Author Topic: Import trasy s navi příkazy?  (Read 736 times)

Offline libor007

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
Import trasy s navi příkazy?
« on: March 29, 2017, 23:58:44 »
Zdarec, jde někde naklikat trasu a importovat už i s navigačními příkazy? Na brouter webu se příjemně tvoří trasa, ale v locusu je bez příkazů.
 

Offline milh

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 40
  • Thanked: 1 times
    • View Profile
  • Device: SG SII (Android 4.1.2), Ideapad (Android 4.4.2)
Re: Import trasy s navi příkazy?
« Reply #1 on: March 30, 2017, 09:36:48 »
Priamo v mobile: Pridať novú trasu > Vypočítať trasu > Vypočítať inštrukcie. A potom už len naklikáš prejazdné body ako na webe a uložíš. Potrebné je mať nainštalovaný Brouter v mobile a zvolený ako Zdroj pre výpočet. Na presné naklikanie bodov na malom displeji mobilu je dobré mať pero, klikanie prstom je vec zvyku.

Odoslané z SM-N910F pomocou Tapatalku

 

Offline Žajdlík Josef

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 167
  • Thanked: 2 times
    • View Profile
  • Device: Xperia M
Re: Import trasy s navi příkazy?
« Reply #2 on: March 30, 2017, 10:30:38 »
Já myslím, že to není nutné. Stačí v podrobnostech naimportované trasy kliknout dole na tlačítko "navigovat po trase" a pokyny se vytvoří automaticky.
 

Offline roze

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 177
    • View Profile
  • Device: SGS6, Nexus 7
Re: Import trasy s navi příkazy?
« Reply #3 on: April 09, 2017, 20:48:53 »
To ' "navigovat po trase" a pokyny se vytvoří automaticky' by mě zajímalo ...
Trasu si naklikám vesměs na PC s několika průjedzními body - např.:
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"  ?>
<gpx xmlns="http://www.topografix.com/GPX/1/1" version="1.1" creator="http://geokuk.cz" >
<trk>
  <trkseg>
    <trkpt lat="50.184116" lon="14.173233" />
    <trkpt lat="50.166114" lon="14.153899" />
    <trkpt lat="50.164466" lon="14.153937" />
    <trkpt lat="50.162862" lon="14.130085" />
    <trkpt lat="50.161480" lon="14.114975" />
    <trkpt lat="50.147938" lon="14.101298" />
    <trkpt lat="50.128139" lon="14.113701" />
    <trkpt lat="50.137778" lon="14.091287" />
    <trkpt lat="50.142498" lon="14.094585" />
    <trkpt lat="50.147448" lon="14.086961" />
    <trkpt lat="50.141908" lon="14.083568" />
    <trkpt lat="50.141234" lon="14.063288" />
    <trkpt lat="50.131803" lon="14.067096" />
    <trkpt lat="50.111302" lon="14.087103" />
    <trkpt lat="50.105112" lon="14.136179" />
    <trkpt lat="50.105956" lon="14.144457" />
    <trkpt lat="50.095112" lon="14.165818" />
    <trkpt lat="50.104822" lon="14.208986" />
    <trkpt lat="50.116244" lon="14.201021" />
    <trkpt lat="50.110769" lon="14.219937" />
    <trkpt lat="50.094083" lon="14.211581" />
    <trkpt lat="50.085633" lon="14.220289" />
    <trkpt lat="50.083849" lon="14.230536" />
    <trkpt lat="50.071668" lon="14.224777" />
    <trkpt lat="50.058928" lon="14.212116" />
    <trkpt lat="50.051507" lon="14.221289" />
    <trkpt lat="50.032931" lon="14.212807" />
    <trkpt lat="50.015123" lon="14.212818" />
    <trkpt lat="50.018332" lon="14.232769" />
    <trkpt lat="50.023485" lon="14.223110" />
    <trkpt lat="50.024117" lon="14.224873" />
    <trkpt lat="50.025753" lon="14.228798" />
    <trkpt lat="50.030383" lon="14.231111" />
    <trkpt lat="50.034793" lon="14.235691" />
    <trkpt lat="50.039255" lon="14.242700" />
    <trkpt lat="50.029165" lon="14.262489" />
    <trkpt lat="50.032492" lon="14.266655" />
    <trkpt lat="50.033055" lon="14.268881" />
    <trkpt lat="50.026211" lon="14.280544" />
    <trkpt lat="50.021725" lon="14.296903" />
    <trkpt lat="50.032324" lon="14.308128" />
    <trkpt lat="50.043630" lon="14.329501" />
  </trkseg>
</trk>
</gpx>

Vzniké GPX si naimportuji do Locusu, pak  pomoci 'Přidat novou trasu & měření' si nechám navigaci spočítat tak, že se na mapě posouvám po jednotlivých průjezdních bodech a navigační příkazy si nechám bod po bodu spočítat. Při vícero průjezdních bodech to je dost pracné.
Zkusil jsem tu tvoji radu, naimportoval GPX, kliknul dole na tlačítko "navigovat po trase". Ale očekávaný výsledek - start v Praze Lužinách, průjezd přes Rudnou, Hostivice, Kladno, cíl Brandýsek nedostanu. Nebo jsem tě špatně pochopil?

 

Offline milh

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 40
  • Thanked: 1 times
    • View Profile
  • Device: SG SII (Android 4.1.2), Ideapad (Android 4.4.2)
Re: Import trasy s navi příkazy?
« Reply #4 on: May 11, 2017, 19:39:35 »
V tej importovanej trase chýbajú waypointy s navigačnými inštrukciami. V Locuse v podrobnostiach trasy pozri na kartu WAYPOINTY, ak tam nie sú žiadne údaje, tak Locus nemá podľa čoho navigovať.
Nepoznám všetky nastavenia webového Brouter-a (Geokuk-a), možnože sa to tam dá nastaviť aby do exportovaného GPX pridal inštrukcie.
« Last Edit: May 11, 2017, 19:49:59 by milh »
 

Offline roze

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 177
    • View Profile
  • Device: SGS6, Nexus 7
Re: Import trasy s navi příkazy?
« Reply #5 on: May 11, 2017, 19:53:33 »
No, nevím jestli toto vlákno chápu správně   :(
Týká se jen importů GPX z Brouteru?
Kolega Žajdlík píše ... naimportované trasy kliknout dole na tlačítko "navigovat po trase" a pokyny se vytvoří automaticky.
Kontaktoval jsem jej i přes SZ, ale po zpřesnění dotazu se již neozval.
Brouter nepoužívám, mým vstupem pro Locus jsou GPX bez navigačních příkazů.
Můj dotaz je tedy... je Locus pro takovouto trasu (s vícero průjezdními body) spočítat najednou navigační instrukce?
« Last Edit: May 11, 2017, 19:55:49 by roze »
 

Offline Žajdlík Josef

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 167
  • Thanked: 2 times
    • View Profile
  • Device: Xperia M
Re: Import trasy s navi příkazy?
« Reply #6 on: May 11, 2017, 21:16:15 »
Oh omlouvám se, pod náporem pracovních starostí jsem úplně zapomněl odpovědět. Trasy si většinou vytvářím předem zde: http://brouter.de/brouter-web/ ale někdy používám i GPX z Mapy.cz. Jestli obsahují pokyny k navigaci netuším, ale řekl bych, že ne. Po importu GPX do Locusu dám "Navigovat po trase" a pokyny se vytvoří samy. Je pravda, že naposledy jsem to použil na výšlapu asi v lednu takže jestli se něco nezměnilo v kódu aplikace netuším. Nicméně pokud se podívám na itinerář trasy (klik na šipku při navigaci a příkaz Itinerář) vidím tam seznam odbočení. Předpokládám, že před každým z nich mi Locus nahlásí kam mám odbočit. Jak to máš s Itinerářem?
PS: waipointy v importovaných trasách taky nemám, takže tím to asi nebude
 

Offline Jencek

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 31
  • Thanked: 5 times
    • View Profile
  • Device: Xiaomi, Redmi Note 4, Global
Re: Import trasy s navi příkazy?
« Reply #7 on: May 12, 2017, 07:42:10 »
Na webu Brouteru dole vlevo v okně, stačí změnit tuto položku
assign   turnInstructionMode  = 1  # 0=none, 1=auto-choose, 2=locus-style, 3=osmand-style
na
assign   turnInstructionMode  = 2  # 0=none, 1=auto-choose, 2=locus-style, 3=osmand-style

dát upload

a exportované gpx-ko by mělo míti i příkazy.
-------------------
toto je obsah souboru z Brouter web po změně instrukce viz. víš a příkazy v něm jsou¨

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<!-- track-length = 162 filtered ascend = 2 plain-ascend = 2 cost=385 -->
<gpx
 xmlns="http://www.topografix.com/GPX/1/1"
 xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"
 xmlns:locus="http://www.locusmap.eu"
 xsi:schemaLocation="http://www.topografix.com/GPX/1/1 http://www.topografix.com/GPX/1/1/gpx.xsd"
 creator="BRouter-1.4.8" version="1.1">
 <wpt lon="17.088509" lat="48.840022"><ele>161.5</ele><name>right</name><extensions><locus:rteDistance>58.0</locus:rteDistance><locus:rtePointAction>7</locus:rtePointAction></extensions></wpt>
 <trk>
  <name>brouter_1494567767563_0</name>
  <extensions><locus:rteComputeType>5</locus:rteComputeType></extensions>
  <extensions><locus:rteSimpleRoundabouts>1</locus:rteSimpleRoundabouts></extensions>
  <trkseg>
   <trkpt lon="17.087711" lat="48.840752"><ele>159.25</ele></trkpt>
   <trkpt lon="17.087946" lat="48.840624"><ele>160.25</ele></trkpt>
   <trkpt lon="17.088176" lat="48.840305"><ele>161.25</ele></trkpt>
   <trkpt lon="17.088509" lat="48.840022"><ele>161.5</ele></trkpt>
   <trkpt lon="17.088249" lat="48.839703"><ele>161.0</ele></trkpt>
   <trkpt lon="17.088051" lat="48.839626"><ele>161.25</ele></trkpt>
  </trkseg>
 </trk>
</gpx>
« Last Edit: May 12, 2017, 07:47:14 by Jencek »
Hledám pro radost.
 

Offline Dan S.

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 144
  • Thanked: 2 times
    • View Profile
  • Device: SG S6
Re: Import trasy s navi příkazy?
« Reply #8 on: May 12, 2017, 20:19:56 »
Taky to jde přes vytvoření kopie trasy a při ukládání kopie je možnost vygenerování navigačních příkazů (nebo i otočit směr)
Locus Pro
 

Offline poutnikl

  • Padavan of Locus
  • ***
  • Posts: 382
  • Thanked: 28 times
    • View Profile
    • My Brouter Profiles
  • Device: Sony Xperia M DUAL / LocusMap Pro / A4.3
Re: Import trasy s navi příkazy?
« Reply #9 on: May 14, 2017, 11:22:04 »
assign   turnInstructionMode  = 2  # 0=none, 1=auto-choose, 2=locus-style, 3=osmand-style
je nejlepší řešení, pokud chce uživatel vytvářet trasu na BRouter-webu
a mít v importované GPX trase instrukce z BRouteru, a nikoli generované Locusem.

Původní 1=auto-choose je ideální jako univerzální podoba pro cílové zařízení, zvláště pak pokud uživatel používá OSMAnd i LocusMap.

Ale web z auto-choose nepozná, je-li to určeno pro Locus nebo OSMAnd.
https://github.com/poutnikl/Brouter-profiles/wiki
When a user digs profiles up from the GitHub repositories,
they will be hopefully wrapped in some wiki knowledge....  :-)
 

Offline milh

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 40
  • Thanked: 1 times
    • View Profile
  • Device: SG SII (Android 4.1.2), Ideapad (Android 4.4.2)
Re: Import trasy s navi příkazy?
« Reply #10 on: May 16, 2017, 21:21:09 »
Asi je potrebné tu ešte povedať, že navigačné inštrukcie generované Locusom sú podstatne iné ako inštrukcie generované Brouterom. Zatiaľčo Locus generuje príkazy na každom ostrom "zalomení" trasy, Brouter generuje príkazy na odbočenie na križovatkách a upozornenia v istých vzdialenostiach pred odbočením.
V prípade importovanej trasy s inštrukciami z webu Broutera alebo vytvorením trasy postupom uvedeným vyššie, v prvej odpovedi, sú inštrukcie podobné ako poznáme pri bežnej cestnej navigácii.
Vo všetkých ostatných prípadoch dostaneme príkazy generované Locusom, tzn. info o ostrej zmene smeru trasy.
Každému vyhovuje niečo iné, preto odporúčam odskúšať.