Author Topic: náměty  (Read 21106 times)

Offline menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 10275
  • Thanked: 92 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: náměty
« Reply #15 on: March 18, 2014, 13:54:58 »
"Rychlé body" jsou dobré ale používal jsi pro to přidávání bodů tlačítko 6 z tohodle návodu? http://support.locusmap.eu/hc/en-us/articles/200039002-Track-record
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 

Offline popescu

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
Re: náměty
« Reply #16 on: March 22, 2014, 18:31:58 »
Ahoj, taky bych měl nápad, tentokrát ohledně geocachingu. Rád bych měl v detailech keše možnost ji aktualizovat.

Když si teď nějakou keš na mapě otevřu, ukáže se mi napřed základní přehled bodu (ten dialog, kde je název složky nebo datum vytvoření / poslední aktualizace). Jedině tady je možné kliknutím na tlačítko vpravo dole (puzzle s otazníkem) keš aktualizovat. Jakmile ale otevřu detaily keše (tlačíko kešky vlevo dole), nic si už nezaktualizuju. Jenže právě po otevření se to často hodí, protože mnohdy zjistím, že ke konkrétní keši mám stažené jen základní info, nebo si uvědomím, že by mohla být disablovaná, nebo prostě chci vidět nejnovější logy. (To datum poslední aktualizace či přidání bodu si nikdy neuvědomím zkontrolovat, než jdu na detailní pohled, nebo ještě nevím, že budu potřebovat aktuální data).

Navrhuju přidat možnost aktualizace konkrétní keše do menu detailního náhledu - tam, kde je teď Zalogovat trackable, Webová stránka, GC Offlinizer apod. A taky by stálo za úvahu přidat možnost aktualizace celé keše tažením obsahu dolů. Takový ten styl aktualizace co má gmail a jiné app. To by fungovalo na všech kartách, od listingu po trackables.

Jirka
 

Offline menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 10275
  • Thanked: 92 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: náměty
« Reply #17 on: March 22, 2014, 20:06:59 »
Zdravíčko,

uvidíš v další verzi (příští týden), pak se kdyžtak pobavíme
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 

Offline popescu

  • Newbie
  • *
  • Posts: 2
    • View Profile
Re: náměty
« Reply #18 on: March 24, 2014, 22:07:21 »
Super. Obdivuju, jak rychle reaguješ a implementuješ!

Ještě mě dneska napadla jedna věc: Když si v terénu vyluštím mysterku a upravím si v Locusu souřadnice keše na finálku a označím si ji jako vypočtenou, mohlo by se to synchronizovat s geocaching.com a upravit to souřadnice bodu i tam v mém profilu? Nejsem si jistý, jestli to umožňuje jejich API, ale pokud ano, byla by to super funkce. Opačným směrem to funguje, tak snad tam přístup je.
« Last Edit: March 25, 2014, 00:15:49 by popescu »
 

Offline menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 10275
  • Thanked: 92 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: náměty
« Reply #19 on: March 25, 2014, 09:33:03 »
No taky si nejsem jistý, navíc teda Locus přes Geocaching Live nic s kešemi jako takovými nedělá, vše obstarává add-on od nezávislého vývojáře. Nicméně doporučuju nápady dávat sem http://help.locusmap.eu/ , pokud o něco bude zájem, podívám se na to
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 

Offline onelook

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 42
    • View Profile
Re: náměty
« Reply #20 on: March 27, 2014, 04:47:34 »
Zdravím. Také bych měl jeden námět. Locus umí zobrazovat overlay se stínovým náznakem výšky terénu. To je sice pěkné na efekt, ale pro výškovou orientaci by bylo lepší zobrazovat overlay takový, kde by výška odpovídala intenzitě barvy (případně v nějaké barevné škále). Tedy podobně, jako je to zvykem u klasických papírových map. Ovšem zde by to jako "nulový bod" mohlo brát výšku dle aktuální polohy (případně volitelně třeba střed zobrazeného výřezu mapy apod.). Při zobrazení tohoto overlay by pak bylo jasně vidět, kudy vede cesta přibližně po rovině, kudy je to do kopce, kudy z kopce. Tohle v běžném terénu na mapě moc vidět není a při orientaci v terénu by to mělo dobré využití. Aby překrytí bylo dobře viditelné, muselo by mít poměrně malou průhlednost (ideálně volitelnou někde v nastavení) a tedy je třeba, aby se dalo rychle vypnout/zapnout (možnost umístit ikonku do postranního panelu).
 

Offline rolfovo

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 45
    • View Profile
Re: náměty
« Reply #21 on: March 27, 2014, 14:33:12 »
Poslední verze je parádní a zase další velký posun!
Jedna věc, která by mně osobně moc potěšila, by bylo přidání možnosti tzv. "rychlých bodů" do aktuálně zaznamenávané trasy. Aby stačilo kliknout na přidání bodu a na odpovídající ikonku, protože při jízdě na kole/koni/poníkovi se psané popisky zadávají dost obtížně  :D
Pro ilustraci - rychlé body u mě vypadají nějak takhle - akorát se ukládají do extra složky bodů, nikoliv do aktuální trasy. Nešlo by to výhledově?


« Last Edit: March 27, 2014, 14:36:01 by rolfovo »
 

Offline menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 10275
  • Thanked: 92 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: náměty
« Reply #22 on: March 28, 2014, 09:35:55 »
@onelook: promiň, nápad dobrý, ale tohle už je na současný systém trošku moc. Overlay by se musel měnit za běhu a být výrazně rychlejíš. Moc si to teď neumím představit ...

@rolfovo: tohle jsem už taky od někoho slyšel. Vesměs souhlasím, nicméně - http://help.locusmap.eu/
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 

Offline rolfovo

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 45
    • View Profile
Re: náměty
« Reply #23 on: March 28, 2014, 13:22:30 »
Tohle v angličtině zadat nezvládnu :-(
Ale je fakt, že to není zas tak nezbytné, prostě si místo jednoho souboru s trasou naimportuju do JOSM i druhý s body.
 

Offline menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 10275
  • Thanked: 92 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: náměty
« Reply #24 on: March 28, 2014, 14:21:08 »
Ale to mě se to decela líbí ... tak doporučuju alespoň hlasovat ;)

http://help.locusmap.eu/responses/quick-add-point-also-for-track-recording
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 

Offline rolfovo

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 45
    • View Profile
Re: náměty
« Reply #25 on: March 28, 2014, 17:17:44 »
Díky moc ;-)
odhlasováno
 

Offline onelook

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 42
    • View Profile
Re: náměty
« Reply #26 on: March 29, 2014, 00:59:56 »
OK, díky za odpověď, chápu. Možná jsem to i překomplikoval a stačilo by generovat statickou overlay vrstvu (případně s upravitelným rozsah výšek v nastavení nebo konfiguračním souboru) nebo někdy třeba uděláš něco jednoduššího a třeba i praktičtějšího, co pomůže s daným problémem. Víceméně jde jen o to, že z výškových dat v podobě stínu není dobře vidět, kudy se vydat, aby to bylo víceméně po rovině, kam je to do kopce a jak moc, kudy z kopce a jak moc. Přičemž to je při volbě kudy dál v terénu velmi užitečné a věřím, že by to využilo hodně lidí. Každopádně i bez toho je Locus super!
 

Offline martinhub

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 12
    • View Profile
Re: náměty
« Reply #27 on: March 31, 2014, 07:07:42 »
Ahoj Menione,

díky za radu s jednotkama pro dashboard, to je přesně to, co jsem potřeboval.

Ještě mě napadla jedna věc. Pokud si chci zobrazovat na dashboardu okamžitou rychlost (nebo popřípadě i tempo, jestli bude), tak díky úletům GPS jsou to často totální nesmysly. Určitě by pomohlo, kdyby se dal zobrazovat plovoucí průměr za posledních X sekund (5 - 30 sekund, případně možnost libovolného nastavení počtu sekund do výpočtu plovoucího průměru). Ten by celkem pěkně vyhladil odchylky způsobené nepřesností signálu GPS. Díky

Martin
 

Offline menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 10275
  • Thanked: 92 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: náměty
« Reply #28 on: June 08, 2014, 17:23:22 »
3. Nevím co je potřeba, ale jak jsem se koukal na rozšiřující se podporu online služeb, šlo by časem také udělat podporu pro www.runningfreeonline.com ?
Pokud by měl někdo zájem o RunningFreeOnline, udělal jsem zde topic, tak můžete hlasovat http://help.locusmap.eu/responses/export-tracks-to-running-free-online

Jinak rychlost v dashboardu už by sama o sobě měla být trošku průměrovaná, takže tam by to snad tak zlé, i přes GPS úlety, být nemuselo
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 

Offline tomaslizner

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 12
    • View Profile
Re: náměty
« Reply #29 on: July 25, 2014, 11:51:03 »
Ahoj Menione,

sepsal jsem několik námětů pro Locus, jsou níže řazené dle subjektivní priority, tedy podle toho, jak moc mi tam uváděné funkce chybí:)

1. Následující dva body spolu úzce souvisí a týkají se kategorií poi a zobrazování jejich ikon. Představ si, že si naimportuju body obchodů Albert, Billa, Penny, Tesco, Norma... Pro lepší přehled si vytvořím složku Nákupy a do ní je všechny zařadím. Každé kategorii poi přiřadím vlastní ikonu pro snadné rozpoznání. A teď ten problém. Mám těch kategorií obchodů v té složce třeba 15 a potřebuju si je všechny rychle zobrazit na mapě.
A.) Buď můžu pokaždé ručně zaškrtat zobrazení u všech 15 kategorií a pak je později stejně zdlouhavým způsobem povypínat. B.) Zruším samostatné kategorie těch poi a vytvořím si místo jedinou kategorii Obchody do které naimportuji všech 15 druhů obchodů a pak nechám zobrazit vždy jen tu jednu. Problém je, že pak ale všechny budou mít stejnou ikonu a nepoznám od pohledu, co je drogerie, co jsou které potraviny, co je baumax... a přijdu o možnost vybrat jen některé druhy těch obchodů. C.) Podle mě nejlepší způsob, kdyby bylo možné vybírat pro zobrazení v mapě nejen jednotlivé kategorie POI, ale rovnou i celou složku, do které jsou zařazeny. Prostě přidat políčko pro zaškrtuní vývěru i pro ten adresář, přičemž ale zůstane i možnost výběru (či zrušení) samotných jednotlivých kategorií uvnitř, jestli mi rozumíš. Tak se v mapě zobrazí všechny ty kategorie poi najednou i se svými unikátními ikonami.

2. Jak jsem psal, s tím souvisí i možnost podřadit kategorie poi do více složek. Zůstanu u těch obchodů, když jsem je načal. Vytvořím si složky Hobbymarkety, Drogerie, Potraviny, Modelářství. A teď naimportuju např. hypermarkety Tesco. Logicky je zařadím do Potravin. Jenže stejně tak bych je chtěl mít i ve složce Drogerie a některé i v Modelářství a Hobbymarkety. Mohl bys do Locusu tuto možnost přidat?

3. Více vyhledávacích filtrů - v menu zobrazení poi si vyberu např restaurace, kde si můžu seřadit a zaškrtnout vybrané poi, nebo zadat nejprve vyhledávací filtr. Problém je, že jeden filtr nestačí. Pro příklad pizzerie mají v názvu slovo pizzerie, pizerie, pizzeria, pizeria, pizza. To samé kavárna (kavárna, café, cafe, cafeteria...) Můžeš přidat nějaké tlačítko, pro přidání více vyhledávacích filtrů?

4. Stále menu zobrazení poi - dejme tomu, že chci restaurace do 300 metrů ode mě. Máš tam možnost seřadit podle vzdálenosti a pak vybrat prvních X bodů, přičemž nejmenší X je 50. Jenže 50 bodů mi zobrazí v Praze restaurace až 500 metrů daleko, což v mapě udělá zbytečně bordel navíc a nutí to, abych si u každého toho bodu sám podle měřítka a zoomu mapy občas složitě odhadoval, jestli je to do těch 300 metrů nebo více. Šlo by tedy nechat na uživateli přesně určit natvrdo max. vzdálenost zobrazení bodů místo pouhého X?

5. Tohle je spíš trošku postěžování - když proběhne aktualizace, která pak ale vyžaduje ještě stažení dat přímo přes aplikaci, je možné, aby o tom Locus varoval v notifikační liště (nebo jiným zřetelným způsobem)? Nedávno jsem razil do Chorvatska do skal, doma jsem si natahal mapy, poi, ar, locus skvěle nastavil a druhý den vyrazil. Jenže mezitím někdy v noci proběhla aktualizace asi 5 programů včetně Locusu. Vzal jsem to na vědomí jako vždy (nepamatuju se, že by někdy předtím Locus po aktualizaci chtěl další data)  a jel jsem. Jenže uprostřed divočiny mezi skálama spustím locus a najednou koukám, že místo zobrazení mapy chce, abych si pro spuštění nejprve stáhnul data...! Velmi mírně řečeno jsem nebyl v tu chvíli příliš šťastný:-) Bylo by fajn, kdyby o tom Locus příště nějak varoval předem.