Locus Map - forum

Development => Discussion/New features => Topic started by: Kuratkoo on December 02, 2011, 09:53:30

Title: Addon - GeoGet Database
Post by: Kuratkoo on December 02, 2011, 09:53:30
Since new version of Locus 1.14.6 comes new addon – GeoGet database. Do you know GeoGet? GeoGet is geocache manager, where you can manage your final waypoints, add notes or waypoints to geocache or import/export geocache from/to GeoGet.

This addon provide connection between GeoGet database, where geocaches are save, and Locus, great map tool for Android! So you can view all your GeoGet geocache in Locus, manage final waypoints, view listing, etc. And everything offline!

It’s simple – install plugin, copy your GeoGet database to SD card, setup addon and run Locus. And just import geocaches.

Android Market: http://https://market.android.com/details?id=net.kuratkoo.locusaddon.geogetdatabase

Support development: Paypal (http://https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_donations&business=kuratkoo%40gmail%2ecom&lc=CZ&item_name=Locus%20-%20addon%20GeoGet%20Database&currency_code=USD)

Instructions:
1. Set correct path to GeoGet database on your SD card
2. Change filter in settings, if you want
3. Open Locus, tap on map (hold finger), select last icon in bottom menu – Settings and select Load GeoGet geocaches.
4. Done!

Changelog:
v1.3 - 2011-12-13
* fix issue with negative coords
* little speed improve

v1.2 - 2011-12-04
* Correct display of geocaches with final waypoint
* Option to filter geocaches by "archived"

v1.1 - 2011-12-04
* Able to load caches from right-side panel (by add function). Position from center of map
* Some fixies

(http://http://i.imgur.com/4o1sS.png) (http://http://i.imgur.com/JlIbe.png) (http://http://i.imgur.com/T6zLB.png) (http://http://i.imgur.com/QKozu.png) (http://http://i.imgur.com/oDYdb.png) (http://http://i.imgur.com/g77Xl.png) (http://http://i.imgur.com/2brQP.png) (http://http://i.imgur.com/bA8t7.png) (http://http://i.imgur.com/ZTanN.png) (http://http://i.imgur.com/Dt7xg.png)
Title: Re: Addon - GeoGet Database
Post by: wvb on December 02, 2011, 12:53:16
This looks interesting!
Sadly I can't find that new version of Locus yet in the market.
Guess I'll have to wait to try it out.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Title: Re: Addon - GeoGet Database
Post by: Kuratkoo on December 02, 2011, 22:08:38
New Locus version is out. So you can download and try this addon  :)
Title: Re: Addon - GeoGet Database
Post by: ivosak57 on December 02, 2011, 23:19:45
Ahoj,
skvělý addon!
Jen 2 poznámky:
- Když není v Locusu v nastavení "Hlavní" zaškrtnuto "Povolit hledání adresy", pak není jak vyvolat načtení keší.
- Nevím, kde se berou ikony pro načtené keše, ale uvítal bych možnost (třeba volitelnou), že se ikony zobrazí tak, jak je v Locusu zvykem, tedy podle nastavení v Kategoriích.

Dík za Tvou práci.
Title: Re: Addon - GeoGet Database
Post by: Kuratkoo on December 03, 2011, 09:54:13
Quote from: "ivosak57"
- Když není v Locusu v nastavení "Hlavní" zaškrtnuto "Povolit hledání adresy", pak není jak vyvolat načtení keší.
Ahoj, vyvolat nacteni kesi lze pres jakykoliv jiny bod v mape. Jinak mas asi pravdu, jinak to nejde :)
Quote from: "ivosak57"
- Nevím, kde se berou ikony pro načtené keše, ale uvítal bych možnost (třeba volitelnou), že se ikony zobrazí tak, jak je v Locusu zvykem, tedy podle nastavení v Kategoriích.
O tom nerozhoduje muj addon, ale primo Locus. Ja pouze do nej nahraju kesky.
Title: Re: Addon - GeoGet Database
Post by: menion on December 03, 2011, 09:59:54
nevím jak jinak je v locusu zvykem zobrazovat keše. Ikony keší se nastavují nezávisle na navolené ikonce v kategorii!
Title: Re: Addon - GeoGet Database
Post by: ivosak57 on December 03, 2011, 10:13:13
Aha, já jsem vždycky keše importoval jako jakékoliv jiné body (nejsem až tak zapálený kešer a ostatní služby pro GC nevyužívám) a tím pádem jsem jim mohl přiřadil ikonu podle kategorie, což mě vyhovovalo. Kešek jsou husté mraky a ty ikony dost veliké, takže už při mírném odzoomování není ani vidět mapa, takže používám jako ikonu puntík.  Dá se tedy nějak jinak (někde jinde) ta ikona keší změnit?
Title: Re: Addon - GeoGet Database
Post by: menion on December 03, 2011, 10:17:46
no počkat ... to že keše importuješ jako jiné body je v pořádku, jinak to ani nejde. Každopádně to že tvoje naimportované keše mají ikonu takovou jako má daná kategorie je špatně :). To znamená jedině že keše importuješ jen jako obyčejné body (tzn. informace v souboru který imporutješ neobsahuje informace o keši ale jen jméno a polohu). Protože pokud by v souboru co importuješ byly informace i o keši (listing, obtížnost, logy atd ...) tak prostě bod musí mít ikonu keše. Takže ve výsledku odpoveď - nedá, ikona keší je zatím jak je, bez možnosti změny. Pokud máš na mapě hodně ikon, doporučuju zapnout grupování ikonek, což by mělo pomoci
Title: Re: Addon - GeoGet Database
Post by: cevacevikus on December 03, 2011, 13:36:43
Sice jsem už děkoval na gc.cz, ale ještě jednou díky :-)

Nešlo by spouštění vyřešit tohoto addonu stejně jako u addonu argumented reality? Tedy ikonkou z pravého panelu? Načítání by pak bylo samozřejmě ke středu mapy... To samé by se hodilo i u addonu Geocaching (Nebo to rovnou udělat pro všechny addony jako standard)...

Na pomalejších telefonech totiž funkce hledání adresy docela obtěžuje, hlavně v terénu když je puštěno více aplikací - to je pak občas přímo k vzteknutí, když místo posunutí mapy vyskakuje hledání adresy...

Jelikož mám v Locusu vypnutý přesun finálek na úvodní souřadnice a označení jako vypočtené, všiml jsem si, že addon toto udělá za mě a pak když si dám v locusu zobrazit finálku, zobrazí se na úvodních souřadnicích (které jsou ale na místě vypočtené finálky, takže jsou oba body na sobě). Zajímavé ale je, že se začne zobrazovat čára od skutečných úvodních  souřadnic, na kterých ale není žádná ikonka...

EDIT: Tak jsem měl volbu přesunu nějakou zamrzlou, teď se to po zkoušení nějakým záhadným způsobem začalo chovat korektně, ale přišel jsem na jednu chybku: keše se neoznačují jako vypočtené...
Title: Re: Addon - GeoGet Database
Post by: ivosak57 on December 03, 2011, 15:26:07
Ano! To grupování je báječné, stydím se, že asi mě některé možnosti unikly. Budu si muset zase celý Locus projet.
Jen co se týká keší, exportuju je z Geodetu současně se všemi informacemi co potřebuju (název, hint, velikost, terén, obtížnost) a to se mi zobrazí jako poznámka bodu v Locusu. A víc nepotřebuju. To jen na vysvětlenou, proč jsem doposud podporu GC nepoužil.  Ovšem s novým addonem nutnost toho exportu odpadá, navíc mám k dispozici víc informací. Dík.
A souhlasím s cevacevikusem, že by bylo dobré odstartovat načítání ještě jiným způsobem, než je ten současný, třeba přes "Funkce" nebo tlačítkem na pravém panelu a to samozřejmě s vazbou na střed mapy.
Title: Re: Addon - GeoGet Database
Post by: Kuratkoo on December 04, 2011, 10:40:34
Vydána aktualizace v1.1, která umožňuje načítat kešky podle středu mapy pouze kliknutím na addon (musíte si ho hodit na pravý panel nebo přes menu ve Funkcích).
Title: Re: Addon - GeoGet Database
Post by: cevacevikus on December 04, 2011, 11:04:47
Super, načítání přes tlačítko na pravém panelu funguje skvěle! Jen jsem objevil chybku s neoznačováním keší jako vypočtené(nikoliv nalezené, ty jsou OK, omlouvám se za překlep), ale nevím zda je to v addonu a nebo Locusu...

Pošli mi prosím přes SZ odkaz na donate, ať to nemusím dělat přes mobil :-)

EDIT: Neoznačují se vypočtené, nalezené jsou OK :oops:
Title: Re: Addon - GeoGet Database
Post by: Kuratkoo on December 04, 2011, 14:10:14
Tak jsem to zkusil, a me se nalezena kesky zobrazuji v poradku? Zkus napsat na muj Google Talk kuratkoo@gmail.com a domluvime se.
Title: Re: Addon - GeoGet Database
Post by: Kuratkoo on December 04, 2011, 19:42:26
v1.2 - 2011-12-04
* Correct display of geocaches with final waypoint
* Option to filter geocaches by "archived"
Title: Re: Addon - GeoGet Database
Post by: Kuratkoo on December 13, 2011, 21:26:21
v1.3 - 2011-12-13
* fix issue with negative coords
* little speed improve
Title: Re: Addon - GeoGet Database
Post by: BGrosse on March 11, 2012, 09:52:07
Hi all!

I'm a lucky user of Locus Pro but always used it online together with geocaching app or c:geo. Perfect fit, but - online! In areas with rare online connection I was stuck every time. So I decided to "build" an offline system. Now, I have my whole country with vector maps on my SD card and everything is fine in Locus. Then I searched for a way to get all the caches for a certain area also offline in Locus. Thats the way I came to the Geoget addon:
Quote
It’s simple – install plugin, copy your GeoGet database to SD card, setup addon and run Locus. And just import geocaches.

Now, thats exactly what I did together with the accompanying PC program "Geoget 2". BUT: I get several thousand geocaches from within my target area downloaded and listed correctly in the PC program. Then I copied the database file to the SD card and point the geoget addon for Locus to it. Locus is now able to import the caches, BUT NOT ALL!

In detail: Locus imported the geocaches from the database file (around 5MB) into a separate category named "favourites". And though I set the count and distance in the geoget addon to "no limit" caches and 99km distance (to be sure to get all what is in the database), Locus is always importing the first 500 if ever (or stops importing due to an error "Unable to get geocaches! (null)").

What is wrong here? Is the number of imported elements limited to 500? What about the importing error which occures every here and there (depending on the settings in geoget addon)?

This is done on HTC Sensation with Android 2.3.4 (stock ROM).
Any suggestions? Please help...  :roll:

Greetings to the community!
Burkhard
Title: Re: Addon - GeoGet Database
Post by: Kuratkoo on March 15, 2012, 14:55:19
Hi,

what about new version of addon? Same issue?
If you set "no limit" and 99km, there should be problem with RAM memory in your phone.. Don't know. Could you please send me log? https://play.google.com/store/apps/deta ... tb.alogcat (https://play.google.com/store/apps/details?id=org.jtb.alogcat)