Author Topic: Locus na SD kartu?  (Read 1399 times)

Offline wlashack

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 182
  • Thanked: 3 times
    • View Profile
Locus na SD kartu?
« on: October 27, 2018, 16:10:11 »
Zdravím,
mám telefon s 2 GB RAM, z čehož je půlka zaplněná předinstalovanými aplikacemi. Mohu do něj dát SD kartu (tak jsem tam 32 GB dal), nicméně mi na ni nejde přesunout Locus, resp. hlavně LoMaps (offline mapy), které zabírají několik set MB. Díky tomu je RAM telefonu plná, telefon sotva jede a nic už nejde zaktualizovat, protože hlásí, že není místo. Přitom mám 32 GB místa na SD kartě, která je téměř prázdná, je na ní jen pár aplikací, které tam telefon umí přesunout.
Jde to nějak řešit = přesunout všechna data Locusu na SD kartu?

Díky.
 

Offline menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 10872
  • Thanked: 192 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: Locus na SD kartu?
« Reply #1 on: October 27, 2018, 20:56:08 »
Ahoj,
máme k tomu pěkný topic tady: http://docs.locusmap.eu/doku.php?id=cz:manual:faq:use_sdcard_on_kitkat .

Koukni, kdyby něco nejasné, písni ... doplníme, opravíme.
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 
The following users thanked this post: wlashack

Offline wlashack

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 182
  • Thanked: 3 times
    • View Profile
Re: Locus na SD kartu?
« Reply #2 on: October 28, 2018, 10:20:17 »
Moc díky, asi všemu rozumím, data map jsem si už z paměti telefonu zkopíroval do notebooku. Jen se mi nedaří zobrazit obsah SD karty, na kterou je potřebuji přenést.

V telefonu mám Total Commander, ale ten mi ukazuje jen interní paměť (cca 4,6 GB), nikde paměťovou kartu v jeho nabídce nevidím (možná se jen špatně koukám).

A stejně se chová telefon, když jej připojím drátem k notebooku. Také když dám "zobrazit obsah úložiště", zobrazí mi jen interní paměť telefonu, ale nenabídne SD kartu.

Ta SD karta tam ale evidentně je, protože ji telefon ukazuje v Nastaveních, i mi hlásí, že je na ní 16 GB volného místa a nějaké aplikace, které mi i dovoluje tam přesunout. Takže evidentně jde jen o to tu kartu zobrazit v nějakém správci souborů, což se mi ale nedaří.

Telefon mi po připojení přes USB k notebooku nabízí několik režimů (Média MTP, Fotky PTP, MIDI, Pouze nabíjení a Ladění USB), ale ať zvolím jakýkoli z nich, chová se to stejně, SD kartu mi to nezpřístupní.

Můžete prosím poradit ještě s tímhle? Díky.
« Last Edit: October 28, 2018, 10:33:13 by wlashack »
 

Offline Michal

  • Administrator
  • Apprentice of Locus
  • *****
  • Posts: 116
  • Thanked: 7 times
    • View Profile
    • Asamm Software
  • Device: Xiaomi Redmi Note 4 Global, Mi3, Nexus 7, Motorola Xoom
Re: Locus na SD kartu?
« Reply #3 on: October 30, 2018, 13:08:29 »
Zkuste v telefonu jako správce souborů ES Explorer. Pokud ani ten externí kartu nebude detekovat (a pozor, od Androidu 5 se už SD karta nenazývá jako "sdcard", ale kódovým označením např XXXX-YYYY), kartu vyjměte a pomocí adaptéru zkuste načíst v PC. Pokud ji nenačte ani PC, je nejspíše poškozená. Někdy stačí ji naformátovat, někdy bohužel nezbývá, než ji vyměnit.
PR & UX & copywriting, Locus team, Asamm Software, Prague
 
The following users thanked this post: wlashack

Offline wlashack

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 182
  • Thanked: 3 times
    • View Profile
Re: Locus na SD kartu?
« Reply #4 on: October 30, 2018, 19:51:18 »
Tak nakonec bylo řešení takové, že:
SD kartu jde v telefonu naformátovat dvěma způsoby:
- buď na data = půjde na ni nahrávat data a půjde číst, ale nepůjdou na ni přesouvat aplikace
- anebo jako interní paměť = půjdou na ni přesouvat aplikace, ale nepůjde číst

Já měl naformátováno tím druhým způsobem tudíž jsem musel:
- všechny aplikace přenesené na kartu vrátit do vnitřní paměti telefonu
- naformátovat telefonem (Nastavení / USB a úložiště) tím prvním způsobem, tedy "na data"
- restartovat telefon

A pak už kartu vidím a mohu na ni nahrávat data, jak potřebuji.

Píšu to takto proto, kdyby někdo řešil podobnou věc.
« Last Edit: October 30, 2018, 19:54:36 by wlashack »
 
The following users thanked this post: Jencek, Michal

Offline wlashack

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 182
  • Thanked: 3 times
    • View Profile
Re: Locus na SD kartu?
« Reply #5 on: November 02, 2018, 13:42:34 »
Všiml jsem si ještě jedné věci, která nevím, jestli se stala poté, co jsem aplikaci a data takto rozdělil mezi interní paměť a SD kartu, anebo až po aktualizaci Locusu na nejnovější verzi — vlastní ikonky bodů byly nahrazeny nějakými defaultními. A při dalším a dalším spouštění Locusu se to samovolně mění, jednou vidím skoro všechny ikony správně, jindy vidím generické, jindy tak nějak napůl, docela divočina. Jako kdyby telefonu nestačila paměť či co. Dřív se to nikdy nedělo.
« Last Edit: November 02, 2018, 13:45:49 by wlashack »
 

Offline menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 10872
  • Thanked: 192 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: Locus na SD kartu?
« Reply #6 on: November 02, 2018, 14:12:51 »
Omluva, to je asi jediná zásadnější chyba v nové verzi. Oprava bude co nevidět (přinejhorším v pondělí).
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 
The following users thanked this post: wlashack