Locus Map - forum

Support => Wishlist => Implemented => Topic started by: jctmarques on January 21, 2011, 13:14:29

Title: Navigation
Post by: jctmarques on January 21, 2011, 13:14:29
Hello.
I think I read all the topics in forum but didn't find anything regarding Road Navigation,
Would it be nice if Locus calls any external application to navigate to a point? (Like c:geo does in Turn by Turn Navigation to a cache)
If it has any way of doing that I would really appreciate the help.
Thanks and keep the excelent work.
Joao
Title: Re: Navigation
Post by: Menion on January 23, 2011, 19:28:33
Hi,
  it's nice idea. I added it into context menu of points. Try it in beta version please

viewtopic.php?f=21&t=159 (http://forum.asamm.cz/viewtopic.php?f=21&t=159)
Title: Re: Navigation
Post by: knshaikh on February 14, 2011, 08:45:27
Hi,

would it be possible to create a route and download it for offline use, just like the maps? currently what i do is that I create a kml route file and import it as an overlay, and follow it for Navigation. This method would save me a couple of steps and would add more value to the application.

Thank you.
Title: Re: Navigation
Post by: Menion on February 14, 2011, 09:34:53
this is already in testing version, but it's little unfriendly actually ...
Title: Re: Navigation
Post by: knshaikh on February 16, 2011, 08:46:01
I am sure you would be able to make it user friendly with your skill, do let us know once you release this feature and we will be more than happy to test and give you the feedback.  :D

Thanks.
Title: Re: Navigation
Post by: Menion on February 16, 2011, 09:06:53
Hi,
  I'm not so sure but I'll try :) Anyway, this feature is in today published version 0.9.16. You just have to draw path manually and third button on bottom panel is what you need. Actually it's just for testing, I do not wrote much about it.
Title: Re: Navigation
Post by: jusc on February 16, 2011, 09:32:10
Quote from: "jctmarques"
I think I read all the topics in forum but didn't find anything regarding Road Navigation,....

For road navigation you must use/have vector maps. Locus is using raster maps. The only way for road navigation without paying for a vector map at the moment I think, is using Openstreetmap data. But it works only in the Garmin format at the moment.  

Regards J├╝rgen
Title: Re: Navigation
Post by: knshaikh on February 16, 2011, 09:43:18
hi,

what i mean is that creating route in locus, selecting destination point and create route, just like in google maps. Google Navigation doesnt work in many countries, including Malaysia. once route is created, an option to save it for offline use is very useful.  :)