Author Topic: Automatické přibližování mapy podle vzdálenosti od naváděného bodu  (Read 212 times)

Offline geo marbes

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
    • View Profile
Ahoj,
podle návodu na http://docs.locusmap.eu/doku.php?id=cz:manual:user_guide:functions:guidance
umí Locus zoomovat mapu automaticky podle vzdálenosti bodu, na který zadám navádění.
Nicméně v Locusu je pouze možnost autozoom podle rychlosti a to je bohužel něco jiného a vhodné spíš pro autonavigaci než pro turistické nebo geocaching využití. Nebo hledám špatně v nastavení?
Prosím o radu...předem díky moc.
Martin
 

Offline Condor

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 138
  • Thanked: 7 times
    • View Profile
  • Device: HTC_One_M9_pro (HTC_Desire_500) HTC_Desire_300_free
Zdravim,
No mne sa sprava NAVADZANIE presne tak ako je uvedene v manualy. Na zaklade vzdialenosti. Cize cim som blizsie k bodu (cielu) tak sa mapa postupne priblizuje.

NAVIGACIA funguje na zaklade rychlosti.

Povolenie funkcie AUTO ZOOM je jedno spolocne pre navigaciu aj navadzanie a pre fungovanie musi byt povolene.

(Aspon myslim ze to zabera na obidva)
« Last Edit: March 25, 2018, 20:11:32 by Condor »
 
The following users thanked this post: geo marbes

Offline geo marbes

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
    • View Profile
Ahoj, díky za reakci - co máš za verzi? Ja mam verzi Locus 3.30.2 a tam je v Nastaveni/Mapy/Pokročilé funkce/Auto-zoom podle rychlosti a bohužel to při navádění (při chůzi opravdu) nefunguje (a to ani při opravě rychlosti na 0-6 km/hod). Dnes jsem to zkoušel a nedařilo se mi to - zapnuté to samozřejmě mám.
Jde mi o to, jestli jsem to někde nepřehlédl. Doufám, že ano a pokud jo, tak prosím o radu, kde to je.
Předem díky moc
 

Offline menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 10480
  • Thanked: 132 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Zdravím,
aby auto-zoom fungoval je třeba splnit několik podmínek. Zásadní je že mapa musí být vycentrovaná (levé dolní tlačítko).
Pokud je zapnuté navádění na bod a jsi ve vzdálenosti 100 až 2000 metrů od cíle, pak se provádí zoom kde tvoje poloha a poloha cíle se napasují do obrazovky. Při větší vzdálenosti nebo pro jiné/či vyplé navádění, je pak použité nastavení "auto-zoom" z nastavení o kterém jste se tady bavili.
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 
The following users thanked this post: geo marbes

Offline Condor

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 138
  • Thanked: 7 times
    • View Profile
  • Device: HTC_One_M9_pro (HTC_Desire_500) HTC_Desire_300_free
Tak som to tak na rychlo skusil (som v praci) a zda sa ze 3.30.2 fakt nezoomuje! Cestou z prace to testnem viac v pohybe.

P.S. Dalsia chyba:
Po strate GPS a prechode na FLP mi pri navadzani vyradilo otacanie mapy podla kompasu! (ina app kompas funguje OK)
+Edit: restart Locusu nepomohol. Mapa sa neotaca! Kompas v Locuse FUNGUJE!
Idem skusit restart mobilu.
+edit2: restart mobilu zabral. Vsetko ostatne plati ako som pisal.
« Last Edit: March 25, 2018, 21:16:14 by Condor »
 
The following users thanked this post: geo marbes

Offline geo marbes

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
    • View Profile
Diky zitra jeste jednou vyzkousim...treba jsem nekde delal chybu.
 

Offline Condor

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 138
  • Thanked: 7 times
    • View Profile
  • Device: HTC_One_M9_pro (HTC_Desire_500) HTC_Desire_300_free
geo marbes
zda sa ze u Teba chyba pravdepodobne nebude. U mna ZOOM "stoji" tiez (3.30.2)


« Last Edit: March 25, 2018, 21:24:52 by Condor »
 
The following users thanked this post: geo marbes

Offline geo marbes

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
    • View Profile
Condor, diky za vyzkouseni. Ja to zitra take zkusim v terenu a dam vedet. Dnes mi to neslo, ale treba jsem pako a nekde jsem udelal chybu. Uvidim zitra, ale kdyz to nejde ani u tebe, tak je mozne, ze jde o chybu Locusu a treba to v dalsi aktualizaci uz pujde...uvidime. Zitra dam kazdopadne vedet.
 

Offline Condor

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 138
  • Thanked: 7 times
    • View Profile
  • Device: HTC_One_M9_pro (HTC_Desire_500) HTC_Desire_300_free
Resume:
Zoom pri navádzani funguje OK! Ono chvíľku trvá kým sa to pri pohybe ustali a zazoomuje. Ďalej pri pohybe to už ide plynule.

geo marbes
Skontroluj nastavenia a povolenie autozoom. Po spustení navádzania klik na vystreliť (ja si dávam ešte aj natočenie mapy a mám posun stredu do 1/4 dole) a choď! Po pár metroch by sa to malo začať správať tak ako má. Čiže uvidíš aj štart aj cieľ. Zoom mapy to drží cca taký aby bolo vždy vidno obidva body.
Pri výpadku GPS to Locus na chvíľu zmatie ale po znova získaní polohy ďalej OK.

Ak sa to takto nebude správať tak potom nastúpi Menion ;-)

P.S. pre Menion
V mojom prípade ak prejde mobil na fiktívny fix FLP tak nastane zmätok.
 
The following users thanked this post: geo marbes

Offline geo marbes

  • Newbie
  • *
  • Posts: 9
    • View Profile
Tak hlásím, že auto zoom fakt funguje...stačilo se držet rad menion a Condor :)
Oběma velké díky.