Author Topic: Problém s Kompasem...  (Read 353 times)

Offline agilka

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 71
    • View Profile
Problém s Kompasem...
« on: December 29, 2016, 16:01:53 »
Zdravím,
nyní zcela náhle, aniž bych předtím kdy cokoliv přenastavoval, se po dotyku kompasu tento na vteřinu zjeví a poté ihned  spadne celý Locus, ovšem s tím, že se zároveň opět automaticky nastartuje, tedy včetně procesu  postupného načítání bodů, tras atd.
Je pravda, že to je několik týdnů co jsem kompas naposledy zapnul, takže nevím, zda se třeba nevloudil nějaký šotek do některé z posledních aktualizací.
Dělá to i po restartu tlf., GPS a všechny ostatní app. s jejím využitím jsou funkční...
 

Offline menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 9936
  • Thanked: 53 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: Problém s Kompasem...
« Reply #1 on: December 29, 2016, 17:46:15 »
Zdravím,
omluva za komplikace. Vypni si prosím v nastavení GPS zobrazení 3D skyplotu. V další verzi bude pro Android 4.x 3D skyplot komplet vypnut.
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 

Offline agilka

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 71
    • View Profile
Re: Problém s Kompasem...
« Reply #2 on: December 29, 2016, 22:47:23 »
ok, tak to opravdu pomohlo, budu si to pamatovat.
Jen k čemu je tam pak ta volba 2D/3D, když to může způsobit takovýto problém.
Jinak jen pro pobavení. Tohleto se muselo stát zrovna když jsem kamarádovi v superlativech vysvětloval proč si má také pořídit Locus...a ten výbornej kompas, no a pak přišly už jen ty padáky, sám jsem nevěřícně jenom čučel. Takže výsledek mojí agitky poněkud rozpačitý, ale jinak se Locus fakt moc líbil. Takže teď už jej s klidem  pozvu na druhé kolo...😀
 

Offline agilka

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 71
    • View Profile
Re: Problém s Kompasem...
« Reply #3 on: December 29, 2016, 23:00:55 »
...jo když už zde máme téma Kompas....šlo by v tom GPS okně vzájemně pomocí odlišných tvarů-ikonek identifikovat satelity stávajících provozovatelů? Aanebo si mezi nimi přepínat.
Je  to technicky vůbec možné?
 

Offline menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 9936
  • Thanked: 53 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: Problém s Kompasem...
« Reply #4 on: December 30, 2016, 07:16:41 »
Proč to tam je? Protože to doteď fungovalo ale nový 3D kompas má zdá se problémy na 4.x Androidech.

Odlišení tam už je. Ve 3D komplet, ve 2D , viz vysvětlivky: http://docs.locusmap.eu/doku.php?id=cz:manual:user_guide:tools:gps#gps . Nově teď ještě natočené čtverečky : Galileo (jen nové telefony s A7.0+)
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 

Offline agilka

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 71
    • View Profile
Re: Problém s Kompasem...
« Reply #5 on: December 30, 2016, 11:35:53 »
..ok, takže na A4...se už 3D Skyplot  nevrátí, čili pokud jsem to správně pochopil, bude až od A5.... Ne že by mi to nějak chybělo, budu se raději těšit, a asi i všichni další, na Galileo neb s tím se vše posune zase o nějaký ten level jinam. Navíc i hw upgrade již chystám, takže cokoliv se Snapdragonem, A7...a hlavně min. 4Ah baterií, jinak je to v terénu peklo 😁...