Locus Map - forum

Support => [CZ&SK] - diskuze o Locusu => Topic started by: InFusio on August 01, 2012, 21:56:46

Title: Zaznam stopy
Post by: InFusio on August 01, 2012, 21:56:46
Ahoj,

chtel bych se zeptat, kde v telefonu najdu soubor se zaznamenanou stopou, kam se uklada ten *.gpx soubor? Ted, kdyz si ho chci stahnout do PC, tak to resim tak, ze ho primo z Locusu poslu na svuj email a pak stahnu. Coz neni uplne idealni.

Zkousel jsem ho hledat na pametove karte ve slozce Locus a vsech podslozkach, ale neuspesne.

EDIT: Tak v telefonu je vidim ve slozce Export, ale v PC se mi ta slozka ukaze prazdna. Zkousel jsem i povolit zobrazeni skrytych souboru a stejne to nepomohlo.
Title: Re: Zaznam stopy
Post by: Menion on August 01, 2012, 22:24:28
Zdravím,
  Locus uchovává data v SQLite databázi, takže je třeba nejdříve trať vyexportovat právě do například GPX. Pokud uděláš export do GPX, tak ten soubor pak bude ve složce "export", jinak ne
Title: Re: Zaznam stopy
Post by: InFusio on August 01, 2012, 22:58:17
To jsem udelal, potom uz jsem ho ve slozce export nasel, ale pouze v telefonu. PC mi ukaze slozku prazdnou, ale to uz asi nebude problem Locusu.

Jeste bych mel jeden dotaz. Kdyz si zobrazim informace o zaznamenane stope, tak tam mam udaje o casu a rychlosti 2x, "Vse" a "Rychlost". Pokud jsem to pochopil spravne tak "Vse" zobrazuje celkovy cas, kdy bezel zaznam stopy a "Rychlost" potom zobrazuje pouze udaje, kdy jsem byl v pohybu (mam nastavenou automatickou pauzu pry rychlosti 0). Problem je, ze kdyz potom uploaduju ten soubor gpx na web napr. Endomondo, Sports Tracker apod., tak si automaticky vyberou ty udaje z polozky "Vse", ale ja bych potreboval, aby si braly ty udaje z polozky "Rychlost". Ten cas jizdy se da na vsech webech upravit a prepocita se pak i prumerna rychlost, ale udaje o rychlosti v jednotlivych usecich zustanou uz stejne. Takze kdyz treba nekde zastavit na piti, tak mi to potom ukaze, ze jsem jel treba 1km za 20 min. Slo by tohle nejak nastavit? At uz nejakym nastavenim v Locusu, kdy by se do informaci o stope ukladaly pouze zaznamy, kdy jsem v pohybu nebo post upravou finalniho gpx souboru?
Title: Re: Zaznam stopy
Post by: Menion on August 02, 2012, 12:53:05
no toť otázka. Ty údaje co vidíš v obrazovce o trati nejsou žádné hodnoty které jsou zapsané v tom vyexportovaném souboru. Ty jsou napočítané ze zanamenaných bodů. Pokud ani jeden program nedokáže GPX trasu korektně zpracovat tak mají ten import špatně napsaný. Nezkoušel jsi import přes KML soubory? Jinak moc upravit to nejde, není moc co. To bych jedině nějak potřeboval vědět co přesně Endomonto potřebuje za zápis aby to pobral korektně
Title: Re: Zaznam stopy
Post by: InFusio on August 02, 2012, 14:48:37
Import pres KML jsem nezkousel. Ten si taky muzu nejak vyexportovat z Locusu, stejne jako ten gpx?
Title: Re: Zaznam stopy
Post by: Menion on August 02, 2012, 14:51:00
jojo, v seznamu možností pro export je i KML, tak to zkus. Nicméně nemám s žádným z těch serverů extra zkušenost, takže by to chtělo spíše jestli někdo už s Endomontem neměl co dočinění ...
Title: Re: Zaznam stopy
Post by: InFusio on August 02, 2012, 15:09:29
Tak KML to bohuzel nebere. No nevadi, zivotne dulezity to neni. :) Tak uz snad jen posledni dotaz. :) Kdyz zvolim u ulozene trasy "vyplnte vysky", jaka metoda je presnejsi? Online nebo offline? Obe vyhodi trochu jine hodnoty.
Title: Re: Zaznam stopy
Post by: corbas on August 04, 2012, 20:22:50
Uz ked sa tu riesi zaznam stop, dovolim si otazku co riesim teraz ja...

V kategorii TRASY mam IMPORTOVANE - to su tie ktore som proste naimportoval.
Vsetky takto naimportovane trasy maju na mape svoju farbu, sirku stopy.
Toto viem zmenit kliknutim po jednotlivych trackoch.
Da sa to nejako zmenit hromadne ? - oznacim trebars 30 trackov a tym dam taku a taku farbua sirku stopy.

Podotazka...
1/Preco maju vsetky zaznamenane tracky zelenu farbu, sirky 12pix, ked v menu nastavenia zaznamu tras mam nastavene cosi ine....
2/ Viem si vytvorit vlastnu kategoriu trackov? pomenovat po svojom, na ikone nezalezi...
3/V starsich verziach som vedel jednoducho zmenit hromadne ikony BODOV ZAUJMU.
Teraz to nijak raz neviem. Riesim to tak, ze vytvorim novu kategoriu, ktorej viem dat aku ma mat ikonu - teda vsetky body v nej a body tam presuvam z inych kategorii. AKo to spravim na jeden klik? isto to ide..
dik
Title: Re: Zaznam stopy
Post by: Menion on August 04, 2012, 20:43:49
no hromadná editace je v plánu, snad je to i někde jako prosba na GetSatisfaction, ale prozatím to možné není ani u bodů ani u tratí.

1) no naimportované trasy a i ty ukládané po záznamu se řídí nastavení v menu > nastavení > různé > import dat. Jinak přímo při ukládání lze barvy a tloušťku nastavit
2) není možné
3) vše snad popsáno tady - tlačítko editovat (http://docs.locusmap.eu/doku.php/cz:man ... _kategorii (http://docs.locusmap.eu/doku.php/cz:manual:screens:poi_screen#seznam_kategorii))
Title: Re: Zaznam stopy
Post by: Mireczech85 on August 27, 2012, 15:31:25
Zdravím, snad to napíšu správně do tohoto topicu.

Chtěl bych se zeptat, na automatickou pauzu. Plánuješ na této funkci něco dělat? Pokud vím, v Locusu si mohu nastavit, že se nebude trasa zaznamenávat, pokud se dostanu pod určitou rychlost, ale nezastaví se čas - tak jako to dělají aplikace k zaznamenávání trasy určené (Sports Tracker či Endomondo a určite i jiné). Jejich webové rozhraní pak nespočítá správně průměrné rychlosti. Naproti tomu SportsTrackLive s tím počítá stejně jako Locus a uvádí průměrné rychlosti celkové a v pohybu.

Zda by pak byla možnost vybrat si, zda chci automatické pauzy se zastavením času a nebo jen přerušení zaznamenávání trasy.
Title: Re: Zaznam stopy
Post by: Menion on August 28, 2012, 08:05:54
Zdravím,
  no nad tím jsem nikdy nepřemýšlel i když más pravdu, že ruzné programy tohle mají. Pokud by jsi byl schopen dát tento úkol na GetSatisfaction, bylo by to perfect. Takže říkám proč ne, může se to hodit, ale nepřijde mi to teď tak důležité takže bych to rád měl rád někde kde na to nezapomenu a kde lidi můžou hvězdičkami říct že to chtějí více než by se mohlo zdát :) (tzn. dám tomu větší prioritu a udělám to dříve)
Title: Re: Zaznam stopy
Post by: Mireczech85 on August 28, 2012, 08:10:32
Ok tak já to tam nějak vhodně zformuluju.

Odesláno z mého HUAWEI U8815 pomocí Tapatalk 2
Title: Re: Zaznam stopy
Post by: tprochazka on September 07, 2012, 08:29:39
Já nemůžu ten export nikde najít. V nastavení jsem našel možnost zapnout automatický export, který ale exportuje jen nové trasy. Jak exportuju ty už uložené. Když vlezu do sekce "Stopy" (divný překled), tak v menu je pouze Import a Manuál. Přesně tam bych čekal i export, proč to tam není?

Navíc je zde Locustrochu schyzofrenní,protože na Androidu 4 zobrazuje ty 3 tečkys pro menu jako vpravo dole tak nahoře. Myslím na Galaxy Nexu. Nicméně dolní tečky nic nedělají, je to hodně matoucí, ty dolní tečky by se měli automaticky skrýt pokud je menu v ActionBaru.
Title: Re: Zaznam stopy
Post by: Menion on September 07, 2012, 08:38:36
export je popsán tady http://docs.locusmap.eu/doku.php/manual:export_dialog (http://docs.locusmap.eu/doku.php/manual:export_dialog), prozatím jen anglicky. Nicméně export trasy buď kliknutím na ikonu nástroje u dané kategorie nebo na samotnou stopu/trasu, kterou chceš vyexportovat
Title: Re: Zaznam stopy
Post by: tprochazka on September 07, 2012, 08:41:18
díky moc, to jsem úplně přehlédl
Title: Re: Zaznam stopy
Post by: tprochazka on September 07, 2012, 08:58:26
Exportoval jsem tedyasi 130 stop, vše proběhlo OK,ale ve složce Interní úložištěLocusexport nic není, to je divné

Update: To nějak odmíta windows zobrazit v telefonu to je :-(
Title: Re: Zaznam stopy
Post by: Menion on September 07, 2012, 09:08:32
no to je ... teď jsem to zkusil a 27 stop zcela bez problémů. Locus po exportu opravdu napsal v dialog "Exportováno 130 stop"?
Title: Re: Zaznam stopy
Post by: Mireczech85 on September 07, 2012, 12:04:04
Chtěl bych se zeptat, jestli nemá někdo problémy s exportem stopy na http://http://www.gobreadcrumbs.com/breadcrumbs skrze Locus? Já jen jestli jsem si podrbal instalaci, nebo třeba zlobí server breadcrumbs. Děkuju

Locus mi přestane pracovat a nabídne to klasicky ukončení aplikace nebo nahlášení problému. Hlášení jsem poslal se systémovým logem, nebo co to nabízelo samo automaticky.
Title: Re: Zaznam stopy
Post by: Menion on September 07, 2012, 14:18:58
zdravím,
  vyzkoušel jsem - funguje mi. Instalací není co podrbat, stejně tak pokud Locus padne tak ať už je se serverem cokoliv špatně, je to problém Locusu.

prosímtě, jen zkus odhlásit/přihlásit, jestli nepomůže. Jinak tě poprosím o crash log, který určitě pomůže. Pokud nevíš jak na to, program CatLog spuštěný hned po pádu je tvůj kamarád :). Děkuju!
Title: Re: Zaznam stopy
Post by: tprochazka on September 07, 2012, 17:48:11
Quote from: "menion"
no to je ... teď jsem to zkusil a 27 stop zcela bez problémů. Locus po exportu opravdu napsal v dialog "Exportováno 130 stop"?

Ano, je tam:
Exportováno 0 bodů
Exportováno 130 stop

Proč? To je špatně?
Title: Re: Zaznam stopy
Post by: Menion on September 07, 2012, 17:59:18
no ne to je právě v pořádku. Divný ... můžeš zkusit jestli je do toho adresáře možné vůbec nakopírovat nějaký soubor? Jestli tam není nějaký zámek pro zápis? Zatr to je celkem nepochopitelný problém :). Exportuješ GPX soubor? Zkusil jsi zapnout možnost "Sdílet" jestli ti to nenabídne třeba dropbox? Taky když by jsi mi napsal co za parametry pro export máš nastavené, tak bych to zkusil přesně s tím samým nastavením. Jinak ti hold budu muset vytvořit nějakou test verzi s výpisy kterou pro mě spustíš spolu s CatLogem a která mi vypíše co je špatně ...
Title: Re: Zaznam stopy
Post by: tprochazka on September 08, 2012, 09:13:46
Problém není v Locusu,ty soubory se tam nakopírovaly,jsem je tam pak našel přes správce souborů přímo v telefonu. To ten debilní MTP protokol a asi hlavně windows si drží stav té složky v cache a už ji prostě nepřenačetl a tak pořád ukazoval stav před exportem, musel jsem restartovat windows.
Title: Re: Zaznam stopy
Post by: Mireczech85 on September 08, 2012, 10:29:48
Quote from: "menion"
zdravím,
  vyzkoušel jsem - funguje mi. Instalací není co podrbat, stejně tak pokud Locus padne tak ať už je se serverem cokoliv špatně, je to problém Locusu.

prosímtě, jen zkus odhlásit/přihlásit, jestli nepomůže. Jinak tě poprosím o crash log, který určitě pomůže. Pokud nevíš jak na to, program CatLog spuštěný hned po pádu je tvůj kamarád :). Děkuju!

Zkusil jsem se odhlásit a přihlásit, chyba bude někde mezi mým účtem a API breadcrumbs. Bohužel nepomohlo ani nahrání nové ROM. Ještě si s tím budu chvíli hrát a pak bych udělal log. Ale sakra, teď nevím jak log udělám, protože jedu na ICS a tam CatLog nefungoval. To je jedno, nějak to vymyslím a ozvu se, zatím mě to netrápí a třeba se to časem samo umoudří. Locusem by to nemělo být.
Title: Re: Zaznam stopy
Post by: Menion on September 08, 2012, 16:06:04
no divil bych se kdyby to nebylo v Locusu. To by se jim jinak rozhodilo vícero aplikací které jejich API využívají. Je ale divné že mě to šlape. Uvidíme začátkem týdne. Kdyby to stále nešlo, tak tě asi poprosím o log (catLog mi na ICS funguje bez problému) nebo přímo o tu trasu co se snažíš vyexportovat.
Title: Re: Zaznam stopy
Post by: Mireczech85 on September 08, 2012, 23:54:20
Tak jsem na to asi přišel, chtěl jsem exportovat dnešní výlet a šlo to. Zkusil jsem předposlední  (problémovej) ale ten stále nejde. Asi bude nekorektně uložen a dělá problémy. Ale i tak se mi zdá, ž e jim to api trochu zlobilo a nebo jim vadilo příliš neúspěšných pokusů o upload.
Title: Re: Zaznam stopy
Post by: Menion on September 10, 2012, 15:50:14
no pokud ti to stále nejde, myslíš že mi můžeš vyexportovat tu tvojí trať co se snažíš nahrát a já to zkusím u sebe?
Title: Re: Zaznam stopy
Post by: Mendosino on April 16, 2013, 10:16:41
Zaznamenal jsem problém u svého zařízeni Star N9500 S4 MTK6589 Quad core 1.2Ghz Android 4.2. Locus mám ve verzi Locus Pro 2.10.2. Problém je při záznamu stopy. Záznam se na mapě zobrazuje spravně i čas je korektní, ale ukazuje podstatně věší vzdálenost. Např. 18Km vykazuje jako 190Km. Neznáte někdo řešení, resp. změnu nastavení.