Author Topic: change number of top panel buttons  (Read 210 times)

Offline zossebart

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 91
  • Thanked: 9 times
    • View Profile
  • Device: Sony Z1 Compact
change number of top panel buttons
« on: September 19, 2017, 15:57:37 »
Maybe I'm too dump, but where can I change the number of top panel buttons in 3.25.5? The manual is not very specific about where to find the setting or at least I can't find it (I thought Menu > Settings > Maps > Panels & Buttons > LAYOUT > Set function Panels?).
 
I'm pretty sure I changed this setting in the past but now can't find where any more.

Thanks in advance,
Zossebart
 

Online 0709

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 163
  • Thanked: 14 times
    • View Profile
  • Device: GT-I8160 CM11 SM-T235 4.4.2 THL4000 4.4.2
« Last Edit: September 19, 2017, 17:52:11 by 0709 »
 

Offline zossebart

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 91
  • Thanked: 9 times
    • View Profile
  • Device: Sony Z1 Compact
Re: change number of top panel buttons
« Reply #2 on: September 19, 2017, 19:43:51 »
OMG I'm really dumb :-) so easy and simple and of course it's right there in the manual but I overread it :-( Thanks for the PDF illustration!
 

Offline menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 10209
  • Thanked: 83 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: change number of top panel buttons
« Reply #3 on: September 21, 2017, 09:29:39 »
Hi zossebart, Willy

hmm easy maybe, but as usually, problem is how to get this information to user. There should be small blue hint rectangle, but as many times confirmed > nobody reads it :).
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 

Offline michaelbechtold

  • Padavan of Locus
  • ***
  • Posts: 436
  • Thanked: 13 times
    • View Profile
Re: change number of top panel buttons
« Reply #4 on: September 21, 2017, 10:25:53 »
In any case: the max amount of 5 is not justified. I remember the old dispute ...
 

Offline Andrew Heard

  • Padavan of Locus
  • ***
  • Posts: 427
  • Thanked: 13 times
    • View Profile
Re: change number of top panel buttons
« Reply #5 on: September 21, 2017, 11:44:01 »
Here is simple improvement - http://help.locusmap.eu/topic/allow-top-function-panel-to-scroll-if-too-many-buttons-to-fit. I love the right hand side panel - you can add any number of buttons and simply drag up or down to display all those buttons. A hidden feature! So why not use similar system for top panel buttons? My topic has 8 votes.
Sony Z1, Samsung Galaxy Note 8
 
The following users thanked this post: michaelbechtold