Locus Map - forum

Global => Free chat => Topic started by: jusc on August 27, 2013, 11:55:54

Title: New forum design
Post by: jusc on August 27, 2013, 11:55:54
Hi all,

do we have a new forum design?
If yes, I´missing the attachments like screenshots and zip files.
Title: Re: New forum design?
Post by: menion on August 27, 2013, 12:05:46
Hi,
  yes, older phpBB made me crazy when there were need for some changes and improvements. So we moved whole forum to this new system. Seems that almost all works fine except some internal links and as you wrote .. attachments. They're copied to new folder correctly, but are not attached. Hmm in which post you miss it?
Title: Re: New forum design?
Post by: jusc on August 27, 2013, 12:33:55
p. E. in my post here: http://forum.locusmap.eu/index.php?topic=2820.msg23182#msg23182
Title: Re: New forum design?
Post by: balloni55 on August 27, 2013, 12:49:51
Quote
I´missing the attachments like screenshots
http://forum.locusmap.eu/index.php?topic=301.msg22964#msg22964 (http://forum.locusmap.eu/index.php?topic=301.msg22964#msg22964)
Title: Re: New forum design?
Post by: jusc on August 27, 2013, 12:59:40
The question is, how can you even add new files or attachments. I only find the possibility to add links from other web sites.
Title: Re: New forum design?
Post by: menion on August 27, 2013, 13:09:11
wait a while (hour or two). There seems to be some problem during a conversion from old forum. I'm working on it and I'm sure all attachments will be correctly added. Just a while please ...
Title: Re: New forum design?
Post by: balloni55 on August 27, 2013, 13:14:31
Quote
The question is, how can you even add new files or attachments
At the bottom "Attachements and other options"
But the UPLOADBUTTON is missing !!

By the way, a nice feature, while i write a new post anotherone wrote an answer, a message in red letters apears :)
Title: Re: New forum design?
Post by: menion on August 27, 2013, 14:08:29
oki, it should be fixed now ...

and to add attachement, click on text "Attachment and other options"
Title: Re: New forum design?
Post by: balloni55 on August 27, 2013, 14:23:49
oki, it should be fixed now ...

and to add attachement, click on text "Attachment and other options"
Ok menion the pictures are displayed now :)
have you read my two posts? these points are always open ;)


EDIT
https://www.dropbox.com/s/4vk5lii6bo52kbt/Anhang.png (https://www.dropbox.com/s/4vk5lii6bo52kbt/Anhang.png)
 
Title: Re: New forum design?
Post by: menion on August 27, 2013, 15:02:20
you mean missing upload buttons? :)

just add files and press post. After you press post, all attachments will be uploaded
Title: Re: New forum design?
Post by: tramp20 on August 27, 2013, 15:24:37
1. Can we change the date/time format from "04:02:20 PM" to the correct European time zone (16:02:20)?
2.If I press previous or next (« previous next » right below on the page) then I expect as usual in other forums the next/previous page in the same topic and not the forum topic. Is this correct?
Title: Re: New forum design?
Post by: menion on August 27, 2013, 18:51:27
Peter changed the time, so it seems to looks normal now. Good to know correct time without need to recompute it :)

About buttons, I agree, but it's how this system is done. Anyway everything may change. Give it a while and we'll see if these buttons are useless or not.

Are you missing here anything btw? From my point of view, it looks much better then before. Tapatalk should now also works correctly, attachements, all posts etc. are correctly transformed from previous forum.

Keep in mind that this is based on SMF system, so if there will be need for any feature, I may always look into this repository http://custom.simplemachines.org/mods/ to check if such plugin exists or not. Installation here is quite simple compare to previous forum, so it's not a problem to improve it a little ...
Title: Re: New forum design
Post by: jusc on August 27, 2013, 19:53:42
I would like to have a bit more contrast  :) , for me the older version was easier to read. p.e the links in the normal text. Maybe there are some layouts for choose?
Title: Re: New forum design
Post by: stebu on August 27, 2013, 22:16:08
I used to watch the forum/topics by using the "recent posts" list. The new forum does not really allow this (or I cannot use it correctly).
The current "recent" gives you a too detailed and hence a too short list of recent posts. It also includes several posts to the same topic.
Is there a way to condense the current forum's "recent" posts?


Another problem I'm having is that the forum always opens with the "search" function even if I open it with the URL "http://forum.locusmap.eu/index.php?action=recent". Is there a setting to fix this?


 :o
Title: Re: New forum design
Post by: gynta on August 27, 2013, 22:42:32
use

http://forum.locusmap.eu/index.php?action=unread (http://forum.locusmap.eu/index.php?action=unread)



Title: Re: New forum design
Post by: stebu on August 27, 2013, 23:09:15
use

http://forum.locusmap.eu/index.php?action=unread (http://forum.locusmap.eu/index.php?action=unread)
Thanks, that looks better!


But still doesn't solve the automatic forwarding to search from this URL?
Title: Re: New forum design
Post by: gynta on August 27, 2013, 23:17:32
hmm, sorry i don't know this problem.
Maybe a  browser problem?

edit
No problem with your link on Firefox, Chrome and IE.

edit
Do you using an old favorite ink in your browser?
replace it.
Title: Re: New forum design
Post by: ta-ka on August 28, 2013, 08:03:36
May I ask to display current time somewhere on forum screen with the same time zone of the time of posts?
Title: Re: New forum design
Post by: balloni55 on August 28, 2013, 19:48:30
Quote
i also noticed while quoteing in the end of quote the "/" is missing

sorry for replay these question, since now i have no other solution as to paste in the backslash manualy :-[
Also i want to place the attached picture inline and not at the end of the post, if there are more pictures attached the overview depending on the text will be much better
Title: Re: New forum design
Post by: voldapet on August 29, 2013, 07:37:07
It's possible but very complicated
- place image as attachment in new post and copy URL of attchment
- edit post again and place inline image based on copied URL
(http://forum.locusmap.eu/index.php?action=dlattach;topic=3343.0;attach=1751)
Did anybody find other solution? Maybe some plug-in...
Title: Re: New forum design
Post by: gynta on August 29, 2013, 12:21:28
Quote
i also noticed while quoteing in the end of quote the "/" is missing[/quote
No problems here whith the quote slash. A browser problem?
Title: Re: New forum design
Post by: menion on August 29, 2013, 13:13:40
This seems to be quite a problem. This SMF forum generally do not support inline attachements and seems that all plugins are already malfunction ...

(http://s14.postimg.org/qzftdakzx/device_2013_08_29_122932.jpg) (http://postimg.org/image/qzftdakzx/)

I'm in this post testing usage of external service, postimage.org, which seems to work nice. So it's one alternative ...
Title: Re: New forum design
Post by: balloni55 on August 29, 2013, 13:25:08
Quote
i also noticed while quoteing in the end of quote the "/" is missing[/quote
No problems here whith the quote slash. A browser problem?
Hi gynta,
thanks for your answer,
the normal quote is now ok, but as you can see in my postet screenshot yesterday the backslash was missing, i do not understand ???
But if you do a fullquote with "insert quote" on the right side of an post, the quote doesn t end and the written text seems also be a quote. See your answer and also this post
Title: Re: New forum design
Post by: gynta on August 29, 2013, 16:14:39
Quote
i also noticed while quoteing in the end of quote the "/" is missing[/quote
No problems here whith the quote slash. A browser problem?
Hi gynta,
thanks for your answer,
the normal quote is now ok, but as you can see in my postet screenshot yesterday the backslash was missing, i do not understand ???
But if you do a fullquote with "insert quote" on the right side of an post, the quote doesn t end and the written text seems also be a quote. See your answer and also this post

test

edit
strange :)
but the error was(is) in my first positng...
my fault - i think

Title: Re: New forum design
Post by: gynta on August 29, 2013, 16:17:00
This seems to be quite a problem. This SMF forum generally do not support inline attachements and seems that all plugins are already malfunction ...

(http://s14.postimg.org/qzftdakzx/device_2013_08_29_122932.jpg) (http://postimg.org/image/qzftdakzx/)

I'm in this post testing usage of external service, postimage.org, which seems to work nice. So it's one alternative ...
bad solution...
Title: Re: New forum design
Post by: menion on August 29, 2013, 16:35:17
why? because of dependency on 3rd party page? Hmm seems there is no better for this forum
Title: Re: New forum design
Post by: gynta on August 29, 2013, 18:25:37
Quote
why? because of dependency on 3rd party page?
yep - but better than nothing...


btw.
this email forward is not very helpful without an url insert:
(http://s10.postimg.org/5xukoipth/2013_08_29_181954.jpg) (http://postimg.org/image/5xukoipth/)
Title: Re: New forum design
Post by: menion on August 29, 2013, 18:34:45
ah "email" is nice ... Peter? :)
Title: Re: New forum design
Post by: voldapet on August 30, 2013, 11:21:48
...let's try it now :)
Title: Re: New forum design
Post by: menion on August 30, 2013, 11:29:45
now it's in subject, better :). But without link to topic, it's still quite useless. Hmm I think better is to remove it then fight with it because same feature is already above every topic under button "Send this topic"
Title: Re: New forum design
Post by: voldapet on August 30, 2013, 12:05:49
oups...but link  should be placed in email body now. Cache maybe? Or I can remove it...no problem :)
Title: Re: New forum design
Post by: gynta on August 30, 2013, 12:12:54
NOW it works ::)

It seems this forum has in general a small cache problem.
sometimes im on a wrong place,
Or it's a browser problem.
We will see...

Title: Re: New forum design
Post by: tramp20 on September 01, 2013, 15:52:30
Hi Menion,
the new forum is good for you but I do not like it :-(
The old one was really clearer for me.
Title: Re: New forum design
Post by: menion on September 02, 2013, 09:02:16
tramp if you say us what is biggest problem for you, maybe we should do something with it.

For now, we've with Peter added old good list of last updated topics. It's accessible from top link (below social buttons). I missed that also quite a lot ;)
Title: Re: New forum design
Post by: jusc on September 02, 2013, 10:31:00
I would like to see attached screenshots in preview and on the display without the neccessary to download them before.  8)
Title: Re: New forum design
Post by: menion on September 02, 2013, 11:02:47
hmm and did you tried "Add image to post" button?


(http://s22.postimg.org/u2p9ck4il/2013_09_02_11_01_24_Post_reply.jpg) (http://postimg.org/image/u2p9ck4il/)
Title: Re: New forum design
Post by: jusc on September 02, 2013, 11:16:46
sorry, but I can´t find it. I do not find this line "Add image to post"
Title: Re: New forum design
Post by: Henk van der Spek on September 02, 2013, 12:39:16
Readability in Google Chrome (on my laptop) is quite bad. Not enough contrast and letters are not sharp. This is the first time a webpage looks better in IE8 than in Chrome.
Title: Re: New forum design
Post by: voldapet on September 02, 2013, 13:28:18
Readability in Google Chrome (on my laptop) is quite bad. Not enough contrast and letters are not sharp.

Has anybody same issue, please?  Or can you attach screenshot? I can see forum  in the same way in IE, Firefox or Chrome
Title: Re: New forum design
Post by: jusc on September 02, 2013, 13:37:19
yes with firefox, and it depends a bit from monitor, look at reply 12 in this thread.
seems that the fonts are a bit pale.
And sorry, I can't attach a screen like menion has shown. :)
Maybe "attach image to post"  depends of members status?
Title: Re: New forum design
Post by: menion on September 02, 2013, 13:56:55
hmm should not jusc. It's a plugin available for everyone. Maybe clean a cache of your browser?
Title: Re: New forum design
Post by: tramp20 on September 02, 2013, 14:03:00
Readability in Google Chrome (on my laptop) is quite bad. Not enough contrast and letters are not sharp.

Yes, here too (IE is very bad).

Title: Re: New forum design
Post by: jusc on September 02, 2013, 15:02:06
hmm should not jusc. It's a plugin available for everyone. Maybe clean a cache of your browser?

no changes after clearing the cache and no  "Add image to post"
Does anybody else can confirm this?
Title: Re: New forum design
Post by: balloni55 on September 02, 2013, 19:29:56

(http://s22.postimg.org/zg1psx68t/List.jpg) (http://postimg.org/image/zg1psx68t/)

working with the "Unordered List Button" and "Ordered List Button" is very laborious :-[
one klick on one of these buttons create always two lines and you have to klick between the rectangular clips bevor start writing.
To write in the next line you have to the same procedure.
If you want to have a more lines you have to work with copy&paste.....
It woud be nice these buttons work like "MS Word" , one "carriage return/Enter" create a new line, two "carriage return/Enter" the listing ends.
Title: Re: New forum design
Post by: gynta on September 02, 2013, 19:36:20
hmm should not jusc. It's a plugin available for everyone. Maybe clean a cache of your browser?
no changes after clearing the cache and no  "Add image to post"
Does anybody else can confirm this?
Not yet
It's an javascript addon
Blocked?
All your browser (ff, opera, chrome, ie,...) with same result?

edit
btw i dont know how, but i have disabled the "quick reply editor"  as we have satrted  this forum
- but i don't found the setting now again.
Title: Re: New forum design
Post by: balloni55 on September 02, 2013, 19:43:31
Quote
    I´missing the attachments like screenshots

    also here:

http://forum.locusmap.eu/index.php?topic=301.msg22964#msg22964
Hi menion,
these problem was solved on 27.8. and the pictures in old forumposts were displayed, but now there is once again only the download possible
Title: Re: New forum design
Post by: stebu on September 02, 2013, 19:56:41
No problems for me!?
(http://s24.postimg.org/604ixao01/post_Image.jpg) (http://postimg.org/image/604ixao01/)
I'm running Win7 and Chrome (latest version, I guess)
Title: Re: New forum design
Post by: tramp20 on September 03, 2013, 07:20:47

It's an javascript addon
Blocked?


I found it, thank you.
Title: Re: New forum design
Post by: tramp20 on September 03, 2013, 16:14:48

The time zone is still wrong: instead  16:00 the forum shows 17:00.
Title: Re: New forum design
Post by: tommi on September 03, 2013, 21:04:25
Edit of a previous post doesn't work for me with tapatalk (or I am too stupid for it).
Title: Re: New forum design
Post by: voldapet on September 04, 2013, 08:48:51

The time zone is still wrong: instead  16:00 the forum shows 17:00.

Please go to the Profile > Account Settings > Modify Profile > Look & Layout > Set Time offset
Title: Re: New forum design
Post by: jusc on September 04, 2013, 10:51:37
Edit of a previous post doesn't work for me with tapatalk (or I am too stupid for it).
I "deleted" the forum from Tapatalk and did a research for Locus. I had to log in one more.  It works without problems as far as I can see.
Title: Re: New forum design
Post by: Henk van der Spek on September 04, 2013, 11:38:58
Chrome is worse than IE for me, look at the """".
Title: Re: New forum design
Post by: mambofive on September 04, 2013, 12:49:58
Chrome is worse than IE for me, look at the """".
Firefox and Chrome look both o.k. for me - do you use a zoom factor different from 100% in Chrome?
Title: Re: New forum design
Post by: Henk van der Spek on September 04, 2013, 14:01:52
No, standard 100% zoom. And this is really the only webpage where I have this problem. I ditched IE8 for this reason because nearly always is has this softening effect on text, see example's:
Title: Re: New forum design
Post by: stebu on September 06, 2013, 10:36:10
use

http://forum.locusmap.eu/index.php?action=unread (http://forum.locusmap.eu/index.php?action=unread)
Thanks, that looks better!


But still doesn't solve the automatic forwarding to search from this URL?
I edited the NAME of the bookmark, not the URL  :o
Now the forum opens up just how I want it! Thanks again!
Title: Re: New forum design
Post by: balloni55 on September 07, 2013, 20:03:14
today i write first time a PM in new forumdesign.
two things i cannot find:
- i find no posibility to attache a file :-[
- i only see  PM´s from me send, from the old forum and not the newone :-[

please show me the way, perhaps i am blind 8)
Title: Re: New forum design
Post by: tommi on September 07, 2013, 21:07:35
today i write first time a PM in new forumdesign.
two things i cannot find:
- i find no posibility to attache a file :-[
- i only see  PM´s from me send, from the old forum and not the newone :-[

please show me the way, perhaps i am blind 8)
same problems, +1
Title: Re: New forum design
Post by: jusc on September 08, 2013, 10:56:28
I cannot find my new sended messages too. +1
Attachments? That seems to be a configuration problem of the used client. As written before, with another client it isn´t possible to attach images, nor with IE, Firefox, nor with Chrome etc.
With this client it works as you can see.
(http://s23.postimg.org/dvnkaix9j/Attachments.jpg) (http://postimg.org/image/dvnkaix9j/)
Title: Re: New forum design
Post by: tramp20 on September 08, 2013, 12:22:24
Attachments? That seems to be a configuration problem of the used client. As written before, with another client it isn´t possible to attach images, nor with IE, Firefox, nor with Chrome etc.

Do you use NoScript with FF? If yes you have to allow mod.postimage.org in NoScript.
I had the same problem.
Title: Re: New forum design
Post by: balloni55 on September 08, 2013, 12:59:35
Quote
With this client it works as you can see.
Hi jusc,
in your screenshot i see the postreplay window, that is not a problem. it locks equal on my PC.
I found no possibility to attache a datafile in a PM "new message" window

(http://s12.postimg.org/qk3r9t0s9/image.jpg) (http://postimg.org/image/qk3r9t0s9/)
Title: Re: New forum design
Post by: gynta on September 08, 2013, 16:51:23
Hi Petr
Maybe you can bring us little bit more infos about some problems with the new board and his plugins. Any ideas what's wrong with this board? Some links doesn't work.Some functions doesn't work. and so on... there is no statement from you...
Title: Re: New forum design
Post by: balloni55 on September 08, 2013, 19:21:54
today i write first time a PM in new forumdesign.
two things i cannot find:

- i only see  PM´s from me send, from the old forum and not the newone :-[
for this question i found a solution myself:
at the bottom of these window you can select a checkbox "Save a copy in my outbox", if selected you can read the own post in the outbox :)

Edit: or general

(http://s23.postimg.org/5puzmbuif/image.jpg) (http://postimg.org/image/5puzmbuif/)
Title: Re: New forum design
Post by: jusc on September 09, 2013, 08:07:04
Quote
With this client it works as you can see.
Hi jusc,
in your screenshot i see the postreplay window, that is not a problem. it locks equal on my PC.
I found no possibility to attache a datafile in a PM "new message" window

Ah, sorry, I missunderstood. But I believe there was no possibility to attach files to PMs in the old forum software too.  Maybe it´s not wanted?! I don´t know.
Title: Re: New forum design
Post by: jusc on September 09, 2013, 15:17:10

Do you use NoScript with FF? If yes you have to allow mod.postimage.org in NoScript.
I had the same problem.

Thank you for this hint, but  I don´t use NoScript in this case. Maybe something else blocks Javascript.
Title: Re: New forum design
Post by: voldapet on September 09, 2013, 15:38:35
Hi,
Fonts
I’ve changed default fonts so it similar as on old forum. How does it look in your browser? Is it readable?

Attachment in PM
There is nice plugin which offers attachment in PM. Unfortunately collides with already installed plugin/themes and it influences lots of code. I don’t know if I’m able to fix the problems parts manually... :-\

Add image to post
I’m little bit lost… Is it solved or not? Was issue caused by FF plugins?
EDIT: OK...not caused by NoScript

Wrong link
Which one, please? I'll check it
Title: Re: New forum design
Post by: tramp20 on September 10, 2013, 13:21:19
Hi,
Fonts
I’ve changed default fonts so it similar as on old forum. How does it look in your browser? Is it readable?


Thank you.
It is better now but for my old eyes the font could be bigger.
Title: Re: New forum design
Post by: brotbuexe on September 10, 2013, 20:21:42
Images are now really small in Tapatalk 4. Only for me?

(http://img.tapatalk.com/d/13/09/11/a6agemy8.jpg)
(http://img.tapatalk.com/d/13/09/11/ezeru7es.jpg)
Title: Re: New forum design
Post by: brotbuexe on September 10, 2013, 20:24:09
My own screenshots I added within Tapatalk are bigger (inline hosted on Tapatalk servers).

(http://img.tapatalk.com/d/13/09/11/mypymyra.jpg)
Title: Re: New forum design
Post by: KaHeMu on September 10, 2013, 23:03:11
Images are now really small in Tapatalk 4. Only for me?

Same here with Tapatalk HD 1.0.1! For viewing of details I have to switch to browser.
Your pictures hosted by Tapatalk are OK.

KaHeMu


Sent using TapaTalk