Author Topic: Continously update positon on map?  (Read 2781 times)

Offline afx

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 13
    • View Profile
    • http://afximages.com/
  • Device: Nexus 4
Continously update positon on map?
« on: September 05, 2013, 07:40:56 »
I am probably totally daft and blind, but I can't find the option to switch on continuous location updates on the map so that wen I am moving about, the map always shows the spot I am at.
What am I missing?

thx
afx
Life is too short for crappy images
 

Offline KaHeMu

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 246
    • View Profile
    • Kurs 335 Grad
  • Device: Samsung Tab 10.1, Huawei Y625
Re: Continously update positon on map?
« Reply #1 on: September 05, 2013, 07:50:14 »
Hi afx,

for this, you have to press the very left button at the bottom.

kahemu
Zufall ist, wenn das Schicksal eine Maske aufsetzt, um nicht erkannt zu werden.  (Wepper)
 

Offline afx

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 13
    • View Profile
    • http://afximages.com/
  • Device: Nexus 4
Re: Continously update positon on map?
« Reply #2 on: September 05, 2013, 08:46:17 »
for this, you have to press the very left button at the bottom.
That just updates the position, I am looking for continuous updating.

cheers
afx
Life is too short for crappy images
 

Offline mambofive

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 137
    • View Profile
  • Device: Nexus 5
Re: Continously update positon on map?
« Reply #3 on: September 05, 2013, 08:51:21 »
That just updates the position, I am looking for continuous updating.

You are talking about the selected button (see screenshot)? If this is selected, the map is moved continuosly to your current position - if you have a GPS fix.


« Last Edit: September 05, 2013, 10:23:22 by gynta »
 

Offline eldron

  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 218
  • Thanked: 2 times
    • View Profile
  • Device: Galaxy Ace 2 (Android 4.4.4 - CM11)
Re: Continously update positon on map?
« Reply #4 on: September 05, 2013, 08:52:29 »
Hi afx,
did you check whether you have a satellite fix?
Because as long as you have one, locus should allows show your current location on the map.
The button that KaHeMu was talking about should then center your map on your current location and also make sure that the map stays centered on your location.
 

Offline afx

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 13
    • View Profile
    • http://afximages.com/
  • Device: Nexus 4
Re: Continously update positon on map?
« Reply #5 on: September 05, 2013, 09:19:12 »
Ahh, some light comes up ;-)

Looks like the phones GPS toggle and the Locus GPS toggle are not in sync.

Thanks to your hints I now have the location button in blue.

thx
afx
Life is too short for crappy images
 

Offline afx

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 13
    • View Profile
    • http://afximages.com/
  • Device: Nexus 4
Re: Continously update positon on map?
« Reply #6 on: September 05, 2013, 12:07:30 »
Guess I was too optimistic...
Went out for lunch, the position icon was blue, satellites where plenty, but the arrow/circle stayed put.
So a block down I pressed the location button and the position was updated, but no continuous update ;-(

Anything I could have mis-configured?

thx
afx
Life is too short for crappy images
 

Online menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 10118
  • Thanked: 74 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: Continously update positon on map?
« Reply #7 on: September 05, 2013, 17:40:31 »
hi,
 what you mean by "no continuous update"? Did you saw blue circle on map, or green? Better, are you able to post a screenshot of your screen? Maybe it should say more ...
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 

Offline afx

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 13
    • View Profile
    • http://afximages.com/
  • Device: Nexus 4
Re: Continously update positon on map?
« Reply #8 on: September 05, 2013, 17:43:41 »
what you mean by "no continuous update"?
The circle/arrow stays on one spot on the map instead of following my position while I move.

Quote
Did you saw blue circle on map, or green?
Blue

Quote
Better, are you able to post a screenshot of your screen? Maybe it should say more ...
I'll do some screenshots on the way home.

cheers
afx
Life is too short for crappy images
 

Online menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 10118
  • Thanked: 74 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: Continously update positon on map?
« Reply #9 on: September 05, 2013, 17:53:43 »
so problem is not, that map do not follow moving blue circle, but that the blue circle do not change it's location when you move, right?

Then it's some problem with refreshing location from internal GPS receiver. In some other program, this works fine for you?
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 

Offline afx

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 13
    • View Profile
    • http://afximages.com/
  • Device: Nexus 4
Re: Continously update positon on map?
« Reply #10 on: September 05, 2013, 18:01:54 »
so problem is not, that map do not follow moving blue circle, but that the blue circle do not change it's location when you move, right?
Yup,
No change on the display when I move.

Quote
Then it's some problem with refreshing location from internal GPS receiver. In some other program, this works fine for you?
Google Maps and Waze work just fine.

cheers
afx
Life is too short for crappy images
 

Online menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 10118
  • Thanked: 74 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: Continously update positon on map?
« Reply #11 on: September 06, 2013, 05:54:29 »
then please, make a screenshot, if you'll have time. I'll little desperate here ...
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 

Offline afx

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 13
    • View Profile
    • http://afximages.com/
  • Device: Nexus 4
Re: Continously update positon on map?
« Reply #12 on: September 06, 2013, 07:29:54 »
Sorry for not replying yesterday, but as soon as I got home I was drowned.

But I found it. As expected it was something utterly stupid. ;-(

When initially playing with Locus I must have set some GPS energy saving option which resulted in Locus only updating at 60s and 100m intervals.
Because I did not remember setting it myself I always considered this a default for track recording and never thought it would apply to regular use.
Once my mental fog cleared and I turned this thing off, Locus tracked my progress on the map as expected.

thanks for your patience
afx
Life is too short for crappy images
 

Online menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 10118
  • Thanked: 74 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: Continously update positon on map?
« Reply #13 on: September 06, 2013, 08:07:11 »
ah I though it. You're welcome

It's visible on map (screenshot), because GPS icon in panel will have small "clock" symbol.

Good you found a problem.
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 

Offline afx

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 13
    • View Profile
    • http://afximages.com/
  • Device: Nexus 4
Re: Continously update positon on map?
« Reply #14 on: September 06, 2013, 10:16:41 »
Thanks for that Hint!

cheers
afx
Life is too short for crappy images