Locus Map - forum

Support => [CZ&SK] - diskuze o Locusu => Topic started by: pmoravec on March 14, 2012, 22:25:40

Title: [VYŘEŠENO] Pád verze 2.1.0 Pro - Málo paměti
Post by: pmoravec on March 14, 2012, 22:25:40
Zdravim, chtel jsem to poslat jako PM, at to nemusi menion cist Anglicky, ale u PM nejsou povoleny prilohy, takze to postnu do fora:

Zkousel jsem si prohlizet oblast Pradedu, kam se v sobotu chystam, a mel jsem zapnutou turistickou mapu Shocart s terenem (mam zaroven zobrazene nejake WP). Kdyz jsem s ni pohnul, stalo se mi 3x po sobe, ze Locus 2.1.0 Pro padnul.

Nicmene v adresari s logy nic nebylo (posledni crashlog mam z 4.3.), zmenilo se neco s jejich generovanim/ukladanim v soucasnych verzich?

Pustil jsem na to catlog a povedlo se mi po 4. Locus Pro shodit. Zachytil jsem pritom nasledujici (snad jsem to dostatecne ocistil od zbytku), zajimave je to v 21:55:26 [attachment=0:3s8njsuw]catlog.err[/attachment:3s8njsuw] (BTW: zda se, ze prilohy typu .txt ani .log nejdou pouzit, ale .err nastesti funguje od posledka, kdy jsme to resili).
 
Dekoduju to spravne, ze Locusu dojde pamet a na tvrdo spadne? Co s tim, zvysit heap size pro Dalvik VM?
Title: Re: Pad verze 2.1.0 Pro (online mapa Shocart) - malo pameti?
Post by: Menion on March 15, 2012, 08:20:19
Ahoj Pavle,
  no jo, OutOfMemory ... pořád asi není v Locusu něco jak má být protože tohle by se prostě stávat nemělo. Na tvém telefonu bude heap nastaven asi jen na 16MB, což bývá docela problém protože Locus při startu sebere kolem 10ti. Snažil jsem se tuhle velikost zredukovat ale nedaří se. No a k tomu pár obrázků a je to. Je ale divné že ti to dělá jen u Shocart map. V paměti by měli mít mapy shodnou velikost bez ohledu na brevnost nebo komplikovanost takže když už, mělo by to padat za vše situací.

  no každoádně momentálně s tím nic nesvedu ale zkusím se na to ještě pořádně podívat a trošku tu memory zátěž při startu zredukovat, to by mohlo pomoci ...
Title: Re: Pad verze 2.1.0 Pro (online mapa Shocart) - malo pameti?
Post by: pmoravec on March 15, 2012, 08:39:08
Quote from: "menion"
Ahoj Pavle,
  no jo, OutOfMemory ... pořád asi není v Locusu něco jak má být protože tohle by se prostě stávat nemělo. Na tvém telefonu bude heap nastaven asi jen na 16MB, což bývá docela problém protože Locus při startu sebere kolem 10ti. Snažil jsem se tuhle velikost zredukovat ale nedaří se. No a k tomu pár obrázků a je to. Je ale divné že ti to dělá jen u Shocart map. V paměti by měli mít mapy shodnou velikost bez ohledu na brevnost nebo komplikovanost takže když už, mělo by to padat za vše situací.

  no každoádně momentálně s tím nic nesvedu ale zkusím se na to ještě pořádně podívat a trošku tu memory zátěž při startu zredukovat, to by mohlo pomoci ...

Ahoj, chtel jsem se jen ujistit, ze to je skutecne ten duvod. Asi Te zklamu, ale dalvik.vm.heapsize=32m. Bezne pouzivam vektorove nebo offline mapy, tam se to neprojevilo. Nicmene delal jsem v tu chvili psi kusy. Delalo to v situaci, kdy:

1. Mam pomerne dost WP ke geocachingu (~1000, ale v tom miste bylo zobrazeno relativne malo)
2. Mel jsem max. pouzitelny zoom level na "relief + turisticka" - nepotrebujes v tom pripade nahodou 2x tolik pameti?
3. Zoom byl zamknuty a bylo odzoomovano na minimum (na coz jsem pak prisel az ex post)
4. Probihalo stahovani dlazdic
5. Velke rozliseni displeje (ZTE Blade) 800x480.

Rekl bych, ze to chce kombinaci vsech techto faktoru. Jinak Tvuj crashlog funguje (jak jsem zjistil v zapeti), ale zrejme pri OutOfMemory se uz proste neprovede.
Title: Re: Pad verze 2.1.0 Pro (online mapa Shocart) - malo pameti?
Post by: Menion on March 15, 2012, 08:44:04
aha bod 3. je problém. Tím je potřeba skoro dvojnásobek navíc. K tomu ty waypointy ke keším nejsou řešeny úplně ideálne a velké rozlišení ... no jo, pápá :). Ad bod 2. to není potřeba ... udělal jsem po testech systém který merguje dlaždice za běhu do jedné právě proto aby nebylo potřeba tolik paměti. Takže ano, musím načíst oba soubory ale hned co je spojít, se vymažou a nechá se v paměti pouze ten výsledný

OutOfMemory je prostě naprostý konec, na to ten můj logger už není schopen zareagovat. V tom případě už je na vše pozdě :). Porblém každopádně je ten zoom-lock. tam narůstá v podstatě na dvojnásobek potřebné množství dlaždic a když se navíc teda ještě tvoří i s tím reliéfem atd ...