Author Topic: Dotaz k Plánovači tras v Locusu  (Read 261 times)

Offline wlashack

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 182
  • Thanked: 3 times
    • View Profile
Dotaz k Plánovači tras v Locusu
« on: June 19, 2018, 21:19:10 »
Zdravím, chci se zeptat k Plánovači — je možné Plánovačem vytvořenou trasu (uloženou, ale vymazanou z Plánovače) dodatečně opět editovat? Koukám do manuálu, zkouším, ale nedaří se. přitom předpokládám, že to musí jít, jen na to nedokážu přijít. Poradíte? Díky.
 

Offline Condor

  • Padavan of Locus
  • ***
  • Posts: 255
  • Thanked: 13 times
    • View Profile
  • Device: HTC_One_M9_pro (HTC_Desire_500) HTC_Desire_300_free
Re: Dotaz k Plánovači tras v Locusu
« Reply #1 on: June 19, 2018, 22:20:03 »
Áno jasné. Jediná záludnosť je v tom že ľudia a predpokladám že aj Ty ideš z uloženej trasy cez menu do položky editovať. (Čo je logické) Ale tam nie! To je zvyšok starého systému (možno kvôli trasam zo starého systému).
Musíš ísť znova do plánovanie trasy. A tam Tí už to bude fungovať a bude Ti všetko jasné 😉.

(Pripomienka zo zoznamu malá priorita)
 

Offline wlashack

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 182
  • Thanked: 3 times
    • View Profile
Re: Dotaz k Plánovači tras v Locusu
« Reply #2 on: June 19, 2018, 22:36:10 »
Já na to šel ještě jinak, tvoje odpověď mě navedla na správné řešení - zobrazím si uloženou trasu, označím ji, kliknu na šipečku a z kontextového menu vyberu Plánovač tras. A už to jede.
Díky!

A zároveň jsem si ověřil, že jde editovat i trasy, které v Locusu Plánovačem vytvořené nebyly, tedy např. naimportované jako GPX. Což je super.
 

Offline Condor

  • Padavan of Locus
  • ***
  • Posts: 255
  • Thanked: 13 times
    • View Profile
  • Device: HTC_One_M9_pro (HTC_Desire_500) HTC_Desire_300_free
Re: Dotaz k Plánovači tras v Locusu
« Reply #3 on: June 19, 2018, 22:51:48 »
Ďakujem aj ja Tebe! Vďaka Tomu že máš v menu trasy že vraj plánovač trasy som to začal hľadať ako si to tam dostal!
Táto možnosť v nastaveniach nie je! Tak si vravim ako to tam ten chlap dostal? No nič skúsim si tam pridať aspoň ten starý edit na skúšku.
A! Stal sa zázrak 😄
Neexistujúca možnosť sa tam objavila.
Menion Menion......
 

Offline menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 10838
  • Thanked: 185 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: Dotaz k Plánovači tras v Locusu
« Reply #4 on: June 20, 2018, 09:01:24 »
No trasu ani není nutné zobrazovat na mapě. Možnost otevřít v plánovačí je i v detailu trasy, tedy po kliknutí na trasu v seznamu tras, pod tlačítkem vpravo dole. A nebo jak jste asi objevili, je možnost tlačítko "Plánovač" přidat i po nabídku trasy přímo po kliku nad mapou.
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 

Offline wlashack

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 182
  • Thanked: 3 times
    • View Profile
Re: Dotaz k Plánovači tras v Locusu
« Reply #5 on: June 20, 2018, 09:09:20 »
Já dřív dělal tu chybu (selský rozum), že jsem si nejdřív zobrazil trasu, pak otevřel Plánovač a snažil se tu trasu začít editovat ťukáním na ni. Unikal mi fakt, že Plánovač musí nejdřív vědět, jakou trasu edituji, proto to nefungovalo = pořád to kreslilo trasu novou namísto editace té zobrazené. Čili chyba v mém způsobu uvažování.
Pročítal jsem pak manuál k Locusu, kde jsem ale žádnou možnost editace už hotových a uložených tras nenašel, tak jsem znervózněl, ale dobrý. Moc dobrý. Jen jsem potřeboval nakopnout. S Plánovačem jsem moc spokojený, funguje šikovně, chytám v něm teď praxi. A moc se mi líbí, že jde editovat i importované trasy, to je paráda, že člověk není nijak omezený. Díky.