Author Topic: Plánování trasy  (Read 132 times)

Offline strapal

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 13
    • View Profile
Plánování trasy
« on: May 18, 2017, 11:46:30 »
Zdar pánové. Tak jsem to vzdal. Po dvou dnech klikání a požívání uklidňující slivovice jsem nucen se opět zeptat na základní věc. Po výměně telefonu jsem si nainstaloval oblíbený Locus (mám zaplaceno ! :-)  ) ale po zimě zaboha nemúžu přijít na to, kde si nastavit body průjezdu s upozorněním na sjetí z trasy. Vím že jsem si vždy naklikal několik desítek bodů na trase a pěkně mi to pak pípalo když jsem někam omylem zabočil. Prostě to nemůžu odhalit. Navigace to není, tam je to zřejmě pouze pro dva body. Navádění mi zase nenabízí uložit třeba 100 průjezdích bodů. Pokorně prosím o radu kde to je...

A ještě jeden - jak tohle všechno zazálohovat? Našel jsem jen import dat...

Díky moc !!
 

Offline Dan S.

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 139
  • Thanked: 2 times
    • View Profile
  • Device: SG S6
Re: Plánování trasy
« Reply #1 on: May 18, 2017, 13:05:18 »
Nastavení - Navigace - Upozornění na sjetí z trasy ... tam najdeš možnosti, jak tě Locus upozorní, když sjedeš z trasy=navigace. Stejné nastavení je i u Navádění.
K navigaci. Trasu si můžeš vytvořit online nebo offline přes Přidat novou trasu a měření.
Stačí takhle?

K zálohování ... vlevo nahoře hamburger menu (ty tři čárky) - Další funkce - Zálohování. Přes tuto funkci si zálohuješ/obnovíš nastavení, trasy ...
« Last Edit: May 18, 2017, 13:06:57 by Dan S. »
Locus Pro
 

Offline Žajdlík Josef

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 136
  • Thanked: 1 times
    • View Profile
  • Device: Xperia M
Re: Plánování trasy
« Reply #2 on: May 18, 2017, 13:26:54 »
Nebo kdyby jsi chtěl takovou fajnovůstku naklikat ručně do míst kde chceš aby Locus upozornil na na odbočení aniž bys používal navigaci tak si můžeš naklikat body do nějaké složky a pak zapnout Uporzornění na body z vybrané složky.
 

Offline strapal

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 13
    • View Profile
Re: Plánování trasy
« Reply #3 on: May 19, 2017, 19:55:11 »
Jasan, díky! Možná jsem se nevyjádřil přesně, ale jde mi hlavně o to, že nedokážu do mapy naklikat ty body. Vždy jen jeden a ten mi to spojí přímkou s aktuální polohou. Víc bodů na trase tam nedostanu..

Zálohu jsem přehlédnul...  ::)

Edit - teď si matně vzpomínám, že to vlastně nebyly body, ale propojené přímky, které mi tvořily trasu, od které se odvíjelo měření sjetí z této vytvořené trasy.
« Last Edit: May 19, 2017, 20:35:16 by strapal »
 

Offline Žajdlík Josef

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 136
  • Thanked: 1 times
    • View Profile
  • Device: Xperia M
Re: Plánování trasy
« Reply #4 on: May 19, 2017, 21:01:22 »
Nejsem si úplně jistý jestli Ti rozumím, ale pokud se při plánování tvoří přímky tak bych tipl, že nemáš zapnuto vytváření trasy při plánování. Je to takové to tlačítko třetí zleva dole, je to vlnovka nad ní kosočtverec. Tím zapneš výpočet trasy. Musí být modré, tedy zapnuto. Pak najdeš místo kam chceš pokračovat stiskneš první zleva ---+.
 

Offline strapal

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 13
    • View Profile
Re: Plánování trasy
« Reply #5 on: May 19, 2017, 21:41:28 »
Tak už jsem to prokousnul...  V podstatě jsem nějak neregistroval nabídku "Další funkce". Prostě jsem ji trvale přehlížel... Až Dan S. vzpomněl tuto možnost a v ní ejhle - TRASY.  To je moje favoritka.. :-) Možná to funguje stejně i přes vytváření trasy jak mi radil Josef.

Pánové, děkuji všem za čas a neuvěřitelně rychlé reakce.