Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Andrew Heard

Pages: [1]
1
Versions / Re: [APP] - version 3.23.+ ( 3. 4. 2017 )
« on: May 02, 2017, 00:46:19 »
There is nothing like "active preset". Configuration defined in preset is simply loaded when you tap on "Preset". And this is all ... here all work of "Preset" system ends!! It just overwrite current app settings with settings defined in preset, dot.
@menion - I am very happy with the Preset system. I understand & accept the current mechanism. It is a great time saving feature. Regards this "active" preset discussion... from a user's point of view this concept of "active" seems intuitive and reasonable to me. So here is a very minor suggestion: when a preset is selected it becomes the active preset. This simply means the preset name is highlighted in red in the preset list, as was tried in one earlier beta version until any active preset setting and corresponding global setting later become different (because user modifies either setting) there is no longer any active preset. The advantage of this suggestion: user can quickly see from preset list which settings are active. At present I workaround this lack of active preset by having preset name linked 1:1 to text field in each dashboard.

@Andrew Heard: Weather in public version is still old good "World Weather Online" service. "Dark Sky" is used only in new version that is available for now only in Beta version.
@menion - your URL link didn't work, but I retrieved from HTML - http://help.locusmap.eu/topic/wheather-information-in-tracks. At present in Locus Beta 3.23.2 the Weather function can't be selected - marked as Pro function. I'll wait for 3.23.2.1 to compare "Dark Sky". Thanks.
The following users thanked this post: freischneider

2
Versions / Re: [APP] - version 3.21.x (21. 12. 2016+)
« on: February 20, 2017, 01:03:47 »
Vector maps have themes which have different style options, selected either by drop down menus or check boxes.
ahh yes, excellent suggestion to add these settings to (advanced) presets
The following users thanked this post: michaelbechtold

3
Versions / Re: [APP] - version 3.21.x (21. 12. 2016+)
« on: January 31, 2017, 10:07:58 »
ok, forget on presets, seems that concept is wrong, and I need to find out some different method how to do it.
Mainly because there is nothing like "active preset", so there is nothing to deactivate ...  :'(
@menion - probably just "lost in language translation" but I think the concept is excellent. Given the constructive debate it's clear core forum users as passionate about the feature, and implementation. But the way it stands, I think an average user would be somewhat confused on operation, and decide to avoid use, or require lots of documentation to understand, or lots of ongoing support questions. Don't give up on the presets concept.
The following users thanked this post: michaelbechtold

4
Versions / Re: [APP] - version 3.21.x (21. 12. 2016+)
« on: January 28, 2017, 10:59:39 »
That change would need a three-position switch (on | off | no change) for each setting which is what the present arrangement achieves.
yes, I suggested this a few days earlier. The present arrangement is a 2-step process - 1) select settings, 2) decide on overriden value. Instead there could be a single list. For boolean settings there could be a 3-way button, but for more complex settings this wouldn't work. A checkbox to override the setting and the actual setting control may be simpler to explain/ more intuitive for users than the current process.
The following users thanked this post: michaelbechtold

5
Versions / Re: [APP] - version 3.21.x (21. 12. 2016+)
« on: January 24, 2017, 23:51:33 »
For me these "presets" are really setting "overrides". It seems to more accurately describe the new feature. Would you consider renaming presets to overrides?

Currently there doesn't appear to be a way to disable a selected preset. Could there be a checkbox at the top of the main dialog?

It seems for each available boolean setting there are 3 possibilities: don't override, force true, force false. Similar for more complex settings. Maybe if the overridden value is same as default value it is displayed in normal font, and if  overridden value is different to default value it is displayed in stronger font?

At present there are two steps to creating a new preset - 1) select list of settings from list 2) decide on overridden value (which may be same as default value anyway). To make it more obvious to user what "is going on here" could there be just a single dialog/ list. I think Wolfgang commented this was confusing too? For each setting there is an "override" checkbox, and if override=true then value control is enabled, and can be modified, and will be in strong font if different to default value.

If list is ever opened subsequent time for further editing, the overridden values are sorted to/ displayed at top of list to save user scrolling through whole long list.

Maybe in the "top level" selection list of presets below each icon, there can be a list of overridden abbreviated or acronym setting names in small font for quick glance. I imagine for each preset there will only be short list of settings that user would override. A long list would suggest user has misunderstood the purpose of presets.

Just my 2 cents of thoughts after some further usage and reading other forum comments.
The following users thanked this post: michaelbechtold

6
Versions / Re: [APP] - version 3.21.x (21. 12. 2016+)
« on: December 25, 2016, 22:24:37 »
I would LOVE for major labels (eg a city) to not disappear at certain zooms, especially when I'm lost over the map and trying to *find* that city.
+1
The following users thanked this post: john_percy

7
Versions / Re: [APP] - version 3.20.x (26. 10. 2016+)
« on: October 28, 2016, 00:03:28 »
3.20.0 release notes has this very interesting new feature:

<add: option (in config.cfg) to pan & zoom in track chart in vertical axis as well>

In 3.20.0.1 when I click on About > Release Notes > ">" to get more info for this topic I get error "Application for selected feature is missing...". It seems half the topics with links back into Locus website are valid/ working, but other half also give this error - mistyped URL?

New setting gui_track_screen_chart_vertical_scale=0|1.

My first experience with setting=1 and tap the chart + button: not very useful because X and Y zoom at same time. Pinch/zoom seems quite unreliable. Could the Y axis have own +/- zoom buttons when setting=1, or why not forget special setting, and just have Y axis buttons +/- zoom buttons always displayed?

The following users thanked this post: michaelbechtold

8
Maps / Re: How to download elevation data?
« on: September 20, 2016, 00:32:21 »
@michaelbechtold and @joeloc - no need to be quite so cynical and aggressive in some of your posts, we re all ordinary people in this forum, not robots. I don't see need for swear words (https://en.wikipedia.org/wiki/Profanity).
The following users thanked this post: menion

9
Versions / Re: [APP] - version 3.16.x (14. 3. 2016+)
« on: May 13, 2016, 02:55:25 »
+1 = I totally agree with Michael on his "usability" comment.
The following users thanked this post: 0709

Pages: [1]