Author Topic: Nová práce s waypointy/kešemi při geocachingu (Locus 2.20.1)  (Read 5995 times)

Offline Čelda

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 129
    • View Profile
  • Device: Lenovo VIBE Shot (dualSIM) Android 5.1, formerly: Gigabyte G1355 (dualSIM) Android 2.3.4
Tak jsem to (viz subject) byl včera prakticky zatestnout na keškolovu. Myslím, že nová práce s kešemi a waypointy obecně bude dobrá, ale zatím je tam celá řada "porodních bolestí". Tady mám nějaké příklady:
1) Telefon si "pořád" (z mého pohledu nesmyslně) povibrovává tam, kde to dřív nedělal - rozkliknu keš na mapě, zavibruje, rozkliknu podřízený waypoint (třeba parkovací bod), zase zavibruje. Dá se to někde vypnout ?Z mého pohledu to k ničemu není a jen to vybíjí baterku.
2) Mám zapnuté navádění k nějakému podřízenému wpt keše (třeba souřadnice stage). Vyskočím zpět do mapy.  Chci se znovu podívat na listing keše, kliknu v mapě na ikonu keše (tj. ne toho podřízeného bodu, ale "mateřské" keše) a při otevírání keše se mi zároveň ukončí navádění k jejímu podřízenému waypointu ! Proč ?
3) Neuvědomuju si přesně, jak to bylo dřív (domnívám se, že jinak), ale nikde v záložkách wpt keše nemůžu nalézt informaci, kdy byla keš založena - v záložce "základní info" se mně v kolonce "Schováno" ukazuje nějaké evidentně jiné datum, zřejmě kdy jsem já vytvořil tento waypoint nebo tak něco.
4) Pokud na mapě rozkliknu podřízený bod keše, vstoupím přímo do něho (OK). Pokud se ale dál chci podívat na jeho "mateřskou keš" a kliknu na ikonu krabičky, nefunguje to - namísto toho se skočí do mapy. (Ale "jen většinou", viděl jsem, že to i zafungovalo, ale nevím, na čem to závisí. Možná když příjdu do podřízeného wpt z mateřské keše, tak návrat funguje, když přijdu přímo z mapy, tak ne.)
« Last Edit: March 30, 2014, 23:48:36 by Čelda »
 

Offline vladimir29

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
  • Device: Galaxy Nexus, Garmin Oregon 450
Re: Nová práce s waypointy/kešemi při geocachingu (Locus 2.20.1)
« Reply #1 on: March 31, 2014, 22:33:36 »
Ahoj, mam telefon Galaxy Nexus, nize uvedu co se projevuje me...

1. Zadne z vibraci se neprojevuji na zadnych uvedenych akcich
2. Pri stejne akci se navadeni neukoncilo
3. V zalozce zakladni info v kolonce schovano mam zobrazeno kdy byl listing zalozen (NE publikovan!)
4. Klik na ikonu kese funguje naprosto regulerne

Tak nevim, kde je u tebe chyba. Zkus reinstal appky...
 

Offline Čelda

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 129
    • View Profile
  • Device: Lenovo VIBE Shot (dualSIM) Android 5.1, formerly: Gigabyte G1355 (dualSIM) Android 2.3.4
Re: Nová práce s waypointy/kešemi při geocachingu (Locus 2.20.1)
« Reply #2 on: March 31, 2014, 23:24:28 »
Hmm a co tam máš za Android ? Asi nějaký 4.x.y co ? Já uvedené závady pozoruju na telefonu s Androidem 2.3.4.
Schválně jsem si teď od synátora půjčil tablet ASUS s Androidem 4.2.2 a zkusil jednotlivé chyby:
ad 1) Na ASUSu se chyba neprojevuje (nevibruje to zbytečně).
ad 2) Chyba se projevuje
ad 3) Chyba se projevuje (V záložce Základní info, Schováno mám u všech testovaných keší dnešní datum !)
ad 4) Chyba se projevuje (Pokud jdu z nadřazené keše, "krabička" do ní vrací, pokud jdu z mapy, vrací se - nesprávně - do mapy.)
 

Offline menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 10624
  • Thanked: 148 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: Nová práce s waypointy/kešemi při geocachingu (Locus 2.20.1)
« Reply #3 on: April 01, 2014, 06:46:04 »
Předpokládám že zde závisí na zdoji keší. Odkud je prosím čeldo máš? Nějaký add-on, PQ?

Jinak
1) vibrace je pokud je v telefonu zapnutý haptic feedback, nicméně v další verzi nebude
2) opraveno. Dělo se pokud se keš ukládála kvůli nějakým změnám

3) nedaří se mi nasimulovat, mě funguje
4) to samé
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 

Offline Kroko_CZ

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 112
    • View Profile
  • Device: HTC One M8
Re: Nová práce s waypointy/kešemi při geocachingu (Locus 2.20.1)
« Reply #4 on: April 01, 2014, 09:41:08 »
Tak jsem otestoval na HTC One , 4.4.2


1 a 2 vysvětleno Menionem

3. v Zákadní info mám položku Vytvořeno /ne Schováno/ se správným datumem (taky si myslím že chyba se táhne již se zdrojem dat a nemá co dělat s Locusem)

4. Funguje mi spolehlivě i když jdu na matěřskou keš z waypointu
backup BackuP BACKUP
 

Offline menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 10624
  • Thanked: 148 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 

Offline Čelda

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 129
    • View Profile
  • Device: Lenovo VIBE Shot (dualSIM) Android 5.1, formerly: Gigabyte G1355 (dualSIM) Android 2.3.4
Re: Nová práce s waypointy/kešemi při geocachingu (Locus 2.20.1)
« Reply #6 on: April 01, 2014, 21:58:44 »
Testuju to v Locus 2.20.1.1 na Android 2.3.4:
1) OK, už zbytečně nevibruje :-)
2) Tak bohužel, dělá to i nadále.
3) Bohužel stále stejné - "Schováno" a je to dnešní datum. Chová se to stejně, v obou následujících případech:
 I) když importuju data o keších přes Locus - addon GeoGet Database (Radim Vaculík)
 II) když importuju data o keších přes Locus - addon Geocaching (Arcao)
Ve třetím případě, když jsem měl data importovaná přímo z GPX (výstup z GeoGetu jako "Geoget GPXv2 (Extended PQ GPX)" ), tak je tam pole "Schováno", ale je prázdné ??!!!
4) Zjistil jsem, že někdy to funguje, někdy ne. Zdá se mi, jako by to záleželo na tom, jestli se někde něco správně inicializuje nebo ne:
A Pokud jdu z nadřazené keše, vždy se vrátím zpět OK.
B Pokud si nechám podřízené wpt zobrazit na mapě a rozkliknu podřízený wpt z mapy, někdy pak "krabička" funguje a někdy ne (místo toho se skočí zpět do mapy)). Zdá se mi, že když jsem na té keši předtím zkoušel A, funguje pak i B, jinak ne ...
 

Offline Kroko_CZ

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 112
    • View Profile
  • Device: HTC One M8
Re: Nová práce s waypointy/kešemi při geocachingu (Locus 2.20.1)
« Reply #7 on: April 01, 2014, 22:47:32 »
"Ve třetím případě, když jsem měl data importovaná přímo z GPX (výstup z GeoGetu jako "Geoget GPXv2 (Extended PQ GPX)"  "

Už dva roky používám GPX výstup z Geogetu a přímý import souboru, ale na rozdíl od tebe jako výstup z Geogetu používám "Original PocletQuery GPX" a jak jsem již psal. datum je v pořádku. Vyzkoušej
backup BackuP BACKUP
 

Offline Čelda

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 129
    • View Profile
  • Device: Lenovo VIBE Shot (dualSIM) Android 5.1, formerly: Gigabyte G1355 (dualSIM) Android 2.3.4
Re: Nová práce s waypointy/kešemi při geocachingu (Locus 2.20.1)
« Reply #8 on: April 01, 2014, 23:54:59 »
Tak jsem zkusil ten samý soubor (z třetího případu) exportovat z GeoGetu jako "Original PocketQuery GPX" a znovu naimportovat keše z něho do Locusu. Sice mně to píše pořád "Schováno" (a ne "Založeno", ale to je detail), ale v tomto případně je tam skutečně správné datum založení keše ! Takže tím se zdá asi bod 3 vyřešen - je to formátem vstupních dat a případně by to museli asi upravit autoři příslušných pluginů.
 

Offline voldapet

  • Administrator
  • Padavan of Locus
  • *****
  • Posts: 446
  • Thanked: 6 times
    • View Profile
Re: Nová práce s waypointy/kešemi při geocachingu (Locus 2.20.1)
« Reply #9 on: April 02, 2014, 11:14:04 »
2) Mám zapnuté navádění k nějakému podřízenému wpt keše (třeba souřadnice stage). Vyskočím zpět do mapy.  Chci se znovu podívat na listing keše, kliknu v mapě na ikonu keše (tj. ne toho podřízeného bodu, ale "mateřské" keše) a při otevírání keše se mi zároveň ukončí navádění k jejímu podřízenému waypointu ! Proč ?

Opravdu se to stále děje i v poslední verzi? Nějak se nám to nedaří nasimulovat. Je ta kěš nějak specifická? Jestli je uložená přímo v Locusu nebo z Live map. Jedná se o navádění (ne navigace)?
 

Offline Čelda

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 129
    • View Profile
  • Device: Lenovo VIBE Shot (dualSIM) Android 5.1, formerly: Gigabyte G1355 (dualSIM) Android 2.3.4
Re: Nová práce s waypointy/kešemi při geocachingu (Locus 2.20.1)
« Reply #10 on: April 02, 2014, 11:40:46 »
Pro shrnutí začnu problémem 1:

Quote
1) Telefon si "pořád" (z mého pohledu nesmyslně) povibrovává tam, kde to dřív nedělal - rozkliknu keš na mapě, zavibruje, rozkliknu podřízený waypoint (třeba parkovací bod), zase zavibruje. Dá se to někde vypnout ?Z mého pohledu to k ničemu není a jen to vybíjí baterku.
OK, vyřešeno verzí 2.20.1.1

Dále jsem dalšími výzkumy v práci :-0 zjistil zajímavou věc, a sice že všechny tři problémy 2, 3 i 4 (!!) závisejí na způsobu, jakým data o keších do Locusu importuju ! Pokud použiju výše Kroko_CZ doporučený formát importu z GeoGetu, problém 2, 3 ani 4 se neprojevuje, a to ani ve verzi 2.20.1 !!
Rozumím problému 3:
Quote
3) Neuvědomuju si přesně, jak to bylo dřív (domnívám se, že jinak), ale nikde v záložkách wpt keše nemůžu nalézt informaci, kdy byla keš založena - v záložce "základní info" se mně v kolonce "Schováno" ukazuje nějaké evidentně jiné datum, zřejmě kdy jsem já vytvořil tento waypoint nebo tak něco.
prostě, když import informace o založení keše neproběhne, Locus si tam asi domyslí dnešní datum.
Nerozumím ale problémům 2 a 4:
Quote
2) Mám zapnuté navádění k nějakému podřízenému wpt keše (třeba souřadnice stage). Vyskočím zpět do mapy.  Chci se znovu podívat na listing keše, kliknu v mapě na ikonu keše (tj. ne toho podřízeného bodu, ale "mateřské" keše) a při otevírání keše se mi zároveň ukončí navádění k jejímu podřízenému waypointu ! Proč ?
...
4) Pokud na mapě rozkliknu podřízený bod keše, vstoupím přímo do něho (OK). Pokud se ale dál chci podívat na jeho "mateřskou keš" a kliknu na ikonu krabičky, nefunguje to - namísto toho se skočí do mapy. (Ale "jen většinou", viděl jsem, že to i zafungovalo, ale nevím, na čem to závisí. Možná když příjdu do podřízeného wpt z mateřské keše, tak návrat funguje, když přijdu přímo z mapy, tak ne.)
I při importu ze "špatného" typu souboru jsou podřízené wpt (z uživatelského pohledu) řádně vytvořeny, zobrazují se správně na mapě, dá se k nim navádět atd.Jak to, že se ten "špatný vstupní formát" projevuje i na takových zdánlivě nesouvisejících činnostech ?
Je-li zájem, můžu poslat dva soubory GPX s totožnými kešemi - po importu jednoho se jevy 2, 3 ,4 dějí, po importu druhého nikoliv.
 

Offline menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 10624
  • Thanked: 148 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: Nová práce s waypointy/kešemi při geocachingu (Locus 2.20.1)
« Reply #11 on: April 02, 2014, 12:45:34 »
o tom, že to bude záviset na zdroji jsem psal hned zpočátku http://forum.locusmap.eu/index.php?topic=3812.msg28175#msg28175

Přilož sem prosím špatné a dobré GPX, hned se na to podívám.
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 

Offline Čelda

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 129
    • View Profile
  • Device: Lenovo VIBE Shot (dualSIM) Android 5.1, formerly: Gigabyte G1355 (dualSIM) Android 2.3.4
Re: Nová práce s waypointy/kešemi při geocachingu (Locus 2.20.1)
« Reply #12 on: April 02, 2014, 13:26:29 »
Chtěl jsem ti dát dva jednoduché soubory s jednou keší, kde po importu z jednoho to dělá a z druhého to nedělá, ale bohužel tak jednoduché to nebude :-( Pokud to je jediná keš, tak to neudělá ani po importu ze "špatného" souboru - zřejmě tam hraje ještě nějakou roli množství keší v souboru nebo tak něco. Dokonce jsem zjistil, že když naimportuju keš přes addon GeoGet Database (Radim Vaculík) a zafunguje to špatně, tak když ty keše pak vyexportuju z Locusu do GPX a pak znovu naimportuju, už se to špatně nechová.

Ale bohužel dál se tomu můžu věnovat až večer - zkusím připravit dvojici souborů, na které to půjde demonstrovat.
 

Offline menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 10624
  • Thanked: 148 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: Nová práce s waypointy/kešemi při geocachingu (Locus 2.20.1)
« Reply #13 on: April 02, 2014, 16:21:28 »
perfekt, děkuji
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 

Offline Čelda

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 129
    • View Profile
  • Device: Lenovo VIBE Shot (dualSIM) Android 5.1, formerly: Gigabyte G1355 (dualSIM) Android 2.3.4
Re: Nová práce s waypointy/kešemi při geocachingu (Locus 2.20.1)
« Reply #14 on: April 02, 2014, 23:15:52 »
Quote
Ale bohužel dál se tomu můžu věnovat až večer - zkusím připravit dvojici souborů, na které to půjde demonstrovat.
Tak bohužel se mi teď nedaří nachystat to přímo takto (jevy se neprojevují), ale jsem si skoro jistý, že jsem špatné chování viděl i po přímém importu GPX "v méně vhodném formátu" do Locusu.
Nicméně stále se mi jevy projevují, pokud použiju jeden z addonů (ale tam už autorem není Menion a asi se to i hůř zkoumá).

Ale pokud bys to přece jenom chtěl vyzkoušet:
1) Nainstalovat addon GeoGet Database (Radim Vaculík)
https://play.google.com/store/apps/details?id=net.kuratkoo.locusaddon.geogetdatabase&hl=cs

2) Stáhnout si můj soubor pro GeoGet s kešemi v Brně a okolí
http://www.volny.cz/celechovskyj/Kese_Brno.db3
umístit ho někam na paměťovku do telefonu (v cestě nesmějí být mezery), spustit nainstalovaný addon mimo Locus a nastavit cestu na soubor DB3.

3) V Locusu vjet na mapě někam do Brna nebo okolí a spustit addon - tím se naimportují keše v okolí místa na mapě do zvolené složky Locusu.

Takto naimportované keše (musí to být některá, která má v sobě podřízené wpt - většinou multi nebo mystery keše) vykazují (většinou) problémy 2, 3 i 4. Ve starších verzích Locusu předcházejících 2.20.1 se problém 2 ani 4 (3 si nejsem jistý) nevyskytoval. Podobné chování vidím i při importu z addonu Geocaching4Locus od Arcao. Není nakonec nějaký problém ve změně rozhraní pro addony ?