibraci se neprojevuji na zadnych uvedenych akcich
2. Pri stejne akci se navadeni neukoncilo
3. V zalozce zakladni info v kolonce schovano mam zobrazeno kdy byl listing zalozen (NE publikovan!)
4. Klik na ikonu kese funguje naprosto regulerne

Tak nevim, kde je u tebe chyba. Zkus reinstal appky...
Title: Re: Nová práce s waypointy/kešemi při geocachingu (Locus 2.20.1)
Post by: Čelda on March 31, 2014, 23:24:28
Hmm a co tam máš za Android ? Asi nějaký 4.x.y co ? Já uvedené závady pozoruju na telefonu s Androidem 2.3.4.
Schválně jsem si teď od synátora půjčil tablet ASUS s Androidem 4.2.2 a zkusil jednotlivé chyby:
ad 1) Na ASUSu se chyba neprojevuje (nevibruje to zbytečně).
ad 2) Chyba se projevuje
ad 3) Chyba se projevuje (V záložce Základní info, Schováno mám u všech testovaných keší dnešní datum !)
ad 4) Chyba se projevuje (Pokud jdu z nadřazené keše, "krabička" do ní vrací, pokud jdu z mapy, vrací se - nesprávně - do mapy.)
Title: Re: Nová práce s waypointy/kešemi při geocachingu (Locus 2.20.1)
Post by: menion on April 01, 2014, 06:46:04
Předpokládám že zde závisí na zdoji keší. Odkud je prosím čeldo máš? Nějaký add-on, PQ?

Jinak
1) vibrace je pokud je v telefonu zapnutý haptic feedback, nicméně v další verzi nebude
2) opraveno. Dělo se pokud se keš ukládála kvůli nějakým změnám

3) nedaří se mi nasimulovat, mě funguje
4) to samé
Title: Re: Nová práce s waypointy/kešemi při geocachingu (Locus 2.20.1)
Post by: Kroko_CZ on April 01, 2014, 09:41:08
Tak jsem otestoval na HTC One , 4.4.2


1 a 2 vysvětleno Menionem

3. v Zákadní info mám položku Vytvořeno /ne Schováno/ se správným datumem (taky si myslím že chyba se táhne již se zdrojem dat a nemá co dělat s Locusem)

4. Funguje mi spolehlivě i když jdu na matěřskou keš z waypointu
Title: Re: Nová práce s waypointy/kešemi při geocachingu (Locus 2.20.1)
Post by: menion on April 01, 2014, 17:50:20
tak snad ... http://forum.locusmap.eu/index.php?topic=3796.msg27973#msg27973
Title: Re: Nová práce s waypointy/kešemi při geocachingu (Locus 2.20.1)
Post by: Čelda on April 01, 2014, 21:58:44
Testuju to v Locus 2.20.1.1 na Android 2.3.4:
1) OK, už zbytečně nevibruje :-)
2) Tak bohužel, dělá to i nadále.
3) Bohužel stále stejné - "Schováno" a je to dnešní datum. Chová se to stejně, v obou následujících případech:
 I) když importuju data o keších přes Locus - addon GeoGet Database (Radim Vaculík)
 II) když importuju data o keších přes Locus - addon Geocaching (Arcao)
Ve třetím případě, když jsem měl data importovaná přímo z GPX (výstup z GeoGetu jako "Geoget GPXv2 (Extended PQ GPX)" ), tak je tam pole "Schováno", ale je prázdné ??!!!
4) Zjistil jsem, že někdy to funguje, někdy ne. Zdá se mi, jako by to záleželo na tom, jestli se někde něco správně inicializuje nebo ne:
A Pokud jdu z nadřazené keše, vždy se vrátím zpět OK.
B Pokud si nechám podřízené wpt zobrazit na mapě a rozkliknu podřízený wpt z mapy, někdy pak "krabička" funguje a někdy ne (místo toho se skočí zpět do mapy)). Zdá se mi, že když jsem na té keši předtím zkoušel A, funguje pak i B, jinak ne ...
Title: Re: Nová práce s waypointy/kešemi při geocachingu (Locus 2.20.1)
Post by: Kroko_CZ on April 01, 2014, 22:47:32
"Ve třetím případě, když jsem měl data importovaná přímo z GPX (výstup z GeoGetu jako "Geoget GPXv2 (Extended PQ GPX)"  "

Už dva roky používám GPX výstup z Geogetu a přímý import souboru, ale na rozdíl od tebe jako výstup z Geogetu používám "Original PocletQuery GPX" a jak jsem již psal. datum je v pořádku. Vyzkoušej
Title: Re: Nová práce s waypointy/kešemi při geocachingu (Locus 2.20.1)
Post by: Čelda on April 01, 2014, 23:54:59
Tak jsem zkusil ten samý soubor (z třetího případu) exportovat z GeoGetu jako "Original PocketQuery GPX" a znovu naimportovat keše z něho do Locusu. Sice mně to píše pořád "Schováno" (a ne "Založeno", ale to je detail), ale v tomto případně je tam skutečně správné datum založení keše ! Takže tím se zdá asi bod 3 vyřešen - je to formátem vstupních dat a případně by to museli asi upravit autoři příslušných pluginů.
Title: Re: Nová práce s waypointy/kešemi při geocachingu (Locus 2.20.1)
Post by: voldapet on April 02, 2014, 11:14:04
2) Mám zapnuté navádění k nějakému podřízenému wpt keše (třeba souřadnice stage). Vyskočím zpět do mapy.  Chci se znovu podívat na listing keše, kliknu v mapě na ikonu keše (tj. ne toho podřízeného bodu, ale "mateřské" keše) a při otevírání keše se mi zároveň ukončí navádění k jejímu podřízenému waypointu ! Proč ?

Opravdu se to stále děje i v poslední verzi? Nějak se nám to nedaří nasimulovat. Je ta kěš nějak specifická? Jestli je uložená přímo v Locusu nebo z Live map. Jedná se o navádění (ne navigace)?
Title: Re: Nová práce s waypointy/kešemi při geocachingu (Locus 2.20.1)
Post by: Čelda on April 02, 2014, 11:40:46
Pro shrnutí začnu problémem 1:

Quote
1) Telefon si "pořád" (z mého pohledu nesmyslně) povibrovává tam, kde to dřív nedělal - rozkliknu keš na mapě, zavibruje, rozkliknu podřízený waypoint (třeba parkovací bod), zase zavibruje. Dá se to někde vypnout ?Z mého pohledu to k ničemu není a jen to vybíjí baterku.
OK, vyřešeno verzí 2.20.1.1

Dále jsem dalšími výzkumy v práci :-0 zjistil zajímavou věc, a sice že všechny tři problémy 2, 3 i 4 (!!) závisejí na způsobu, jakým data o keších do Locusu importuju ! Pokud použiju výše Kroko_CZ doporučený formát importu z GeoGetu, problém 2, 3 ani 4 se neprojevuje, a to ani ve verzi 2.20.1 !!
Rozumím problému 3:
Quote
3) Neuvědomuju si přesně, jak to bylo dřív (domnívám se, že jinak), ale nikde v záložkách wpt keše nemůžu nalézt informaci, kdy byla keš založena - v záložce "základní info" se mně v kolonce "Schováno" ukazuje nějaké evidentně jiné datum, zřejmě kdy jsem já vytvořil tento waypoint nebo tak něco.
prostě, když import informace o založení keše neproběhne, Locus si tam asi domyslí dnešní datum.
Nerozumím ale problémům 2 a 4:
Quote
2) Mám zapnuté navádění k nějakému podřízenému wpt keše (třeba souřadnice stage). Vyskočím zpět do mapy.  Chci se znovu podívat na listing keše, kliknu v mapě na ikonu keše (tj. ne toho podřízeného bodu, ale "mateřské" keše) a při otevírání keše se mi zároveň ukončí navádění k jejímu podřízenému waypointu ! Proč ?
...
4) Pokud na mapě rozkliknu podřízený bod keše, vstoupím přímo do něho (OK). Pokud se ale dál chci podívat na jeho "mateřskou keš" a kliknu na ikonu krabičky, nefunguje to - namísto toho se skočí do mapy. (Ale "jen většinou", viděl jsem, že to i zafungovalo, ale nevím, na čem to závisí. Možná když příjdu do podřízeného wpt z mateřské keše, tak návrat funguje, když přijdu přímo z mapy, tak ne.)
I při importu ze "špatného" typu souboru jsou podřízené wpt (z uživatelského pohledu) řádně vytvořeny, zobrazují se správně na mapě, dá se k nim navádět atd.Jak to, že se ten "špatný vstupní formát" projevuje i na takových zdánlivě nesouvisejících činnostech ?
Je-li zájem, můžu poslat dva soubory GPX s totožnými kešemi - po importu jednoho se jevy 2, 3 ,4 dějí, po importu druhého nikoliv.
Title: Re: Nová práce s waypointy/kešemi při geocachingu (Locus 2.20.1)
Post by: menion on April 02, 2014, 12:45:34
o tom, že to bude záviset na zdroji jsem psal hned zpočátku http://forum.locusmap.eu/index.php?topic=3812.msg28175#msg28175

Přilož sem prosím špatné a dobré GPX, hned se na to podívám.
Title: Re: Nová práce s waypointy/kešemi při geocachingu (Locus 2.20.1)
Post by: Čelda on April 02, 2014, 13:26:29
Chtěl jsem ti dát dva jednoduché soubory s jednou keší, kde po importu z jednoho to dělá a z druhého to nedělá, ale bohužel tak jednoduché to nebude :-( Pokud to je jediná keš, tak to neudělá ani po importu ze "špatného" souboru - zřejmě tam hraje ještě nějakou roli množství keší v souboru nebo tak něco. Dokonce jsem zjistil, že když naimportuju keš přes addon GeoGet Database (Radim Vaculík) a zafunguje to špatně, tak když ty keše pak vyexportuju z Locusu do GPX a pak znovu naimportuju, už se to špatně nechová.

Ale bohužel dál se tomu můžu věnovat až večer - zkusím připravit dvojici souborů, na které to půjde demonstrovat.
Title: Re: Nová práce s waypointy/kešemi při geocachingu (Locus 2.20.1)
Post by: menion on April 02, 2014, 16:21:28
perfekt, děkuji
Title: Re: Nová práce s waypointy/kešemi při geocachingu (Locus 2.20.1)
Post by: Čelda on April 02, 2014, 23:15:52
Quote
Ale bohužel dál se tomu můžu věnovat až večer - zkusím připravit dvojici souborů, na které to půjde demonstrovat.
Tak bohužel se mi teď nedaří nachystat to přímo takto (jevy se neprojevují), ale jsem si skoro jistý, že jsem špatné chování viděl i po přímém importu GPX "v méně vhodném formátu" do Locusu.
Nicméně stále se mi jevy projevují, pokud použiju jeden z addonů (ale tam už autorem není Menion a asi se to i hůř zkoumá).

Ale pokud bys to přece jenom chtěl vyzkoušet:
1) Nainstalovat addon GeoGet Database (Radim Vaculík)
https://play.google.com/store/apps/details?id=net.kuratkoo.locusaddon.geogetdatabase&hl=cs (https://play.google.com/store/apps/details?id=net.kuratkoo.locusaddon.geogetdatabase&hl=cs)

2) Stáhnout si můj soubor pro GeoGet s kešemi v Brně a okolí
http://www.volny.cz/celechovskyj/Kese_Brno.db3 (http://www.volny.cz/celechovskyj/Kese_Brno.db3)
umístit ho někam na paměťovku do telefonu (v cestě nesmějí být mezery), spustit nainstalovaný addon mimo Locus a nastavit cestu na soubor DB3.

3) V Locusu vjet na mapě někam do Brna nebo okolí a spustit addon - tím se naimportují keše v okolí místa na mapě do zvolené složky Locusu.

Takto naimportované keše (musí to být některá, která má v sobě podřízené wpt - většinou multi nebo mystery keše) vykazují (většinou) problémy 2, 3 i 4. Ve starších verzích Locusu předcházejících 2.20.1 se problém 2 ani 4 (3 si nejsem jistý) nevyskytoval. Podobné chování vidím i při importu z addonu Geocaching4Locus od Arcao. Není nakonec nějaký problém ve změně rozhraní pro addony ?
Title: Re: Nová práce s waypointy/kešemi při geocachingu (Locus 2.20.1)
Post by: MAO_CZ on April 11, 2014, 13:23:30
Mam problem s wayponty.

Mam ulozeno 100 kesi a dam moznost "nacist vsechny waypointy", drive semi nacetly vsechny stage a finalky, nyni se nedeje nic, pouze to napise ze bylo pridano 0 waypointu.

Kese jsou ulozeny pres Geocaching4Locus

Vyuzival jsem to dost casto...
Title: Re: Nová práce s waypointy/kešemi při geocachingu (Locus 2.20.1)
Post by: Čelda on April 11, 2014, 13:43:38
Jojo, chová se mi to taky přesně tak špatně (Locus 2.20.2). :-(
Měl jsem takovou teorii, že to nějak souvisí s tím, co jsem psal - po změně Locusu ty "staré" addony fungují jen nějak napůl - zdánlivě se podřízené waypointy vytvoří správně, ale ve skutečnosti je tam nějaký problém.
Ale kupodivu možnost "nacist vsechny waypointy" mně nefunguje, ani na keše získané přímým importem GPX, kde se mně problémy 2, 3 a 4 popsané v mém prvním příspěvku tohoto vlákna nevyskytují !

Mimochodem, taky pozoruješ problémy 2, 3, a 4 popsané v mém prvním příspěvku tohoto vlákna pro keše získané přes Geocaching4Locus ?
Title: Re: Nová práce s waypointy/kešemi při geocachingu (Locus 2.20.1)
Post by: MAO_CZ on April 11, 2014, 13:51:23
Provedl jsem smazani docasnych dat a uz to funguje jak ma.

Nastaveni-Ruzne-vymazat docasna data

Tve problemy nepozoruji ale mozna to je tim ze po tom nepatram/nepouzivam, videl bych mozna problem na tve verzi androidu, ja jedu na MIUI 4.4.
Title: Re: Nová práce s waypointy/kešemi při geocachingu (Locus 2.20.1)
Post by: Čelda on April 11, 2014, 14:22:28
Hmm, tak bohužel  :-[  :'(
Volba "Geocaching nástroje - Načíst všechny wapointy" mně nefunguje v žádném případě !! (Ale dřív to fungovávalo, taky jsem to občas používal.)
Zkoušel jsem keše získané z addonů, zkoušel jsem i keše importované z GPX ve formátu "Original PocketQuery GPX" (u nich se mi ani problémy 2, 3 ani 4 nevyskytují), zkoušel jsem vymazat vše přes "Nastaveni-Ruzne-vymazat docasna data" a výsledek je stále stejný - napíše to, že bylo přidáno 0 waypointu.  :'(
Ale ručně zobrazovat waypointy "po jednom" nebo "po keši" normálně jde.
Title: Re: Nová práce s waypointy/kešemi při geocachingu (Locus 2.20.1)
Post by: menion on April 11, 2014, 14:45:37
ah pánové, drobná chybka. Zkuste jít do nastavení > geoaching > automaticky načítat waypointy and zde si zaškrtnout které vlastně chcete načítat.
Title: Re: Nová práce s waypointy/kešemi při geocachingu (Locus 2.20.1)
Post by: Čelda on April 11, 2014, 15:20:59
Aaa, hned je to lepší, funguje to !   8)  :)
Ale jaxe těch podřízených wpt pak zbavím ? Na rozdíl od dřívějších verzí ty podřízené wpt tam jsou pořád - když zastavím a rozjedu Locus, zůstanou tam zobrazené i s kešemi. Když vypnu zobrazení všech bodů ve složce, kde jsou keše, tak keše zhasnou i s wpt (OK). Když ale zase zobrazení zapnu, keše se opět i s wpt objeví.
Jde to nějak ovládat tak, že v "nastavení > geoaching > automaticky načítat waypointy" zaškrtnu (obecně) které wpt chci načítat s keší, ale pak nějak přepínat mezi tím, kdy jsou keše zobrazeny s těmito zvolenými wpt a kdy jsou zobrazeny "holé" ?
Title: Re: Nová práce s waypointy/kešemi při geocachingu (Locus 2.20.1)
Post by: Čelda on April 11, 2014, 16:18:48
Quote
Ale jaxe těch podřízených wpt pak zbavím ?
Odpovím si sám  ;) , konečně jsem to našel:
Je potřeba použít funkci "Odstranit dočasné předměty na mapě" (to jsem tušil, je to konec-konců napsané u "Geocaching nástroje - Načíst všechny wapointy" ), ale kde se ta funkce schovává ? Jediný způsob, který jsem našel (kdyžtak mě opravte) je kontextové menu, které vyskočí po dlouhém stisku na ikoně pro práci s wpt a trasami (vpravo nahoře, vedle ikony pro práci s mapami) !
Hmm, to teda není dvakrát intuitivní ...
Ale kdo hledá, najde a já jsem hledal !  :)
Title: Re: Nová práce s waypointy/kešemi při geocachingu (Locus 2.20.1)
Post by: MAO_CZ on April 12, 2014, 09:50:35
viz muj prispevek vyse: Nastaveni-Ruzne-vymazat docasna data

BTW: muzes si to pridat i na pravy panel ;-)
Title: Re: Nová práce s waypointy/kešemi při geocachingu (Locus 2.20.1)
Post by: Čelda on April 14, 2014, 00:32:19
viz muj prispevek vyse: Nastaveni-Ruzne-vymazat docasna data

BTW: muzes si to pridat i na pravy panel ;-)

Obávám se, že "jeden o koze, druhý o voze" ...  :)

O možnosti nastavení "Nastaveni-Ruzne-vymazat docasna data" jsem nevěděl a po Tvém příspěvku výše jsem to i vyzkoušel. Těžko říct, jestli to pomohlo, ale díky za tip.

Ale to, co píšu tady v minulém příspěvku, je něco trochu jiného, a sice jak hromadně (u všech zobrazených keší - a může jich být třeba několik stovek) zobrazit/skrýt pomocné podřízené waypointy. A už to vím - zobrazí se pomocí "Více - Geocaching nástroje - Načíst všechny waypointy" (takhle to bývalo i dřív), ovšem nově se zobrazí jen zatržené kategorie v "nastavení > geoaching > automaticky načítat waypointy" a tam defaultně žádné zatržené nebyly - proto se zdálo, že to vůbec nefunguje. Pokud chci takové pomocné waypointy zase hromadně skrýt, našel jsem jen jediný (a podle mě dost neintuitivní) způsob, jak to lze provést -  kontextové menu, které vyskočí po dlouhém stisku na ikoně pro práci s wpt a trasami (vpravo nahoře, vedle ikony pro práci s mapami). A ano - ještě je tu možnost přidat si "očičko" do pravého panelu. Ale dá se tahle funkčnost zavolat někde z "normálního" menu ?
Title: Re: Nová práce s waypointy/kešemi při geocachingu (Locus 2.20.1)
Post by: menion on April 14, 2014, 07:45:09
no s "Dočasnými položkami" (mezi které se mimo jiné řadí i waypointy u keší) je celkově v Locusu dost mizerná práce. Třetí místo kde je lze všechny vymazat je v správci data, záložka "Položky" a nahoře v action baru.
Title: Re: Nová práce s waypointy/kešemi při geocachingu (Locus 2.20.1)
Post by: Čelda on April 14, 2014, 11:06:07
Aha, tam (ve správci dat) jsem to taky hledal, ale že to je schováno jen v záložce "POLOŽKY" (kterou běžně nepoužívám), a to ještě jen jako malá ikona očička (přitom se to neváže jen k "rychlé práci s GPX/KML"), tak to mně fakt uniklo.
Nemělo by "očičko" být "pro pořádek" pověšené i někde v hlavním menu ? (podobně jako se tam např. pro geocaching dá najít ta inverzní funkce pod "Více - Geocaching nástroje - Načíst všechny waypointy")
Title: Re: Nová práce s waypointy/kešemi při geocachingu (Locus 2.20.1)
Post by: menion on April 14, 2014, 12:20:51
Čeldo, jak jsem psal - práce s těmi dočasnými položkami je tahle mizerná už celé roky. Kupodivu tlak na mě je v tomhle směru docela malý, což se sám divím. Jednu tlačítko v menu to asi nespraví ale zkusím to s kolegou promyslet a snad něco vymyslíme
Title: Re: Nová práce s waypointy/kešemi při geocachingu (Locus 2.20.1)
Post by: Čelda on April 14, 2014, 12:39:50
Quote
Kupodivu tlak na mě je v tomhle směru docela malý
No rozdíl oproti dřívějším verzím je ten, že dříve se všechny pomocné wpt zobrazily jen tehdy, pokud si je někdo znalý pomocí nástrojů geocachingu jednorázově vyvolal. Navíc po zavření a otevření Locusu byly zase skryté.
Nově se po nastavení příslušných zatržítek v  "nastavení > geoaching > automaticky načítat waypointy" zobrazují pomocné body vždy (při libovolném dalším importu keší) a přežijí i restart Locusu.
Takže myslím, že se tlak asi zvýší. Ale nevidím stávající stav jako nějaký velký problém - když už do toho člověk jednou pronikne (jako já), tak už to potom používat celkem komfortně jde (asi si dám "očičko" do pravého panelu).

P.S. Přidat i přímý link na "Geocaching nástroje - Načíst všechny wapointy" do pravého panelu asi teď nejde nebo ano ?
Title: Re: Nová práce s waypointy/kešemi při geocachingu (Locus 2.20.1)
Post by: menion on April 14, 2014, 13:15:18
tak to pozor, systém je naprosto stejný jen s tím, že dříve v nastavení bylo zaškrtávátko! "Automaticky načítat waypoint" - což načítalo všechny bez výběru. Teď je možnost vysloveně vybrat které typy. Jinak to fungovalo naprosto stejně.

Waypoint přežijí restart jen pokud jsou z Locusí databáze (tedy neimportované). Pokud se tahají přes nějaký add-on jako live mapa, pak to závisí na add-on a i na tom nastavení "Automaticky načítat waypoint" - tedy jako dříve (pokud to takhle dříve nebylo, tak to byla neohlášená chyba)

A zkratka bohužel nejde
Title: Re: Nová práce s waypointy/kešemi při geocachingu (Locus 2.20.1)
Post by: Jencek on May 10, 2014, 13:56:04
ah pánové, drobná chybka. Zkuste jít do nastavení > geoaching > automaticky načítat waypointy and zde si zaškrtnout které vlastně chcete načítat.

Ahojte, já mám zase jiný problém, zkoušel jsem ho asi třikrát se stejným výsledkem, v app c:geo si uložím seznam do .gpx souboru, třeba s jednou keší o které vím, že má waypoint třeba parking. Po importu do Locusu a kliknutí na zobrazit waypointy, napíše Locus načteno 0 waypointu. Waypoint v keši opravdu je. Při editaci waypointu je vidět, že nemá přiřazen symbol. Mám nastaveno zobrazování všech wpt  ;). Locus mám aktuální z GP. Testoval jsem jěšte výstup z Geogetu toho samého gpx-ka do original PQ gpx (výstup dva soubory), poté je zazipoval, nakopíroval na kartu a naimportoval.Po tomto kroku už jsou wpt i se symboly, tudíž není potřeba nijak editovat samotné wpt, aby bylo možné je automaticky zobrazovat na mapě. Nešelby pls, tento mezikrok nějak pošéfovat.
Title: Re: Nová práce s waypointy/kešemi při geocachingu (Locus 2.20.1)
Post by: menion on May 11, 2014, 09:30:07
c:geo nepoužívám, nicméně když sem přiložíš GPX soubor který se importuje špatně, tak se na to rád podívám
Title: Re: Nová práce s waypointy/kešemi při geocachingu (Locus 2.20.1)
Post by: Jencek on May 11, 2014, 16:49:50
Dik, za reakci, přikládám GPXko a image editace po které je už zobrazování wpt z c:gea v pohodě.
Title: Re: Nová práce s waypointy/kešemi při geocachingu (Locus 2.20.1)
Post by: menion on May 11, 2014, 17:56:58
díky.

Koukám na ten soubor a myslím že tohle se klukům z c:gea moc nepovedlo.

Jméno waypointu, ikony tam je, nicméně exportují to jméno přeložené do češtiny. Takže místo globálního jména "Reference Point" , tam je přeložený "Referenční bod".

Trošku záhada je mi, že jejich appka to zpětně naimportuje správně.

Nicméně logicky bych tam čekal jednotný anglický název. Takže bych to směřoval spíše na jejich support, protože s tímhle netuším co dělat.

Title: Re: Nová práce s waypointy/kešemi při geocachingu (Locus 2.20.1)
Post by: Jencek on May 12, 2014, 06:53:13
Tak dobrý, dnes mě napadlo že před exportem z c:gea ho přepnu do AJ, poté jsou už naimportované gpx do Locusu s anglickými popisky wpt, takže vyřešeno, odzkoušeno, dík.  :) :)
Title: Re: Nová práce s waypointy/kešemi při geocachingu (Locus 2.20.1)
Post by: menion on May 12, 2014, 11:52:13
jop tady dobré řešení :).
Title: Re: Nová práce s waypointy/kešemi při geocachingu (Locus 2.20.1)
Post by: geo marbes on June 04, 2018, 16:28:16
Hledala jsem v celém CZ fóru a nenašla, použiji pro můj dotaz tedy toto dost podobné.
Mám ten problém, že když si z live mapy nějakou kešku dám kopírovat do určité složky s body, tak je vždy skrytá. Musím danou složku otevřít a oko u té konkrétní keše odšedivět. Pokud keše stahuji přes doplněk Locus4geocaching dlouhým podržením na mapě a dám uložit třeba 30 keší a nebo stažením z live mapy, tak se stáhnou kešky viditelné. Zkoušela jsem prošmejdit nastavení, prohledala webovou nápovědu, ale zakopaného psa nenašla. Netušíte někdo, kde mám co nastavené jinak, než má být, aby se i jednotlivě uložené kešky ukládaly primárně neskryté?
Předem mockrát díky!
Title: Re: Nová práce s waypointy/kešemi při geocachingu (Locus 2.20.1)
Post by: menion on June 04, 2018, 22:08:16
Otevíráš pěkně starý topic :), nevadí.
Jak mám postupovat abych nasimuloval tvůj problém?
- spustím live mapu
- kliknu na keš
- vyberu první ikonu vlevo dole (+)
- uložím keš do nějaké složky
- po návratu na mapu je keš vidět a je uložená v DB

Takže jiný postup?
Title: Re: Nová práce s waypointy/kešemi při geocachingu (Locus 2.20.1)
Post by: geo marbes on June 05, 2018, 16:22:16
Nechtěla jsem zakládat nové vlákno, omlouvám se za příspěvek do "pravěku" :-)

Jinak já nemám problém s uložením jednotlivé kešky, já problém, že ta keška se primárně ukládá skrytá, musím jí manuálně zviditelnit. Pokud si z živé mapy ukládám větší oblast přes doplněk Geocaching4locus, tak se uloží správně.
Title: Re: Nová práce s waypointy/kešemi při geocachingu (Locus 2.20.1)
Post by: menion on June 05, 2018, 21:29:03
Jojo já problému rozumím, jen potřebuju problém nasimulovat u sebe.
A postup který jsem popsal mi nefunguje, tak se ptám co děláš jinak.
Title: Re: Nová práce s waypointy/kešemi při geocachingu (Locus 2.20.1)
Post by: geo marbes on June 05, 2018, 21:32:47
Beru zpět mou odpolední odpověď-zkusila jsem keš uložit z live mapy tím jiným postupem (co jsi popisoval) a problém je vyřešen  :) Já jsem si keš předtím vkládala do složky přes "Kopírovat do" a to jí sice ukládalo, ale skrytou.
Moc díky za pomoc, zase jsem o kus chytřejší!  ;)
Title: Re: Nová práce s waypointy/kešemi při geocachingu (Locus 2.20.1)
Post by: menion on June 05, 2018, 21:34:34
Jo "kopírovat do" ... tam bych i čekal že bod zůstane skrytý ne? Přeci jen, často se kopíruje bod již viditelný na mapě a pak je nesmysl mít ho tam dvakrát. Nicméně fungující postup máš, tak dobrý, ať slouží :).
Title: Re: Nová práce s waypointy/kešemi při geocachingu (Locus 2.20.1)
Post by: geo marbes on June 06, 2018, 10:14:31
No vidíš a já to právě nečekala, že se bude ukládat skrytě :-) Locus je úžasný.... jen ten přechod z výrazně méně dokonalé aplikace je prostě bolavější a bude mi chvíli (delší chvíli!) trvat, než objevím všechny možnosti.
Zatím jen objevujeme další a další skvělé vychytávky ;-)
Každopádně ještě jednou moc díky za pomoc!