Locus Map - forum

Support => [CZ&SK] - diskuze o Locusu => Topic started by: pappp on February 25, 2012, 17:08:15

Title: Locus - addon GeoGet Database
Post by: pappp on February 25, 2012, 17:08:15
Po aktualizaci na verzi 2.0.0. addon nefunguje - nepodařilo se načíst kešky - null
Title: Re: Locus - addon GeoGet Database
Post by: Menion on February 25, 2012, 17:51:56
akorát se na web nahrává nová verze, tak pak vyzkoušej
Title: Re: Locus - addon GeoGet Database
Post by: pappp on February 25, 2012, 19:36:24
Díky moc, už funguje
Title: Re: Locus - addon GeoGet Database
Post by: tprochazka on February 26, 2012, 10:01:47
Jen, nezobrazovala se u mysterek, které mají finální souřadnice dříve takové hvězdička?
Nyní se sice stále vyřešené mysterky zobrazují na finálních souřadnicích, ale nepoznám z ikonky, zda je vyřešená.
Title: Re: Locus - addon GeoGet Database
Post by: tprochazka on March 03, 2012, 17:15:31
Je to věc Locusu nebo Geoget puginu?  Vzhledem k tomu, že se přesun na finální souřadnice nastavuje v Locusu, tak předpokládám, že i tu ikonu určuje Locus.
Title: Re: Locus - addon GeoGet Database
Post by: Menion on March 03, 2012, 17:29:52
jop, opraveno, bude v další verzi (možná dnes jestli stihnu)
Title: Re: Locus - addon GeoGet Database
Post by: tprochazka on March 04, 2012, 09:10:14
Aktualizoval jsem na verzi z 3.3 a k žádné změně nedošlo, alespoň tedy v Pro verzi.
Title: Re: Locus - addon GeoGet Database
Post by: Menion on March 04, 2012, 09:26:10
no zkus data znovu naimportovat prosím ...
Title: Re: Locus - addon GeoGet Database
Post by: tprochazka on March 04, 2012, 10:56:40
Používám Geoget plugin v módu, kdy se keše neimportují do databáze Locusu, ale jen zobrazí na mapě a při dalším spuštění už tam nejsou, takže nový import jsem prováděl a pořád nic :-( Zkusil jsem tedy druhou možnost importu do databáze Locusu a odtamtud ji pak zobrazit a tohle funguje ona * tam opravdu je. Jde tedy stále o chybu v případě okamžitého zobrazení bez importu.

Zde by mimochodem bylo super, kdyby Locus uměl ten plugin sám notifikovat o posunu v mapě a na pozadí donačíst ta data automaticky.
Title: Re: Locus - addon GeoGet Database
Post by: tprochazka on March 13, 2012, 12:37:20
Tak koukám, že automatické načítání bodů z externího zdroje hned po posunutí mapy už Locus umí.
Nová verze addonu pro Geoget to už podporuje, což je fantastické nicméně v tomto případě se nejenže cache nepřesune na finální souřadnice, ale ani hvězdičkou neoznačí že cache má vypočtené finální souřadnice. To se každý ten ze 3 možných způsobů importu provádí jinak?

A taky Locus v tomto režimu dost brzo spadne na Out Of Memory. Zřejmě se pořád dokola přes sebe načítají nové a nové keše po každém posunutí mapy a staré se nezahazuj, možná jde tedy v tomto případě o chybu pluginu, nevím, jak je to rozhraní navrženo.
Title: Re: Locus - addon GeoGet Database
Post by: Menion on March 13, 2012, 16:29:00
problém s final waypointy v aktuální verzi je ten že se z addonu neposílají. Bude vyřešeno v další verzi.

ohledně OutOfMemory. Hraju si s tím docela dlouhou a dle výpisů se vše přepisuje a posílá korektně. Nemáš například zobrazeno až přespříliš  dalších bodů, tratí či tak? Zvláště na GN by OutOfMemory jen tak nastan neměl to chápem asi oba
Title: Re: Locus - addon GeoGet Database
Post by: tprochazka on March 15, 2012, 13:27:18
Nemám kromě keší s Geoget pluginu zobrazeno nic dalšího a používám vektové mapy ČR.
V geogetu mám nastaveno načtení 100 keší, když je přímo zobrazím nebo načtu do Locusu, tak vše funguje, zkoušel jsem i více jak 100, vše v pořádku.

Problém nastane až v okamžiku, kdy zapnu živé mapy (v geoget pluginu a v Locusu povolím posílání zpráv doplňkům)
Pak to padne doslova po několika minutách, prohlížení mapy.
Poslal jsem předevčírem ráno asi dva crash reporty na market.
Title: Re: Locus - addon GeoGet Database
Post by: tprochazka on March 16, 2012, 20:28:28
Postupně se to vylepšuje. Nyní se zdá, že se ve všech třech možných režimech použití Geoget addonu se keše zobrazují finálních souřadnicích. Nicméně ani v jednom případě se keš s finálními souřadnicemi nijak neoznačí.
Title: Re: Locus - addon GeoGet Database
Post by: tprochazka on March 24, 2012, 17:28:34
Už se zdá, že je vše opraveno. Díky moc. Jen jsem si teď všiml, že v režimu Live map se občas při přiblížení ztrácí keše. Je tam, pak zazoomuju a ona zmizí s už se neobjeví, takže ty živé mapy raději ještě moc nepoužívat.
Title: Re: Locus - addon GeoGet Database
Post by: Menion on March 24, 2012, 18:05:38
ještě jsem objevil problém s tím že se přepisují v Locusu nově označené "Nalezené" keše ale to bude teď v dalším release. No live mapa je pořád ve stádiu vývoje ale věříme že až bude šlapat jak má, bude to velmi velmi užitečná funkce :)
Title: Re: Locus - addon GeoGet Database
Post by: Honza_ on March 25, 2012, 19:29:36
Quote from: "tprochazka"
Už se zdá, že je vše opraveno. Díky moc. Jen jsem si teď všiml, že v režimu Live map se občas při přiblížení ztrácí keše. Je tam, pak zazoomuju a ona zmizí s už se neobjeví, takže ty živé mapy raději ještě moc nepoužívat.
Toto se mi stává u vyluštěných mystery keší. Vypozoroval jsem, že jakmile se dostanou původní souřadnice mimo mapu, tak vyluštěná mystery, přesunutá na final waypoint zmizí.
Title: Re: Locus - addon GeoGet Database
Post by: tprochazka on March 25, 2012, 20:37:36
Aha, to bude asi přesně tento důvod... to asi ale asi nebude mít tak jednoduché řešení :-(
Finální souřadnice se v databází geogetu ukládají  do úplně do jiné tabulky a je poměrně složité nad nimi hledat.
Title: Re: Locus - addon GeoGet Database
Post by: tprochazka on March 26, 2012, 13:00:52
Quote from: "menion"
ještě jsem objevil problém s tím že se přepisují v Locusu nově označené "Nalezené" keše ale to bude teď v dalším release. No live mapa je pořád ve stádiu vývoje ale věříme že až bude šlapat jak má, bude to velmi velmi užitečná funkce :)

Také si to myslím. Tohle měl google do svých map udělat už dávno, umožnilo by 3rd aplikacím přidávat další vrstvy do mapy, stejně jako se aplikace mohou integrovat třeba do systémového hledání.
Title: Re: Locus - addon GeoGet Database
Post by: wlashack on March 26, 2012, 15:54:34
Možná blbá otázka, s Geogetem se teprve učím, ale přece: jde do Locusu importovat jen vybrané body z geogetí databáze (Seznamy), anebo pouze celou databázi, a seznamy si musím importovat tak, že si je z Geogetu vyexportuji jako PQ? Díky.
Title: Re: Locus - addon GeoGet Database
Post by: tprochazka on March 27, 2012, 13:02:10
Podle mě se vždy importuje okolí bodu zobrazeného na mapě (tedy podle nastaveného filtru)
A nebo v případě Live mapy to, co je právě v zobrazenén výřezu mapy.
Podstata je tedy v tom, že máš na mapě všechny keše s Geogetu
pokud chceš jen nějaký omezený speciální seznam, třeba top keše, tak asi přes PQ nebo přes speciální Geoget DB, kde budou jen tyto body.
Title: Re: Locus - addon GeoGet Database
Post by: Rendy on May 05, 2012, 16:29:03
Zdravim, mám tu jeden problém u čerstvé nainstalovaného geogetu. vše nastaveno snad správně,  dam nacist kesky a locus vyhodi hlasku "nepodarilo se nacist kesky (lenght=1 region start= 0..." atd...co s tim prosím pěkně? :(
Title: Re: Locus - addon GeoGet Database
Post by: wlashack on May 05, 2012, 17:07:26
Mohlo by pomoct znovu nakopírovat databázi Geogetu do telefonu. Sám jsem zažil něco podobného a přestože jsem nikdy s kopírováním dat do telefonu neměl problém, v případě databáze Geogetu to opravdu bylo tak. Dokonce jsem ji rozchodil až po třetím zkopírování a zkoušel jsem to jen proto, že jsem narazil na příspěvky lidí, kteří měli stejný problém a takto jej vyřešili, samotného by mě to ani nenapadlo.
Title: Re: Locus - addon GeoGet Database
Post by: Rendy on May 05, 2012, 18:22:28
Tak třikrát překopírováno a stále stejná hláška...
Title: Re: Locus - addon GeoGet Database
Post by: Dudko on June 10, 2012, 20:38:58
Zdravim

Neviem ci som uplny blbec alebo cim to je, ale nedokazem to vobec sprovoznit, aj ked si v GeoGet-e na pc vytvorim databazu, nacitam tam cache z geocache.com, tak sa mi databaza aj "list" ulozia kazde zvlast, tak to potom skopirujem na telefon, najdem si v geoget database *.db3 subor a dam v Locuse nacitat tak pise ze databazovy subor nenajdeny...vedel by mi niekto napisat ci uz do spravy alebo sem, nejaky podrobny navod ako to cele sprovoznit, pripadne odkaz na takyto navod ?
Babral som sa s tym cez 2 hodiny a nic sa mi nepodarilo spravit aby to slo.. :oops:

Dik
Title: Re: Locus - addon GeoGet Database
Post by: dvzd on June 11, 2012, 11:48:57
Musíš v tom addonu správně zadat cestu k tomu databázovému souboru.

(http://http://www.umnet.com/pic/diy/software/android%5CLocus-addon-GeoGet-Database-1252-1.gif)
Title: Re: Locus - addon GeoGet Database
Post by: Dudko on June 11, 2012, 20:07:24
tak uz mi to ide jak som skopiroval databazovy subor priamo na kartu, (predtym som ju mal v priecinku), takze zjavne si to nevie aplikacia nacitat z priecinku :oops: .

Este by som mal taku otazocku...ten *.ggt subor (" list" ) je na nieco dobry  alebo len pre ucely pc verzie GeoGet-u ?

A este dotaz...ked beham po mapke a kukam cache, tak mi obcas vyhodi hlasenie "Aplikacia GeoGet for locus(proces net.kuratkoo.locusaddon.geogetdatabase) bola necakane zastavena. Skuste znova"   Moze byt niekde chyba z mojej strany alebo je to bug, ktory spravi novsia verzia ?
Title: Re: Locus - addon GeoGet Database
Post by: dvzd on June 12, 2012, 15:12:20
Jestli je "priecinok" složka, tak to samozřejmě načíst jde ze složky na kartě. Mám to v podsložce "import", která je v podsložce "data" a ta je ve složce "Locus".
Title: Re: Locus - addon GeoGet Database
Post by: jenda__ on August 14, 2012, 18:34:52
Zdravím,
Můžu tady nahlásit bug? :-) Jen taková drobnost - když má soubor databáze GeoGetu v názvu mezeru, tak addon nefunguje a okamžitě po posunutí mapy v Locusu (s periodickými aktualizacemi) vyskočí hláška, že GeoGet addon přestal pracovat a samozřejmě se nezobrazí kešky. Stejný soubor bez mezery v názvu funguje bez problémů.