Author Topic: opentopomap  (Read 7355 times)

Offline RalfHN

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 25
    • View Profile
opentopomap
« on: June 19, 2012, 19:40:54 »
Is there a possibility to use http://www.opentopomap.org/ in Locus or when not to implement in Locus Maps?

Ralf
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline brotbuexe

  • Premium
  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 148
  • Thanked: 1 times
    • View Profile
Re: opentopomap
« Reply #1 on: June 20, 2012, 07:08:17 »
if it does not exist, create a /sdcard/locus/mapsOnline/custom/provider.xml and insert this text:
If it already exist edit it and just insert the <provider*> ... </provider> stuff inside the <providers> ... </providers> xml tags.

Code: [Select]
<?xml version="1.0"?>
<providers>
<provider id="11658" type="0" visible="true" required="false" background="-1">
<name>OSM - regional</name>
<mode>OpenTopoMap</mode>
<area></area>
<url><![CDATA[http://opentopomap.org/tiles/{z}/{x}/{y}.png]]></url>
<zoomPart>{z}-8</zoomPart>
<zoomMin>8</zoomMin>
<zoomMax>23</zoomMax>
<tileSize>256</tileSize>
<attribution>http://www.opentopomap.org/, Terms of Use: https://wiki.openstreetmap.org/wiki/Tile_usage_policy</attribution>
</provider>
</providers>

The map will show in Onlinemaps / OSM - regional.

[attachment=0:2ztrhwm8]opentopomap.jpg[/attachment:2ztrhwm8]
[attachment=1:2ztrhwm8]opentopohiking.jpg[/attachment:2ztrhwm8]
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline RalfHN

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 25
    • View Profile
Re: opentopomap
« Reply #2 on: June 20, 2012, 18:16:20 »
Thank you very much. It works fine.

Ralf
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline druki

  • Premium
  • Padavan of Locus
  • ***
  • Posts: 260
    • View Profile
  • Device: Sony Xperia V
AW: opentopomap
« Reply #3 on: June 20, 2012, 22:27:26 »
Great! Works fine. Thank you!
I love topos.
@berkley: Could you add it in the Map Tweaks?
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 10282
  • Thanked: 92 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: opentopomap
« Reply #4 on: June 21, 2012, 07:08:08 »
Hey guys, why you firstly don't think if they cannot be added directly to Locus? It's OSM based map, so there should not be any problem ...

Only text on site is "Lizenz: Alle Inhalte von opentopomap.org sind frei verwendbar, sofern die Quellen genannt, die Lizenzen von OpenStreetMap und OpenDEM.info nicht verletzt und die kommerzielle Verwertung ausgeschlossen werden. Automatisierte Downloads großer Gebiete sind nicht erwünscht. Deshalb der Hinweis:
Sie wollen uns unterstützen? Wir suchen einen Mirrorserver mit unbegrenztem Traffic. (Rechenkapazität ist genügend vorhanden.)", hope you'll tell me what it mean because by translation, I'm not much clear from this.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 

Offline tommi

  • Global Moderator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 1204
  • Thanked: 1 times
  • Devices: Samsung S7 + S5 + S3 + Nexus7 flo
    • View Profile
Re: opentopomap
« Reply #5 on: June 21, 2012, 09:57:29 »
Hi Menion,
all content is free, source needs to be mentioned, licenses of openstreetmap and opendem.info may not be violated and no commercial exploitation.
Automated download of large areas undesired.
They look for a mirrorserver with unlimited traffic.
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline brotbuexe

  • Premium
  • Apprentice of Locus
  • **
  • Posts: 148
  • Thanked: 1 times
    • View Profile
Re: opentopomap
« Reply #6 on: June 22, 2012, 06:42:26 »
I was sure you will include it in locus, it was just a quick solution... :-)
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
 

Offline menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 10282
  • Thanked: 92 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: opentopomap
« Reply #7 on: June 22, 2012, 10:36:38 »
oki, added with limited download to 5k. tiles. Also added very nice Americas TopOSM maps
« Last Edit: January 01, 1970, 01:00:00 by Guest »
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 

Offline moth69

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
    • View Profile
Re: opentopomap
« Reply #8 on: September 18, 2016, 07:20:25 »
Hi

 the tile url changed so its not working anylomger in locus
See http://opentopomap.org/about#verwendung

The new url is http://opentopomap.org/{z}/{x}/{y}.png

Please could you modify in such way ?

Thx
 

Offline tjej01

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 19
    • View Profile
Re: opentopomap
« Reply #9 on: September 18, 2016, 16:49:34 »
Menion,
I have tried many times to download the  AmericasTopOSM map from the store.. With no success
Sorry if appears high jacking this thread.  but I have asked for assistance in the forum with zero response
 

Offline menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 10282
  • Thanked: 92 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: opentopomap
« Reply #10 on: September 19, 2016, 16:31:18 »
Hello @moth69,
based on this bug report http://help.locusmap.eu/topic/a-problem-with-opentopomap , maps are already fixed and will be working in next Locus Map version.

@tjej01: no problem. May you please describe me more precise what happen when you tap on "Add" button? After small download, map should be added to list of online maps. So you may tap on "Display" button that appear instead of "add", which should forward you to Map manager > Online tab. Here choose "Top OSM" map located in "OSM - Outdoor" section.
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 

Offline tjej01

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 19
    • View Profile
Re: opentopomap
« Reply #11 on: September 21, 2016, 16:14:42 »
It just does not download when I tap "add".  Just acts like waiting  (circle spinning)
.
I have allowed it to continue for almost an hour and no download.

This has occurred (not everyday, but each time I attempted) over the past 3
 months.

I just give up.. in fact none of the no charge maps down load. I was successful with one for pay (but covered by first download free)
 

Offline menion

  • Administrator
  • Professor of Locus
  • *****
  • Posts: 10282
  • Thanked: 92 times
    • View Profile
    • http://www.asamm.com
  • Device: SGS7
Re: opentopomap
« Reply #12 on: September 22, 2016, 16:16:33 »
This button "add" should just download tiny file placed into Locus/mapsOnline/custom directory . Is this directory writable for Locus (placed in main Locus folder)?
Ideas, wishes, problems
Advanced topics, public discussion, sharing of knowledges, testing beta versions: you're here!
 

Offline tjej01

  • More than Newbie
  • *
  • Posts: 19
    • View Profile
Re: opentopomap
« Reply #13 on: September 23, 2016, 04:25:54 »
I apologize if this is duplicate..but it seems my first reply didn't get posted.

Yes, the directory and file structure is as you indicate. It is populated with *.PNG files. But there is no America's TopOSM file.

Thanks for your assistance.
 

Offline Linad23

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
    • View Profile
  • Device: nexus 6p
Re: opentopomap
« Reply #14 on: October 17, 2016, 09:11:50 »
you, what i want to say? Locus is so good, that I use is everywhere and all the time!  :) But I have a question - why you don't want to do really good app for pc? I need to use android emulators http://android-emulator.net/en/ now, to have access to your app!