Author Topic: náměty  (Read 14863 times)

Offline Dan S.

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 133
  • Thanked: 2 times
    • View Profile
  • Device: SG S6
Re: náměty
« Reply #90 on: February 12, 2016, 10:00:10 »
Šlo by přidat i TTS k upozornění na získání a ztracení pozice GPS - GPS zapnuta, GPS vypnuta? Ono těch různých nastavených zvuků je dost a dá se v tom ztratit.
Locus Pro
 

Offline Condor

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 88
  • Thanked: 1 times
    • View Profile
  • Device: HTC_One_M9 (HTC_Desire_500)
Re: náměty
« Reply #91 on: March 20, 2016, 02:14:25 »
Ah ta spojnice k final bodu je pěkná chybka kterou mi nikdo neřekl, opraveno, díky.

Tak neviem... všetky čiary zostali ako vlas 1px čiže takmer neviditeľné.

Už som z toho nového displeja v HD nešťastný :-( všetko čo sa dalo nastaviť na 150-200% som zväčšil aby to bolo vidieť.
To že okrem vector mapy (dá sa nastaviť rozlíšenie) je skoro všetko nepoužiteľné je strašne :-( Taká google mapa napríklad text a názvy miest sú bez šance malé absolútne nečitateľné.

Všetky trasy čo mám uložené majú základné nastavenie hrúbky takže 1px čiže ich nevidim. (Tie čo som potreboval ručne edit na 10px) Nastavenie pre celú zložku a hrúbku trasy som nenašiel. Aj keď sa mi zdá že som to niekde v predošlých verziách videl niekde. Doteraz som to nepotreboval.

Plánovanie trasy cez pridať meranie a bod či ako sa to volá často používam. Vygenerovana trasa navigácie má hrúbku 1px počas vytvárania takže netuším nevidim.... Pri navigácii už potom sa dá nastaviť hrúbka. Na tento displej mám 20px.

Spojnicu GPS stred nemôžem dát väčšiu lebo zväčší všetky objekty ktoré potom sú cez celý displej. Samostatné to nejde.

A ďalšie objekty a čiary ktoré sú fix 1px.......

Som už z toho na nervy :-( A to som sa tešil na väčší displej s lepším rozlíšením :-(


Ľudia ako používate Locus na 5" HD  displejoch? Vidíte tam tie vecí?




HTC M9 - 1080 x 1920 pixels (~441 ppi pixel density)
HTC 500 - 480 x 800 pixels (~217 ppi pixel density)
Nexus 7 - 800 x 1280 pixels (~216 ppi pixel density)

Ak by som chcel mať Locus ideálny ako som ho videl na starom tak by som potreboval celý komplet Locus x2 väčšie zobrazenie v defaulte.
Takže new Locus Pro HD ;-)
« Last Edit: March 20, 2016, 02:59:40 by Condor »
 

Offline Dan S.

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 133
  • Thanked: 2 times
    • View Profile
  • Device: SG S6
Re: náměty
« Reply #92 on: March 20, 2016, 09:34:15 »
Nastavení tloušťky čáry u importovaných, vytvořených,.... tras jde přímo ve složce, ťapni na 3 tečky u složky - editovat - hlavní nastavení - a tam si nastavíš barvu, tloušťku,.. čáry.
V Přidat trasu a měření si klikni na ten klíč - Definovat šířku -  a zobrazí se ti opět nastavení tloušťky čáry.
V nastavení Locusu - Různé - si nastav výchozí tloušťku a barvu čáry všech importovaných, vytvořených tras.
Locus Pro
 

Offline Condor

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 88
  • Thanked: 1 times
    • View Profile
  • Device: HTC_One_M9 (HTC_Desire_500)
Re: náměty
« Reply #93 on: March 20, 2016, 12:06:01 »
Dan Seliga
Dik za odpoveď...
Samozrejme všetky tieto možnosti som skúšal ale napríklad nastavenie zložky trasy 3 bodky nemu mi vyhodí the možnosti a koniec! Nikam ďalej žiadne nastavenia hodnoty nič. Môžem len vybrať jednu z tých možnosti a nič viac. Tam som to hľadaj ako prvé. edit - tak som to úspešne nastavil. Tie štyry možnosti cez klik na niektorú nič ale mení sa to dole na tej čiare. Hľadal som to v konkrétnej možnosti vo výbere. Takže ďalšia čiara úspešne viditeľná
Vytváranie trasy píšem o modrej trase ktorú generuje navigácia nie o tej fialovej čiare merania. Edit: hrúbku čiary ovplyvnilo nastavenie ktoré som teraz mení asi pre zložku trasy alebo už ani neviem ktoré. Do ktorej skupiny čiar je táto zahrnutá. Ale je už 10 px takže tiež OK.
Hlavné nastavenia, rôzne, farba hrúbka import... to bolo druhé čo som urobil! Nastavené mám 10 a žiadna zmena.
Locus používam skoro denne skoro 3 roky a vždy sa nájde niečo čo netuším kde to je ale tieto veci viem kde sú.
Celý Locus si ale ja ako užívateľ po jednotlivých položkach nemôžem (a ani všetko nie je dostupné) prispôsobovať. Keď to už ja nedokážem tak zbežný užívateľ to... asi odinstallajuje.
Tak to riešim aj ja ak zistím že nejaká aplikácia je "malá" na HD a ďalej to neriešim.
 

 Jednotlivo čo sa dalo a čo som našiel v nastaveniach aj v config súbore som po zväčšoval.
Je kopec ďalších objektov a čiar ktoré sa nedajú nikde nastaviť a problém že niektoré vecí sú zahrnuté v skupine objektov a nedajú sa samostatne. Takže po zväčšení je čiara OK ale potom napríklad okno bodu je na celý displej.
Mapy ako tak znásilnene na 250% a text následne zmenšený na 50% pre vektorové lebo tam to potom ani na displej nevojde.
Také ako tak použiteľné nastavenie.


Pre Meniona

Skus si požičať nejaké HD zariadenie a skús na takom pracovať aspoň deň. Potom si rad vypočujem Tvoj názor.
« Last Edit: March 20, 2016, 13:16:59 by Condor »
 

Offline Condor

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 88
  • Thanked: 1 times
    • View Profile
  • Device: HTC_One_M9 (HTC_Desire_500)
Re: náměty
« Reply #94 on: September 30, 2016, 02:13:47 »
Ted je situace takova, ze nikdo prozatim nezadal moznost cary nekreslit. Zesileni by mohlo toto privest. Takze okazka pro me spise je... Opravdu maji pro vas cary takovy uzitek, ze stoji zanto je zvyraznit?

Menion:
Ďakujeme za možnosť zvýrazniť spojnice keš a WP cez config.cfg.
Práve som to teraz náhodou našiel keď som riešil v config niečo iné.
Systémom pokus výsledok som zistil aj to že parameter 0.0 je final.ostatné body.

Si nám to tu zabudol napísať že je to pridané ;-)
Konečné tie čiary vidno aj na HD u mňa 5.3

 

Offline menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 9851
  • Thanked: 43 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: náměty
« Reply #95 on: September 30, 2016, 08:57:56 »
Zdravím,
nevím teď co je ještě za problém a co je vyřešené. Též se divím, že tam máš tolik tenkých neviditelných čar atd. ale může se to stát pokud jsi přenesl nastavení Locusu ze starého telefonu s horším rozlišením na nový, bylo to tak?

Jinak právě proto abych tohle odladil, jsem si před rokem koupil Galaxy S7, takže větší DPI už snad ani mít nelze.
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 

Offline Condor

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 88
  • Thanked: 1 times
    • View Profile
  • Device: HTC_One_M9 (HTC_Desire_500)
Re: náměty
« Reply #96 on: September 30, 2016, 14:04:01 »
Žiadny problém ;-)
To som písal poďakovanie že do config pribudla možnosť nastaviť si hrúbku spojníc čiar medzi bodmi :-)
 

Offline menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 9851
  • Thanked: 43 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: náměty
« Reply #97 on: October 01, 2016, 09:20:52 »
Oki, fajn. Nicméně jak jsem psal, kromě velikosti textů v rastrových mapách (online nebo stažené offline), kde je jediné řešení zapnutou "změnu rozlišení mapy", všude jinde by se velikosti měli přizpůsobovat rozlišení displeje. Nicméně pokud bylo nastavení přenesené z jiného telefonu, je pravda že to může udělat neplechu. A jinak za málo.
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 

Offline NaLaNo

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
    • View Profile
  • Device: Redmi 3S
Re: náměty
« Reply #98 on: November 05, 2016, 11:31:38 »
Ahoj, mám pár drobností na vylepšení logování kešek v tomto skvělém programu (používám poslední Pro verzi) za který děkuji:
1) V nastavení chování po zalogovování kešky by se mi libila volba zobrazit mapu nebo návrat na mapu - teď mi zůstane otevřena keš v režimu logování
2) Pokud se používá šablona na logování kešek, pak by to chtělo, aby při logování kurzor blikal na konci jako v dřívějších verzích. Teď je na začátku.
3) Chtelo by to snížit datovou náročnost logování. Prvotní otevření dialogu na logování sežere 740kB dat. Což není málo vzhledem k FUP, taky to v pustině na edge připojení dost dlouho trvá. Před mnoha měsíci jsem dostal vyjádření od Meniona, ze je to asi načítáním seznamu a stavu travelbugů. Ty by se minimálně mohly načítat až po kliknutí na záložku.
 

Offline Axel

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 46
    • View Profile
Re: náměty
« Reply #99 on: November 06, 2016, 19:17:16 »
Kedze nam Panoramio nadobro skoncilo, neuvazuje sa o nejakej jeho nahrade v Locuse?
Google maps urcite nepojde, takze co tak napriklad vrstva Mapillary...?
 

Offline menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 9851
  • Thanked: 43 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: náměty
« Reply #100 on: November 10, 2016, 09:32:05 »
@NaLaNo: zdravím na fóru.
1) na mapu by se Locus měl vrátit pokud se stane alespoň jedna z věci, tedy pokud si například zaškrtneš "Skrýt keš", tak Locus po úspěšném zalogování keš skryje a vrátí se na mapu
2) díky, opraveno
3) no inventář se načítá v poslední záložce až na vyžádání, hmm tohle musí být jedině tvůj profil a to teda koukám, že je to tak velké, podívám se na to

@Axel: zajímavé, nicméně můžu maximálně doporučit umístit to jako srozumitelný nápad sem http://help.locusmap.eu/
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 

Offline NaLaNo

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
    • View Profile
  • Device: Redmi 3S
Re: náměty
« Reply #101 on: November 10, 2016, 12:01:16 »
@menion Děkuji za tento skvělý program, Locus byla jedna z prvních aplikací, kterou jsem před lety koupil.
1. díky moc, to by asi stačilo. Skrytí ale někdy vadí, když je v listingu nalezené keše indicie pro další keš, která ale nemusí být ta nejbližší
2. Já díky
3. pro info, měl jsem teď v držení 4 nebo možná i 5 trackovatelných předmětů
4. Ještě mám další námět, na vylepšení multikeší s hodně waypointy. ty jsou nyní seřazené podle aktuální vzdálenosti a mapě pospojované červenou čarou s úvodními souřadnicemi. Ale mnoho multikeší je postavené tak, že se chodí od jedne stage k následující. v tom Locus nijak nepomáhá, když jsem na stage s kódem S12, tak není úplně lehké najít v seznamu S13. Náměty
a) umožnit seřadit, (na záložce keše), waypointy podle kódu waypopintu nebo ideálně je zobrazit v pořadí, jak jsou definované
b) umožnit z detailu waypointu rovnou přejít na následující waypoint - podle řazení v bodu a)
c) umožnit zobrazit na mapě jinou čarou cestu od waypointu k dalšímu waypointu. ale to by se muselo umět vypínat, podobně jako čáry ke keši. Možná by to stačilo jen pro aktivní kešku, resp. po zobrazení hintu s názvem nad waypoint by to ukázálo směr k dalšímu waypointu. Ale to už možná moc velká fantazie. Ale hezká.
 

Offline wadesss

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
    • View Profile
  • Device: asus 710
Re: náměty
« Reply #102 on: November 29, 2016, 21:04:07 »
Zdravím ve spolek
Měl bych návrh na drobné vylepšení.Narazil jsem na takovou věc-pokud si přes databázi z geogetu natáhnu do Locusu vypočítané keše
mám dvě možnosti buď se ikona na mapě označí a přesune na finální waypont nebo se neoznačí a zůstane na původních souřadnicích keše.Já bych uvítal třetí možnost výběru a to označit,ale nepřesouvat.Jistě,že se bez toho dá žít,ale proč nenabídnout další možnost,kterou by snad uvítalo víc kačerů v podle mne nejlepším programu na nejen geocaching.
 

Offline libor007

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
    • View Profile
Re: náměty
« Reply #103 on: December 17, 2016, 21:53:33 »
Zdravím, měl bych prosbu - určitě půjde lehce udělat. Bylo by možno v seznamu přidat také koloběžku? Je tam kde co, koloběžkáře by ikonka jistě potěšila. Děkuji.
 

Offline NaLaNo

  • Newbie
  • *
  • Posts: 7
    • View Profile
  • Device: Redmi 3S
Re: náměty
« Reply #104 on: January 17, 2017, 09:32:22 »
Ahoj, nahrál jsem si verzi 3.21.1 Pro, abych vyzkoušel, jestli se při logování keší dává kurzor na konec šablony, jak jsme se o tom v listopadu zde bavili. Požadavek sice byl splněn, kurzor je na konci textu, ale drobný problém je v tom, že ten kurzor je i na začátku textu. (jinak řečeno ten komentář k logu se mi nepředvyplňuje dle šablony). V předchozí verzi 3.21.0 to tutově fungovalo, jen ten kurzor byl na začátku komentáře.
Chová se to stejně v režimu logování online i offline.
Prosím, nešlo by to upravit?