Author Topic: [APP] - version 2.5.X  (Read 18420 times)

Offline menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 10285
  • Thanked: 92 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
[APP] - version 2.5.X
« on: June 29, 2012, 09:19:51 »
29.6.2012 - Locus 2.5.0
new version is comming

add: support for SmartMaps offline maps (more in Locus Shop)
add: support for Orux SQLite format
add: OpenTopoMap - new online maps
add: TopOSM - new online maps
add: basic support for GetFeatureInfo for WMS maps
add: ability to define navigation path color and width
add: new parameters for "configuration file"
chg: completely new screen for tracks
chg: improved loading dialog
chg: improved parking service (notification)
chg: highly improved zoom-lock feature of map
chg: updated all notification panels to be more friendly
fix: multi-SQL maps can be used as overlays
fix: display problems of online SmartMap maps
fix: problems with duplicate items in functions
fix: delete button when stopping recording from widget
fix: many other small changes and improvements
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 

Offline jusc

  • Global Moderator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 1885
  • Thanked: 16 times
    • View Profile
  • Device: Samsung Galaxy S2 and Note 2
Re: [APP] - version 2.5.X
« Reply #1 on: June 29, 2012, 13:38:45 »
If I load the new TopOSM, I get an error "Unbekanntes Problem" (unknown problem).
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
Regards J.
 

Offline tramp20

  • Premium
  • Master of Locus
  • ****
  • Posts: 524
    • View Profile
Re: [APP] - version 2.5.X
« Reply #2 on: June 29, 2012, 14:13:24 »
Quote from: "jusc"
If I load the new TopOSM, I get an error "Unbekanntes Problem" (unknown problem).


I too, the OpenTopoMap however does load the tiles.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
Sony Xperia Z1c   Android 5.1.1
 

Offline menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 10285
  • Thanked: 92 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: [APP] - version 2.5.X
« Reply #3 on: June 30, 2012, 21:50:24 »
jusc, try to zoom out a little. These maps are only for USA, so check it there. Their server return stupid response and Locus recognize it as a problem in communication. There should be response like "not exist" from their server but it isn't :/

but! I read somewhere that they would like to increase their maps to whole world, so hope they'll be success because I think that these maps are very nice ..
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 

Offline jusc

  • Global Moderator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 1885
  • Thanked: 16 times
    • View Profile
  • Device: Samsung Galaxy S2 and Note 2
AW: [APP] - version 2.5.X
« Reply #4 on: June 30, 2012, 22:53:13 »
OK, it works after I searched for a town in the USA.
Thank you for your advice.

Gesendet von meinem GT-I9100 mit Tapatalk 2
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
Regards J.
 

Offline gynta

  • Global Moderator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 3525
  • Thanked: 28 times
    • View Profile
    • Locus live tracking service
  • Device: SGS5m (4.4.2 root), SGTab10.1 (4.0.4)
Re: [APP] - version 2.5.X
« Reply #5 on: July 01, 2012, 02:21:01 »
Settings -> Navigation -> Compute source -> change the source to CloudeMade or Yours -> the MapQuestsettings should get disabled.
(because only MapQuest supports MapQuest Settings)
This only happens if you leave the navigation menu once.

Same if we change (eg from Yours) to MapQuest
- MapQuest settings remain locked, until you leave - and enter the navigation menu again.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline tramp20

  • Premium
  • Master of Locus
  • ****
  • Posts: 524
    • View Profile
Re: [APP] - version 2.5.X
« Reply #6 on: July 01, 2012, 03:52:53 »
Hi menion,
I found another bug(?) yesterday:
After starting locus v2.50 without doing anything (no GPS, no recording etc.) Locus caused a constant CPU load of 60-70%. Perhaps this the cause for the zooming problem from here
viewtopic.php?f=10&t=2112.

As I cannot live with these problems and this GPS bug viewtopic.php?f=10&t=2103#p13574
I went back (thanks to Titanium Backup) to v2.4.3 and CPU load is at 10-15 % again and the  zooming is ok too.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
Sony Xperia Z1c   Android 5.1.1
 

Offline tramp20

  • Premium
  • Master of Locus
  • ****
  • Posts: 524
    • View Profile
Re: [APP] - version 2.5.X
« Reply #7 on: July 01, 2012, 04:10:12 »
hi menion,
only a optical problem.
I was downloading online tiles and pressed the home button to look at another program.
After returning to the Locus download screen I get this on the second picture:




Edit: Another one at the first picture: the word "können" is missing at "Sie ... den Download morgen fortsetzen".
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
Sony Xperia Z1c   Android 5.1.1
 

Offline menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 10285
  • Thanked: 92 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: [APP] - version 2.5.X
« Reply #8 on: July 01, 2012, 14:47:44 »
Quote from: "gynta"
Settings -> Navigation -> Compute source -> change the source to CloudeMade or Yours -> the MapQuestsettings should get disabled.
(because only MapQuest supports MapQuest Settings)
This only happens if you leave the navigation menu once.

Same if we change (eg from Yours) to MapQuest
- MapQuest settings remain locked, until you leave - and enter the navigation menu again.

yes I know about it, android have some problems when some settings are in different sub-category.

PS: topic merged because it's not necessary to have duplicate topic
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 

Offline gynta

  • Global Moderator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 3525
  • Thanked: 28 times
    • View Profile
    • Locus live tracking service
  • Device: SGS5m (4.4.2 root), SGTab10.1 (4.0.4)
Re: [APP] - version 2.5.X
« Reply #9 on: July 01, 2012, 15:26:34 »
Quote from: "tramp20"
..the word "können" is missing at "Sie ... den Download morgen fortsetzen".
fixed - in the next translations update.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 10285
  • Thanked: 92 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: [APP] - version 2.5.X
« Reply #10 on: July 01, 2012, 19:43:58 »
Public testing version valid till 15.7.2012

- hopefully fixed issue with CPU overload on devices with Android below 3.0
- added new settings to disable (enabled by default) automatic zoom-lock
- some other small fixes (loading of Pocket Queries, some map rendering issues)

https://dl.dropbox.com/u/8015949/Locus% ... .5.0.1.apk
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 

Offline nIgel

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 58
    • View Profile
Re: [APP] - version 2.5.X
« Reply #11 on: July 02, 2012, 20:29:18 »
A short report for this version:

Installed it:
CPULoad normal, frequency goes down like expected (tried with offline vector maps).
But I couldn't open my RMAPS, which are in a custom directory (Storage CardTwoNavDAtaMaps). Tried to add this folder via Setting - Misc - Folder with Maps ... but either Locus doesn't recognize the Maps or crashes trying to recognize them.
In my actual LocusPro-Version this problem doesn't exist.

Offtopic: How do I use this Track-Widget which is in the Pro version, couldn't find it for my homescreen.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 10285
  • Thanked: 92 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: [APP] - version 2.5.X
« Reply #12 on: July 02, 2012, 20:32:35 »
Hi,
  these maps was already working in Locus for you??

   to add widget, you have to have installed Locus in internal memory
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 

Offline nIgel

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 58
    • View Profile
Re: [APP] - version 2.5.X
« Reply #13 on: July 02, 2012, 21:35:51 »
Yes the maps are working in LocusPro, but I couldn't get the version you provided here to read them. Will wait for the next official update.

Offtopic: Locus pro is installed on SD. Lets see if moving  it to my very limited internal memory will get that track-feature started.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 10285
  • Thanked: 92 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: [APP] - version 2.5.X
« Reply #14 on: July 02, 2012, 21:40:20 »
ah oki understand.

So,
1. I had to do some small changes in one my cached file, so next version will quickly rescan maps and RMAP will work again (I hope :) )
2. Xperia mini - understand. Unfortunately I can do nothing with this. Application have to be installed in memory to make widget working
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!