Locus Map - forum

Support => [CZ&SK] - diskuze o Locusu => Topic started by: Kroko_CZ on October 27, 2012, 00:32:45

Title: Chyby verze 2.7.x
Post by: Kroko_CZ on October 27, 2012, 00:32:45
Jelikož nevládnu dobře psanou angličtinou, zakládám tento topic.
Tuto verzi sleduji už od prvních beta verzí a má dva základní nedostatky ve verzi 2.7.0 Pro:
1. poměrně se prodloužilo načítání bodů v jakékoli kategorii. Mám např. kešky rozdělné po krajích a jen načtení jejich seznamu je velmi dlouhé, někoilk sekund. Rozhodně mnohem delší než bylo ve verzi 2.6.x
2. Souvisí opět s body - při zobrazení bodu nefunguje volba Navigovat do , ihned vyběhne hláška Aplikace Locus Pro bohužel přestala pracovat.

Jak načtení bodů, tak Navigovat do .. zaznamenáno do Log http://http://leteckaposta.cz/882342351

P.S. Instalováno na poslední market Pro verzi
Title: Re: Chyby verze 2.7.x
Post by: segi on October 27, 2012, 09:04:44
U mňa je to dobré. Práve naopak mám dojem že sa načítavanie, najmä ak nieje vybraný žiaden bod, zrýchlilo.
Navigovanie do nepoužívam ale odtestoval som a tiež funguje.
(Android 4.0.4)
Title: Re: Chyby verze 2.7.x
Post by: menion on October 27, 2012, 09:07:55
problém je že kroko nemá vytvořenou žádnou kategorii pro tratě. Takhle to padá hodně lidem, opraveno a vydání bude asi ještě dnes. Jinak též mám dojem že se mi načítání zrychlilo i při více bodech ale mám ještě něco v rukávu na zrychlení takže to zkusím příští týden zaimplmentovat. Díky za reporty krokodýle
Title: Re: Chyby verze 2.7.x
Post by: otan on October 27, 2012, 09:23:12
Zdravím. Na mé Xperii Mini Pro katastrofa. Prvotní konverze vždy (po hodně dlouhé době - cca hodina) končí nezdarem. Po postupném přesunu větších (nad 0,5 MB databázových souborů mimo Locus se konverze podařila. Ale co s tím když problém dělají soubory pod 1 MB a třeba soubor s cestama má 17 MB?
Title: Re: Chyby verze 2.7.x
Post by: menion on October 27, 2012, 10:12:17
co znamená že končí nezdarem?
Title: Re: Chyby verze 2.7.x
Post by: otan on October 27, 2012, 10:21:32
Už si tu hlášku moc nepamatuju, ale bylo to informační okno podobné tomu které vyskočilo po úspěšném importu, akorát s angl. textem ve smyslu že je něco špatně. Kdybych měl čas tak to nasimuluju znovu, ale dřív jak později odpoledne se k tomu nedostanu. Ale třeba bych mohl poslat některou z těch menších databází jestli není něco špatně v ní.
Title: Re: Chyby verze 2.7.x
Post by: otan on October 27, 2012, 10:23:05
Jo a při následujícím startu to hodí hlášku o tom že je mix starých a nových databází a volby co s tím. A ještě možná jedna souvislost - Locus mám pomocí Link2sd odkázaný do externí paměti
Title: Re: Chyby verze 2.7.x
Post by: menion on October 27, 2012, 10:40:01
no jestli by ti to pomohlo tak v adresáři Locus/backup bude soubor before_conversion_X.zip. V něm by měly být zazálohované všechny tratě a body před konverzí. Když mi ho pošleš tak ti ho obratem pošlu zpět převedený na nový formát. Bude to rychlé a bezbolestné. Jinak akorát jsem vydal novou verzi 2.7.1 takže doporučuji zkust konverzi s ní. Totéž doporučuji i pokud jste měli nastavené vlastní ikonky u bodů a předchozí verze je boužel nepřekonvertovala korektně

více info je kdyžtak tady (můj příspěvek) https://getsatisfaction.com/locus/topic ... tion_issue (https://getsatisfaction.com/locus/topics/waypoints_icons_locus_pro_2_7_0_update_migration_issue) , kdyby byla EN nepřekonatelný problém, písněte a přeložím
Title: Re: Chyby verze 2.7.x
Post by: Kroko_CZ on October 27, 2012, 11:13:40
Super, Navigovat do... jede jak má . Načítání seznamu bodů počkám jestli se něco ještě povede. Případně  začnu testovat s čistou instalací.
Title: Re: Chyby verze 2.7.x
Post by: otan on October 27, 2012, 21:03:33
Tak ten můj problém nesouvisel s velikostí souboru ale způsobovala to jedna asi nějak poskozená databáze. Nicméně po její eliminaci to zase nedpadlo úplně dobře - buď příchod sms nebo akce budíku ten proces konverze asi odstřelilo a seklo se to tak že pomohl až restart telefonu. Naštěstí to bylo při některé z posledních databází takže žádná tragédie. Zajímavé ale je že databáze bodů z Geonames (obsahující hodně přes 10 000    adres) se nepřevedla celá, ale je funkční.
Title: Verze 2.7.1 - Konverze dat
Post by: johndirt on October 28, 2012, 16:58:08
Verze 2.7.0  cosi nezvládala, díky za rychlý update na 2.7.1.
...
Konverze dat (body, cesty - cca 5 MB) na slabém stroji LG P500 trvala půl dne. A to jsem preventivně všechna stará nepotřebná data odstranil... Zjistil jsem, že jsem na stará kolena trpělivý člověk  :D
Title: Re: Chyby verze 2.7.x
Post by: menion on October 28, 2012, 17:06:32
není zač ... to snad ani není možné. Na galaxy nexusu cca 30MB dat konvertuje tak 5 minut a vy se mi tady předháníte kdo bude konvertovat déle. To mě mrzí, takhle to určitě být nemělo. Divný ...
Title: Re: Chyby verze 2.7.x
Post by: compost on October 30, 2012, 12:54:41
Cao fsichni,
po instalaci update 2.7.1. Locus nevidi, nebo nema databazi bodu a tras :| . Byl bych velice nerad kdybych o vse prisel. Nema nekdo zkusenost, radu? Diky
Title: Re: Chyby verze 2.7.x
Post by: menion on October 30, 2012, 16:36:28
z nějakého důvodu nejsi jediný komu Locus nenabídnul možnost updatu databáze. Používáš Locus Pro nebo Free? Co jsem slyšel, tak všem s tímto problémem, pomohlo Locus přeinstalovat, tak doporučuju vyzkoušet
Title: Re: Chyby verze 2.7.x
Post by: compost on October 31, 2012, 16:49:44
Ahoj,
pouzivam verzi PRO. Jak udelat tu preinstalaci? Odinstalovat a potom znovu nainstalovat, nebo rucne smazat a nainstalovat-to mam obavu, ze o to prijdu jiz uplne.....Nebo postaci aktualizace?
Title: Re: Chyby verze 2.7.x
Post by: ArgiCZ on November 03, 2012, 20:29:28
Ahoj,
zkousel jsem ty trackables v nove verzi 2.7.2 a bohuzel to neni funkcni, tedy alespon u me. Vyskoci po kliknuti na predmet.

[attachment=0:2l3cme3n]Screenshot_2012-11-03-20-04-03.png[/attachment:2l3cme3n]
Title: Re: Chyby verze 2.7.x
Post by: menion on November 04, 2012, 07:35:47
Ahoj,
  tenhle problém je už reportován tady https://getsatisfaction.com/locus/topic ... nvalid_141 (https://getsatisfaction.com/locus/topics/cannot_view_trackable_accoss_token_invalid_141) takže budu pokračovat v řešení tam.

compost: povedlo se? Promiň nějak jsem zapoměl odpovědět. Jinak stačí odinstalovat a nainstalovat přímo přes Google Play aplikaci. O nic nepřijdeš, jen o nastavení jako takové. Žádná data ani mapy
Title: Re: Chyby verze 2.7.x
Post by: Zerthe on November 05, 2012, 02:12:24
nejsem tam registrovaná, tak zde -> mně přelogování u trackables u verze 2.7.2 pomohlo (nemůžu si vybavit, jestli to blblo před nebo po posledním updatu, takže je možné, že v té poslední verzi už je to opraveno) každopádně díky :)
Title: Re: Chyby verze 2.7.x
Post by: highzl on November 05, 2012, 09:58:20
Zdravím mám menší problém. Včera jsem obnovoval tovarní nastavení a potom opět instaloval locus. vše proběhlo v pořádku i obnovení databáze ale dnes ráno když jsem locus zapnul, tak prostě hned spadnul. Zkoušel jsem několikrát přeinstalovat, mazat data ale nic nepomohlo. Když ho přeinstaluji proběhne pouze úvodní nastavení a pak jakmile kliknu na "start" tak opět spadne :-(. Už jsem z toho zoufalej a prosím o radu.
Title: Re: Chyby verze 2.7.x
Post by: menion on November 05, 2012, 20:44:36
Zdravím,
  tak se budeš muset stát první obětí nového systému pro hlášení chyb. Doteď jsem používal možnost záznamu speciálního logu pomocí jiného programu ale od Androida 4.1 to není možné. Takže jsem dnes dělal jiný způsob.

Jestli tě mohu poprosit, naisntaluj si tuhle verzi https://dl.dropbox.com/u/8015949/Locus% ... .7.2.2.apk (https://dl.dropbox.com/u/8015949/Locus%20%28dev%29/test_versions/2.7.2.2.apk) a zkus jí spustit. Pokud ti spadne, mělo by ti vyskočit okno se žádostí o odeslání mailu s chybou. Takže jen potvrdit a odeslat, případně dospat že jsi to ty, abych tě pak dohledal. Díky a věřím že to vyřešíme
Title: Re: Chyby verze 2.7.x
Post by: highzl on November 05, 2012, 22:00:36
Tak jsem stáhl a spustil a chovalo se to uplne Stejne. Report odeslán. Jen ta verze byla locus free (používám pro) ale to asi nehraje roli ne?

Odesláno z mého GT-I9300 pomocí Tapatalk 2
Title: Re: Chyby verze 2.7.x
Post by: menion on November 06, 2012, 06:50:38
no tak chyba je celkem jasná "android.database.sqlite.SQLiteDatabaseCorruptException: Cannot open database!" ..

Android má problém s otevřením databáze, pravděpodobně bodů. Takže bych doporučil znovu překonvertovat pokud máš starší zálohu, případně mi ty databáze můžeš poslat a já s nimi něco zkusím, nicméně v tom případě je šance na úspěch dost minimální

EDIT: no napadá mě že poslat na locus@asamm.com by jsi mi ji mohl tak jako tak. Alespoň bych našel místo kde to takhle spadne a mohl bych to udělat minimálně tak aby appka celá nespadla ale alespoň vypsala důvod co je špatně
Title: Re: Chyby verze 2.7.x
Post by: highzl on November 06, 2012, 09:28:50
Tak to jsem rád že se zjistilo co s tím je.
Ok něco teda zkusím jen teda prosím o radu jak locus spustit abych mohl ty body překonvertovat. ;-) Jinak zálohu mám a měla by být už překonvertovaná. Jen mi prosím upřesni co přesně ti mám poslat (složka database ? ) zatím sem se v tom moc nehrabal abych něco nezvojtil. :-)
Doufám teda že o body nepřijdu mám tam dost důležitý věci do práce ale tak zálohu mám tak se snad nemusím bát ne?
Jinak moc díky za rychlou reakci.

EDIT: Takže jsem trochu zaexperimentoval (radši jsem si zkopíroval celý adresář Locusu) a vymazal vše ze složky "database" to pomohlo a normálně se spustil takže jsem obnovil zálohu a vše opět fungovalo jak má. Pak jsem ale zkusil restartovat telefon a (nechápu proč :o ) problém se vrátil. Nevím proč zrovna po restartu ale stalo se. Snad další informace pomůžou vyřešit můj problém.

EDIT2: tak po celodenním "testování" jsem zjistil že ani nemusím tel. Restartovat. Po delší době nepouzivani se problém objevuje také.
Title: Re: Chyby verze 2.7.x
Post by: menion on November 07, 2012, 11:42:24
omouvám se za pozdní reakci. Už druhý den tu s koleou špekulujeme a hledáme proč se výjimečně stane, že se ten databázový soubor poškodí. Na pár místech jsme se dočetli, že to může být jedině chyba v androidu nebo nějaký task manager, který násilně aplikaci ukončí.

  Nicméně našel jsem ještě u sebe chybu, která způsobila, že Locus nekorektně hlásil poškozenou databázi i v případě, že byl problém s kartou jako takovou. Takže můžu pak zaslat novou verzi locusu na test (dám jí kdyžtak na fórum do toho topicu), která už bude reportovat opravdovou chybu s databází a určitě bych doporučil, nechat kartu ve stolním počítači zkontrolovat, jestli v pořádku. Třeba jen jestli není soubor databáze zamčený pro zápis. Jinak data co jsi mi poslal obsahují tedy nějaké zmršené databáze v data/database adresáři, tak tedy nevím ...

 komplet záloha dat před konverzí je kdyžtak v Locus/backup/before_conversion_X.zip souboru, takže ten určitě zachovat ať se s tím dá experimentovat
Title: Re: Chyby verze 2.7.x
Post by: highzl on November 07, 2012, 13:50:33
Díky za odpověď. Pokud je to chyba v androidu tak by to přece dělalo i před wipem ne? task manager žádnej nepoužívám a karta je cca 14 dní stará. No s kontrolou v PC asi  bude problém jelikož nemám čtečku jedině že bych to zkusil v práci.
No já tak úplně nevěděl co ti poslat a napadlo mě tohle (tohle se s tim stane když to restartuju nebo je to dýl vypnutý)
Zálohu před konverzí samozřejmě mám problém je však v tom že po tý konverzi jsem tam udělal dost úprav (který si samozřejmě nepamatuju :-) ) a potřeboval bych tedy aktuální zálohu. Pošlu ti teda obě (před konv. a aktuální) ještě do mailu jestli tam něco najdeš. ;-). Jinak za novou verzi pokud by vyřešila můj problém budu určitě moc rád.
Title: Re: Chyby verze 2.7.x
Post by: menion on November 07, 2012, 14:00:15
za mailík děkuji. Ty databáze z Locus/data/database ti fungují nebo ne? Mě totiž bez problému jedou ...

zkus kdyžtak tuhle verzi https://dl.dropbox.com/u/8015949/Locus% ... .7.2.3.apk (https://dl.dropbox.com/u/8015949/Locus%20%28dev%29/test_versions/2.7.2.3.apk) , mohla by pomoci a kdyby ne, tak by pět mělo vyskočit okno s nějakou chybou a možností odeslat mi jí
Title: Re: Chyby verze 2.7.x
Post by: highzl on November 07, 2012, 14:04:19
Díky vyzkoušim. ty db co sem ti poslal mi nejdou. Když je smažu tak se locus spustí a normálně funguje takže obnovim zálohu a vše jede ale ne napořád. :(
Title: Re: Chyby verze 2.7.x
Post by: menion on November 07, 2012, 14:07:28
fajn tak to zkus prosím spustit s tou poslední verzí a i těmi *.db soubory ... mě to šlape v pořádku, tak uvidíš
Title: Re: Chyby verze 2.7.x
Post by: highzl on November 07, 2012, 14:12:26
Tak vyzkoušeno a opět neůspěch :( report jsem poslal ale asi z něj nic nového nezjistíš.
Jen se zeptám nedělám to nějakym špatným postupem? resp. jak by sem měl postupovat?

EDIT: nebo jinak. co vše mi tam může dělat bordel (můžu smazat)?
Title: Re: Chyby verze 2.7.x
Post by: menion on November 07, 2012, 14:49:43
špatný postup zde neexistuje. Tohle musí fungovat ať děláš co děláš.

takže ty jsi nainstaloval tu verzi 2.7.2.3 co jsem avízoval výše. V adresáři Locus/data nemáš žádné staré *.sqll soubory a v Locus/data/database máš ty dva soubory co jsi mi posílal

waypoints.db (o velikosti 2 580 480) a tracks.db (o velikosti 561 152)

a při spuštění té test verze, ti Locus stejně spadne se stejnou chybou?
Title: Re: Chyby verze 2.7.x
Post by: highzl on November 07, 2012, 15:16:29
No abych to upřesnil tak pokud to mám tak jak píšeš tak nespadne, funguje normálně. problém je v tom, že pokud telefon restartuju nebo nechám locus déle vypnutý, tak se ty soubory nějak záhadně poškodí. Teď jsem je tam zkusil nakopírovat přímo z toho záložního zipu a restartoval telefon a vypadá to že to funguje. (dřív jsem vše z adresáře databese vymazal a dal obnovit ve správci zálohování v Locusu nemůže bejt ten zakopanej pes někde tam? )

EDIT: tak teď to vypadá že to opravdu začalo chodit zkoušel jsem ještě jeden restart a fachá to jak v testovací verzi tak v normální. Radši se teda ještě neraduju ale je to pokrok :)
Title: Re: Chyby verze 2.7.x
Post by: menion on November 07, 2012, 15:28:53
no zkusím to zkontrolovat. Tomu poškození naprosto nerozumím. Akorát jsem to řešil s jednou uživatelkou na geocachingovém fóru, ta měla v postatě stejný problém.

Uvidíme co na to nová verze, snad se to už dít nebude. Nicméně do další oficiální verze, raději doporučuji zálohovat data. Ještě celý kód zkontroluju jestli tam někde něco není, raději
Title: Re: Chyby verze 2.7.x
Post by: highzl on November 07, 2012, 15:49:39
Ok budu zkoušet jestli to vydrží a kdyztak dam vědět. Jen dodám že předtím jsem ve složce data měl nějaký sqll soubory který jsem teda vymazal ale ani potom to nefungovalo (když jsem to obnovil v Locusu).
Jinak mockrát díky za super přístup a ochotu k rešení problémů. Kdyby byli takový všichni vývojáři... ;-)

Odesláno z mého GT-I9300 pomocí Tapatalk 2
Title: Re: Chyby verze 2.7.x
Post by: MAO_CZ on November 12, 2012, 20:55:00
Tusim ze od dnesni aktualizace (pokud nejaka byla) se mi zacaly objevovat na mape nejake "testing pointy".

Vime co jsou zac a jak se jich zbavit?

Diky

https://www.dropbox.com/s/84a6950uyy87g ... .52.30.png (https://www.dropbox.com/s/84a6950uyy87g7z/2012-11-12%2020.52.30.png)
Title: Re: Chyby verze 2.7.x
Post by: menion on November 12, 2012, 21:06:54
problém je v add-onu Map tweak ... autor již kontaktován a říkal že brzy vypustí opravu
Title: Re: Chyby verze 2.7.x
Post by: MAO_CZ on November 12, 2012, 21:08:48
Oki diky za rychlou a potesujici zpravu.
Title: Re: Chyby verze 2.7.x
Post by: highzl on November 24, 2012, 21:54:28
Ještě bych se rád zeptal, nevím jestli je to Bug nebo chyba někde u mě ale strašně pomalu se mi načítají vektorové mapy při větším přiblížení. Třeba v Praze když přiblížím tak to trvá i desítky sekund než se to načte.

Odesláno z mého GT-I9300 pomocí Tapatalk 2
Title: Re: Chyby verze 2.7.x
Post by: menion on November 25, 2012, 19:46:18
desítky sekund? no tolik by snad nemělo ale nicméně víme o tom že rychlost není dokonalá a je to plánované téma na další měsíce. Takže něco s tím v nejbližší době určitě uděláme
Title: Re: Chyby verze 2.7.x
Post by: highzl on November 25, 2012, 20:24:52
Není to všude tak pomalý ale konkrétně třeba centrum Prahy při vyšším přiblížení opravdu trvá hodně dlouho. Jinde to je lepší ale urcite bych uvítal kompletní zrychlení.

Odesláno z mého GT-I9300 pomocí Tapatalk 2
Title: Re: Chyby verze 2.7.x
Post by: menion on November 25, 2012, 20:46:34
akorát jsme to předevčírem řešili při nastavování generování nových map. Celá ČR teď bude mít něco kolem 250MB. Zvednutím velikosti na cca 350MB jsme docíli zrychlení právě pro vysoká přiblížení kolem 50ti procent tuším. Takže nakonec jsme usoudili že to ponecháme pomalejší s menší velikostí souboru a tu rcyhlost zkusíme pořádně pořešit do budoucna. Takže neboj, je to určitě v plánu vylepšit
Title: Re: Chyby verze 2.7.x
Post by: highzl on November 25, 2012, 21:46:10
Ok budu se těšit. :-) jinak větší velikost by mi urcite nevadila ale je mi jasný že se musí brát ohled na všechny.

Odesláno z mého GT-I9300 pomocí Tapatalk 2