Locus Map - forum

Support => [CZ&SK] - diskuze o Locusu => Topic started by: renegades777 on March 22, 2013, 22:06:08

Title: Aktualizace na Locus 2.10
Post by: renegades777 on March 22, 2013, 22:06:08
Nejde provest aktualizaci  na Locus 2.10 z 2.9. Napíše to : Aktualizaci nelze provést z důvodu chyby (kod 927).
Když se mě to po několika pokusech podařilo, tak při otevření Locus ma začalo problikávat okno a to i při ukončení Locus
Add Provider(menion.android.locus.core.maps.c.o@........-místo teček se měnily čísla),duplicite!
Pak tam bylo ještě něco, ale to jse nestihl. Došlo k vyp. mobilu.
To se mi nikdy nestalo. Do aktualizace Locus 2.9.2. vše v pohodě.


Prosím co stím?
Title: Re: Aktualizace na Locus 2.10
Post by: Menion on March 23, 2013, 06:46:27
renegades, zkus prosím update na 2.10.1, tam to bude ok
Title: Re: Aktualizace na Locus 2.10
Post by: Miruzo on March 23, 2013, 11:54:05
Caute.

Po aktualizacii na verziu 2.10.1 mi nechce nacitat vlastne mapy.
Toci sa len kolecko a nic neukaze. Vektorove mapy idu v poriadku.
http://https://www.dropbox.com/s/hf52oezu2k0bnp6/Screenshot_2013-03-23-11-39-18.png

Zaujimave je ze v rychlej volbe su vidiet.
http://https://www.dropbox.com/s/qklbmtbq7trncam/Screenshot_2013-03-23-11-39-41.png
Title: Re: Aktualizace na Locus 2.10
Post by: psuk on March 23, 2013, 12:22:12
Galaxy Tab 10.1. CM 10.1, nezobrazuje se pravy panel ani kdyz ho zapnu aby se neskryval. A jeste pocitove  je 2.10.1. pomalejsi nez 2.10.
Title: Re: Aktualizace na Locus 2.10
Post by: gynta on March 23, 2013, 12:45:22
Quote from: "psuk"
Galaxy Tab 10.1. CM 10.1, ...se pravy panel
works fine here on SGTab10.1 stock, 4.0.4
Title: Re: Aktualizace na Locus 2.10
Post by: renegades777 on March 24, 2013, 14:27:39
Na tu poslední aktualizaci to už šlo. Děkuji.
Title: Re: Aktualizace na Locus 2.10
Post by: Pcmann on March 25, 2013, 06:06:27
Ahoj,
Po poslední aktualizaci na verzi 2.10.1, mi nechce nacist pocasí. Delá to jen u me. Mam HTC EVO3. Díky.
Title: Re: Aktualizace na Locus 2.10
Post by: voldapet on March 25, 2013, 08:23:03
Ahoj,

děkujeme za info a omluváme se za komplikace. Problém bude vyřešen v následující fix verzi - vydána bude v nejbližších dnech.
Title: Re: Aktualizace na Locus 2.10
Post by: Kroko_CZ on March 25, 2013, 11:52:17
Po aktualizaci jsem měl též problém s vlastními mapami, při každém spuštění se znovu a znovu načítlaly, včetně již v této verzi aktualizované sadě bodů. Locus byl celý zabržděný ... pomohlo Vymazaní cache - data.  Počasí mi též nefunguje.
Title: Re: Aktualizace na Locus 2.10
Post by: Menion on March 25, 2013, 12:26:35
pánové předně omlouvám se za trable! Kdo má chvilku čas a chuť, zkuste test verzi a dejte mi vědět pokud bude cokoliv zlobit viewtopic.php?f=25&t=2946&p=19731#p19731 (http://forum.locusmap.eu/viewtopic.php?f=25&t=2946&p=19731#p19731)
Title: Re: Aktualizace na Locus 2.10
Post by: Miruzo on March 25, 2013, 13:33:49
tak aj na tej verzii 2.10.1.1 tie mapy nenačita. :-(

Odoslané z LT15i cez Tapatalk 2
Title: Re: Aktualizace na Locus 2.10
Post by: Menion on March 25, 2013, 13:35:29
Miruzo mohl by jsi mi prosím udělat záznam pomocí programu CatLog? případně jiného co zaznamenává logy. Děkuju
Title: Re: Aktualizace na Locus 2.10
Post by: Miruzo on March 25, 2013, 13:58:10
http://https://www.dropbox.com/sh/4qdw0zji9r3gfsz/vFBRnRIHS2/locus.txt
Title: Re: Aktualizace na Locus 2.10
Post by: Menion on March 25, 2013, 14:36:58
díky perfekt, log ukazuje chybu při vytváření obrazovky ale bohužel dost nešikovně a není z toho jasné proč. Má to nějaký problém s generováním názvu mapy ale ...

můžu tě prosím ještě zneužít? Ještě jedna test verze která toho vypisuje opravdu hodně https://dl.dropbox.com/u/8015949/Locus% ... 10.1.2.apk (https://dl.dropbox.com/u/8015949/Locus%20%28dev%29/test_versions/2.10.1.2.apk) ... jestli mi uděláš log i z téhle verze, budu ti vděčen. Děkuju moc
Title: Re: Aktualizace na Locus 2.10
Post by: Miruzo on March 25, 2013, 15:03:59
http://https://www.dropbox.com/sh/4qdw0zji9r3gfsz/ToM4eB2kzT/locus2.10.1.2.txt
Title: Re: Aktualizace na Locus 2.10
Post by: Menion on March 25, 2013, 17:59:30
tak díky, perfekt ... myslím že po litém boji problém nalezen viewtopic.php?f=25&t=2946&start=20#p19731 (http://forum.locusmap.eu/viewtopic.php?f=25&t=2946&start=20#p19731) ... mohla za to mapa Evropy která bude asi pěkně stará ...
Title: Re: Aktualizace na Locus 2.10
Post by: Miruzo on March 25, 2013, 19:04:55
Super funguje to.

Odoslané z LT15i cez Tapatalk 2
Title: Re: Aktualizace na Locus 2.10
Post by: Menion on March 25, 2013, 19:06:36
perfekt, děkuju moc za pomoc!
Title: Re: Aktualizace na Locus 2.10
Post by: Miruzo on March 25, 2013, 19:45:45
Neni zac aj nabuduce.  ;) (teda dufam ze toho bude co najmenej)
Title: Re: Aktualizace na Locus 2.10
Post by: sponn on March 27, 2013, 10:29:16
Zdravím. Asi blbej dotaz, ale jak vlastně provedu aktualizaci na novou verzi ?? novou instalací z google play ????
Title: Re: Aktualizace na Locus 2.10
Post by: Kroko_CZ on March 27, 2013, 23:07:01
Ano , jakmile bude nová oficiální verze je na marketu jako  update.
Title: Re: Aktualizace na Locus 2.10
Post by: sponn on March 27, 2013, 23:56:10
Už to vidím, díky moc.
Title: Re: Aktualizace na Locus 2.10
Post by: psuk on March 28, 2013, 15:43:10
bohuzel aktualizace chybejici pravy panel nevyresila. Nemyslim si, ze se jedna o jednotky kusu, u mne se to stalo u obou zarizeni, na jinych forech jsem taktez cetl stejne stiznosti. Predelavat to rucne je pekny opruz. :evil:  :!:
Title: Re: Aktualizace na Locus 2.10
Post by: dvzd on March 28, 2013, 19:41:05
Nesmis byt tak rozmazleny. Pri takovych velkych zmenach je lepsi starou verzi odinstalovat a az pak nainstalovat tu novou.
Title: Re: Aktualizace na Locus 2.10
Post by: Menion on March 28, 2013, 20:17:37
no odinstalovat/naisntalovat je trošku skoro až moc drastické řešení. To jsem nikdy ani nikomu nenavrhoval, max v krajních případech. Nicméně ohledně pravého panelu jak říkáš psuku psalo více lidí, nicméně nepodařilo se mi od nikoho získat nějaké relevatní informace pomocí kterých bych zjistil proč a jelikož mi to přišlo jako minoritní chyba která každého stojí maximálně minutu práce, tak jsem se na to nakonec vykašlal. Takže omluva a prosím věnuj minutu práce nastavení pravého a horního panelu a díky změnám můžeš i hlavní menu upravit ;)
Title: Re: Aktualizace na Locus 2.10
Post by: Čelda on March 29, 2013, 00:14:57
Upgradoval jsem Locus na trech zarizenich (mobily, tablet) a na vsech mne pravy panel zmiznul. Ale neberu to jako nejaky velky problem - naopak, jako prilezitost, rozmyslet si znovu, ktera tlacitka a funkce casto pouzivam a ktera ne. Jinak me napadlo, jestli tento jev nebyl nejak vyvolan tim, ze byla z Locusu odstranena extra funkce/tlacitko pro rychle prepinani map.
Title: Re: Aktualizace na Locus 2.10
Post by: sponn on March 29, 2013, 07:55:12
Asi to fakt záleží na zařízení, mě po upgrade pravý panel zůstal a to včetně tlačítka pro rychlé přepínání map.
Title: Re: Aktualizace na Locus 2.10
Post by: dvzd on March 29, 2013, 08:15:43
Ja mam nejakou starou verzi Locusu, dnes asi odinstaluji a nainstaluji novou, jestli uz je OK a nechysta se na dnes a nebo zitra nejaka nova aktualizace.
Title: Re: Aktualizace na Locus 2.10
Post by: Menion on March 29, 2013, 11:03:46
další aktualizace bude tak na konci dubna. Tahle verze vypadá stabilně, žádný zásadní problém hlášen není, tak můžeš aktualizovat (a odinstalace opravdu není třeba)
Title: Re: Aktualizace na Locus 2.10
Post by: Čelda on March 29, 2013, 13:18:59
Quote from: "sponn"
Asi to fakt záleží na zařízení, mě po upgrade pravý panel zůstal a to včetně tlačítka pro rychlé přepínání map.
No ono je to asi jedno - ale ty myslíš jiné podobné tlačítko (vidíš, Menione, že to uživatelé nechápali, dobře že bylo zrušeno ...). To tlačítko, které myslím já, ti tam zůstat nemohlo, protože to bylo v Locusu zrušeno ! Viz též:
https://getsatisfaction.com/locus/topic ... let_it_die (https://getsatisfaction.com/locus/topics/quick_map_switch_let_it_die)
Ale na funkci to nemá vliv a rostlináře už vůbec ne ... :-)
Title: Re: Aktualizace na Locus 2.10
Post by: Menion on March 29, 2013, 13:30:39
Bohužel Celdo, tlačítko žije vesele dál ;)

no nevím jestli má smysl to tady nějak rozepisovat, nicméně nastavení pro viditelnost tlačítka pro rychlé přepínání map je v nastavení http://docs.locusmap.eu/doku.php/manual ... ap_control (http://docs.locusmap.eu/doku.php/manual:settings:map_control) - hned to první. To že ho nevidíš může znamenat, že
1) je v nastavení vypnuté
2) v nastavení je zapnuté "Out of map" a ty aktuálně nejsi mimo mapu

co způsobuje u pár lidí ztrátu pravého panelu netuším. Myslím ale že už to teď není důležité ...
Title: Re: Aktualizace na Locus 2.10
Post by: Čelda on March 29, 2013, 13:45:38
No nemyslel jsem tlačítko vlevo nahoře (tam jsem měl vždy zobrazení nastaveno na "nikdy"), ale z pravého panelu. Ale koukám, že tam taky nezmizela možnost ho přidat, no tak nic. Potvora jedna nesmrtelná !!! :-)
Title: Re: Aktualizace na Locus 2.10
Post by: drowned on March 31, 2013, 20:40:36
Nevím jestli to je vhodné pro toto vlákno, když tak sorry.
Mám poslední verzi Locusu 2.10 a v pátek naposled jsem se přihlásil na gc live a uploadnul nalezený keše ve field notes. Od soboty mám, ale útrum. Locus mě odkáže na autorizaci přes gc.com, ale tam po vyplnění nicku a hesla se to sekne a vyhodí chybu. Co s tím? Je to chyba na straně Locusu nebo Groundspeaku?
Title: Re: Aktualizace na Locus 2.10
Post by: Mek on March 31, 2013, 22:17:31
A aka je to chyba? Ak je to nieco so setLenient(true) tak to je podla mna chyba Groundspeaku. Ja som si kvoli tomu kupil premium membership a aktualizoval locus i doplnok pre geocaching, len aby som zistil, ze mi vyhadzuje to iste!! A to som potreboval rychlo stiahnut kesky, aby som mohol ist na lov. Musel som sa uspokojit s LOC suborom a potom v terene pouzit internet v mobile (co ma stalo dalsie prachy). Zaujimave ale bolo, ze ked som potom prisiel domov a skusil som stiahnut kesky znova, tak sa normalne doplnok autorizoval a kesky stiahol, bez chyby. Preto si myslim, ze to bolo nejake docasne zavahanie na strane Groundspeaku.
Title: Re: Aktualizace na Locus 2.10
Post by: Menion on April 01, 2013, 07:16:21
no ať zkouším co zkouším tak u mě dobrý, to je vždy nejhorší, když u mě jako na potvoru vše funguje ... drowneded příště prosím udělej screenshot té chyby, tak není šance cokoliv odvodit. "Vyhodí chybu" je opravdu k ničemu. Jinak co vím tak poslední týdny zlobí chrome prohlížeč kvůli nějaké interní chybě, takže určitě použít jiný. A Meku, v prohlížeči se dá celkem snadno stáhnout GPX když už člověk musí něco stahovat a pak je v tom alespoň vše. Ten Loc ani nevím zda ještě funguje (no evidentně ano, což jsem sám překvapen)
Title: Re: Aktualizace na Locus 2.10
Post by: drowned on April 01, 2013, 15:56:08
@menion: jo máš pravdu. Je to v Chromu. Použil jsem Operu a tam už autorizace u groundspeaku proběhne normálně. Jsem rád, že to byla pouze tahle "blbost". Díky